Krásné gramofony

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Krásné gramofony

Příspěvek od Rowing »

Občas jsem naprosto unešen z nějakého gramofonu. Nedávno se mi to stalo u tohoto nádnerného kousku s raménkem Dynavector DV-507 II :

Obrázek

Nebo v černé variantě s tangenciálním raménkem Kuzma Air Line

Obrázek

Ta první varianta je ale můj favorit *2thumbsup*

boxer

Re: Krásné gramofony

Příspěvek od boxer »

Mě by zajímal Renownův(ale nejen jeho)názor,co převažuje na kvalitě přednesu z LP.
Tangenciální nebo radiální raménko.Vím,že se to mnohokrát probíralo,jsou posány výhody a nevýhody jednoho či druhého.
Ale jako zkušenost poslechová.To mě zajímá.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

boxer

škoda, že renown neprodává jakési vstupenky na odbornou přednášku o jeho zkušenostech.
gramo - repro - kabeláž -...
já bych si rád třeba za talíř jednu koupil a čerpal, čerpal, čerpal...

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Elegantnejsie je to podla mojho neobjektivneho a totalne zaujateho pohladu Kuzmovo ramienko, ale inak, obe su krasne a urcite krasne hrajuce, skoda, ze pocet tychto gramofonov v CR+SR bude maximalne ako prstov na 1 ruke a to este hooooooooodne prehanam

Obrázek

Najviac sa mi pacia Kuzmicove ramienka na Kuzmicovych gramofonoch, nejako to k sebe proste ide....

Obrázek
Obrázek

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Jak se Vám líbí toto :
Obrázek

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Nádhera. Především odhmotnění ložiska talíře přírodním materiálem. Místo ceraballů je tam rákosball. Přesně v jihočeském rybníkářském duchu. Jakub Krčín z Jelčan by z Tebe měl radost. I já mám z Tebe radost :-) *hura*

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Ten talíř je prostě bomba *thumbs up*
Už se těším na fotku jak to budeš mít komplet *2thumbsup*

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Toto je pouze rustikální kamufláž, trvale udržitelná symbióza s koženou podložkou. Jihočeští konstruktéři dávno pochopili, že bez vody není života a bez dcerabólů hudby. Já je mám zasunuté i pod ledničkou - výrazně se ztišila a neruší elektrický rozvod. A to jsou zatím v originální krabičce. Až je vyndám a pořádně našroubuji, zlepší se účinnost chlazení minimálně o 3 hvězdičky. Ale to je známá věc, potvrdí a odborně vysvětlí každý dobrý hifiprodejce. Hifi je prostě o penězích...

Uprostřed rákosballu je samozřejmě přesně kalibrovaný otvor a v něm keramická kulička. Na kuličce unipivotně nasazená příruba ložiska. Strýček Kuzma by měl radost... Ale radši mu to neřekneme, stačí hádky s Rakušany o Temelín.

Ad talíř – toto byl pouze mezistupeň. Po vyleštění filcákem a pastou se talíř už nedá fotit. Intenzita jím odraženého světla mi propaluje plastovou čočku objektivu a přemazává paměťovou kartu. Barevné tónováni fotografie skromně a nevtíravě odkazuje na rčení o zlatých českých ručičkách. Současně je pro mého dálně severo východního přítele předzvěstí netušených černozlatých rozkoší. ;)

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Křeček píše:Já je mám zasunuté i pod ledničkou - výrazně se ztišila a neruší elektrický rozvod. A to jsou zatím v originální krabičce. Až je vyndám a pořádně našroubuji, zlepší se účinnost chlazení minimálně o 3 hvězdičky. Ale to je známá věc, potvrdí a odborně vysvětlí každý dobrý hifiprodejce. Hifi je prostě o penězích...
:lol: :lol: Přesné, výstižné, vtipné. Zasloužíš si na tomto fóru ke svému nicku i hodnost "Audio expert" (když "HiFi znalec" je již obsazena) *thumbs up*

Odpovědět