Krásné gramofony
Krásné gramofony
Občas jsem naprosto unešen z nějakého gramofonu. Nedávno se mi to stalo u tohoto nádnerného kousku s raménkem Dynavector DV-507 II :
Nebo v černé variantě s tangenciálním raménkem Kuzma Air Line
Ta první varianta je ale můj favorit
Nebo v černé variantě s tangenciálním raménkem Kuzma Air Line
Ta první varianta je ale můj favorit
Re: Krásné gramofony
Mě by zajímal Renownův(ale nejen jeho)názor,co převažuje na kvalitě přednesu z LP.
Tangenciální nebo radiální raménko.Vím,že se to mnohokrát probíralo,jsou posány výhody a nevýhody jednoho či druhého.
Ale jako zkušenost poslechová.To mě zajímá.
Tangenciální nebo radiální raménko.Vím,že se to mnohokrát probíralo,jsou posány výhody a nevýhody jednoho či druhého.
Ale jako zkušenost poslechová.To mě zajímá.
boxer
škoda, že renown neprodává jakési vstupenky na odbornou přednášku o jeho zkušenostech.
gramo - repro - kabeláž -...
já bych si rád třeba za talíř jednu koupil a čerpal, čerpal, čerpal...
škoda, že renown neprodává jakési vstupenky na odbornou přednášku o jeho zkušenostech.
gramo - repro - kabeláž -...
já bych si rád třeba za talíř jednu koupil a čerpal, čerpal, čerpal...
Elegantnejsie je to podla mojho neobjektivneho a totalne zaujateho pohladu Kuzmovo ramienko, ale inak, obe su krasne a urcite krasne hrajuce, skoda, ze pocet tychto gramofonov v CR+SR bude maximalne ako prstov na 1 ruke a to este hooooooooodne prehanam
Najviac sa mi pacia Kuzmicove ramienka na Kuzmicovych gramofonoch, nejako to k sebe proste ide....
Najviac sa mi pacia Kuzmicove ramienka na Kuzmicovych gramofonoch, nejako to k sebe proste ide....
Jak se Vám líbí toto :
Nádhera. Především odhmotnění ložiska talíře přírodním materiálem. Místo ceraballů je tam rákosball. Přesně v jihočeském rybníkářském duchu. Jakub Krčín z Jelčan by z Tebe měl radost. I já mám z Tebe radost
Ten talíř je prostě bomba
Už se těším na fotku jak to budeš mít komplet
Už se těším na fotku jak to budeš mít komplet
Toto je pouze rustikální kamufláž, trvale udržitelná symbióza s koženou podložkou. Jihočeští konstruktéři dávno pochopili, že bez vody není života a bez dcerabólů hudby. Já je mám zasunuté i pod ledničkou - výrazně se ztišila a neruší elektrický rozvod. A to jsou zatím v originální krabičce. Až je vyndám a pořádně našroubuji, zlepší se účinnost chlazení minimálně o 3 hvězdičky. Ale to je známá věc, potvrdí a odborně vysvětlí každý dobrý hifiprodejce. Hifi je prostě o penězích...
Uprostřed rákosballu je samozřejmě přesně kalibrovaný otvor a v něm keramická kulička. Na kuličce unipivotně nasazená příruba ložiska. Strýček Kuzma by měl radost... Ale radši mu to neřekneme, stačí hádky s Rakušany o Temelín.
Ad talíř – toto byl pouze mezistupeň. Po vyleštění filcákem a pastou se talíř už nedá fotit. Intenzita jím odraženého světla mi propaluje plastovou čočku objektivu a přemazává paměťovou kartu. Barevné tónováni fotografie skromně a nevtíravě odkazuje na rčení o zlatých českých ručičkách. Současně je pro mého dálně severo východního přítele předzvěstí netušených černozlatých rozkoší.
Uprostřed rákosballu je samozřejmě přesně kalibrovaný otvor a v něm keramická kulička. Na kuličce unipivotně nasazená příruba ložiska. Strýček Kuzma by měl radost... Ale radši mu to neřekneme, stačí hádky s Rakušany o Temelín.
Ad talíř – toto byl pouze mezistupeň. Po vyleštění filcákem a pastou se talíř už nedá fotit. Intenzita jím odraženého světla mi propaluje plastovou čočku objektivu a přemazává paměťovou kartu. Barevné tónováni fotografie skromně a nevtíravě odkazuje na rčení o zlatých českých ručičkách. Současně je pro mého dálně severo východního přítele předzvěstí netušených černozlatých rozkoší.
Přesné, výstižné, vtipné. Zasloužíš si na tomto fóru ke svému nicku i hodnost "Audio expert" (když "HiFi znalec" je již obsazena)Křeček píše:Já je mám zasunuté i pod ledničkou - výrazně se ztišila a neruší elektrický rozvod. A to jsou zatím v originální krabičce. Až je vyndám a pořádně našroubuji, zlepší se účinnost chlazení minimálně o 3 hvězdičky. Ale to je známá věc, potvrdí a odborně vysvětlí každý dobrý hifiprodejce. Hifi je prostě o penězích...