Kartáč na Lp

Prostor pro milovníky poslechu LP
TAB
Kontaktovat uživatele:

Kartáč na Lp

Příspěvek od TAB »

Máte někdo dobrý ale dobrý tip na kartáč, kterým očistím LP před spuštěním přenosky? Hlavně ne rady jako na clearaudio kartáček a jiné napodobeniny které se prodávají pod tisíci značkami a je to všechno z číny. Jeho nedostatek je, že to má moc jemné chlupy, které z toho vypadávají takže to je kontraproduktivní....

http://www.analogshop.de/index.php/en/s ... peldeckerq

Teti
Kontaktovat uživatele:

Re: Kartáč na Lp

Příspěvek od Teti »

Smirgl papir odstrani vsechny necistoty, vcetne drazky, to je jiste *hura*

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

to jsi mi pomohl *2thumbsup*

boxer

Příspěvek od boxer »

Myslím si, že by měl stačit kartáč od Pro-Ject.
Za 260 Kč.
Napiš Renownovi, třeba ti poradí i něco jinýho.
Já mám origoš švajc HUCO mnoho let, a je stále jako nový. Už ho nedělaj.

Obrázek

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

TAB píše:to jsi mi pomohl *2thumbsup*
Diky, konstruktivni rady od Dr. Teti jsou k dispozici vsem na foru *klanimse*
Tady je kazda rada draha, pac ja si zase myslim, ze tyhle kartacky jsou zatim to nejlepsi a nejjednoduzsi reseni. Kupuju je na eBay po 5 librach.
Jinak jsem jeste zkousel sametovy kartacek, valecek a kdovi co jeste. Co zerostat? ten se mi take velice osvedcil.
Jestli mas tak spinave desky, tak snad pracka by pomohla???

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

To TAB:

Co mas proboha stale s temi prilis jemnymi kartacky? (To same tvrdis i v pripade "levne pracky" Antistat.) Gramofonova deska neni zaschly talir od gulase, na ktery je treba rejzak! :D
"Chlupy" v kartacku (jedno ci od Clearaudia ci v ostatnich) jsou z uhlikovych vlaken a jelikoz je kartacek dvourady a vlakna v "jednom kuse", ohnuta pres rukojet o 180 stupnu a zalisovana, nemela vy se uvolnovat. Ja ty kartacky pouzivam uz necelych 40 let, mam za tu dobu asi sedmy, ale ani jeden jsem nemenil kvuli "pelichani". (Spise jen preventivne kvuli mikro-prachu a take proto, ze se vlakna casem ohybaji jednim smerem.) To, co doporucil Boxer je absolutne v pohode (a levnejsi nez Clearaudio) a ja osobne kupuji jeste levnejsi u http://www.protected.de - v rubrice pflegeprodukte, od firmy Beco. A jak uz jsem psal: zatim zadny neztratil jediny chlup! Nesmis holt tolik tlacit! ;)

boxer

Příspěvek od boxer »

Nesmis holt tolik tlacit! a vytvářet nové drážky.

boxer

Příspěvek od boxer »

:D

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

ježíš kuci děkuji vám za rady no :)

Disco antistat budu mít doma za 14dní jen na okusy anež dostavím si svojí pračku kterou stavím ne abych ušetřil jen pro info..
ten kartáč Project, clearaudio to je všechno stejný i naše firma to distrubuje..Vše se to děla v jedný fabrice. Protože jsem dosud moc nehrál tak ani ten kartáč nemám nějak použity a prostě ty chlupy pouští já za to nemůžu. Jde mi teda o to aby to nepouštělo chlupy a prach který se tam přilepí hned při vybalení LP z obalu spolehlivě smetlo....

Ale za tu stránku protected děkuji. Tam jsem našel Okki kartáč který bude asi splnovat mojí představu.

http://www.protected.de/200/cgi-bin/sho ... bieterID=1

Desky od guláše nemám ale ten kdo má pračku tak ví, že po nastříkání tekutiny na LP by měl drsnějším kartáčkem třeba velice vhodná je štětka na holení v podstatě doslova vyčistit drážky. Já jsem se toho bál ale kyž jsem to pak viděl u známého v praxi tak opravdu nové drážky nevytváří ale fakt všelijaké svinstvo z toho vymete a pak vyluxuje...

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

Ten odkaz na kartáčet Okki nefunguje, ale pokud je to tento:

Obrázek

dá se koupit u nás v audiofriendu http://www.audiofriend.cz/analog/prislusenstvi-analog/
Jinak chlupy z něho padají taky :)

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Bohužel musím potvrdit, že z kartáčku Okki chloupky občas opravdu vypadávají, používám ho na pračce, nicméně na roztírání čistící kapaliny je to v pohodě ( to vypadávání není nijak drastický cca jeden chlup za několik desek ).
Jinak na stírání prachu před hraním používám klasický kartáček na LP od fy. Hama ( vypydá stejně jako Pro-ject, Cleraudio, ...) a mám ho již řadu let a nikdy jsem si žádného vypadlého chloupku nevšim. Asi mám nějakej povedenej kousek :)

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Mám Hamu,Vivanco a Pro-Ject a vše je z jedné výrobní linky...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

A "peichaji"? :D
Ze stranky protected jeste vrele doporucuji vnitrni obaly na desky (pod: LP / LP Innenhüllen Deluxe). Za 14,90€ za 100 ks jsou, alespon v Germany, temer bezkonkurencni. *thumbs up*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Kartáč na roztírání čistící tekutiny a kartáč s karbonovými vlákny na stírání prachu jsou přece naprosto odlišné věci?

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

To Prospero-A "peichaji"? Ne,hned bych je odvezl na jatka :lol: :lol: :lol:

Odpovědět