Jaký pre phono a přenosku

Prostor pro milovníky poslechu LP
Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaký pre phono a přenosku

Příspěvek od Newkeny »

To weiron
Ahoj, to jsem rád, že ses k dané otázce a předchozím příspěvkům také vyjádřil a přispěl svými zkušenostmi, názorem. *palec* Ohledně Nagaoky jsem tedy vycházel přímo z údajů výrobce gramofonu, který doporučuje váhově v rozmezí 3,5-8,5 g přičemž Nagaoka ma 6,5g a i podle stránek Vinyl Engine je k tomuto gramofonu doporučována viz. https://www.vinylengine.com/turntable_f ... p?t=126846, ale máš pravdu, že compliance 6x10 – 6 cm/dyn by v tomto případě byla problém. :( Ačkoliv efektivní váhu raménka jsem nikde nenašel. Pokud bys ten údaj k dispozici měl, nasdílej prosím. Také by mě to zajímalo. ;)

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Na tom vinylengine někdo psal že je to přes 20 gramů. Což je jistě nesmysl. Podobné ramenka mají 6-12 gramů. Na jiném fóru jsem našel efektivní hmotnost pro lp120. A to 6 gramů. Rameno vypadá optický stejně.

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

*offtopic* Super, moc děkuji za info. Tak pak je to s Nagaokou jasné.

fonda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fonda »

:| můj dotaz se dostal do bodu, kterému naprosto vůbec nerozumim a nechtěl jsem aby to takhle daleko došlo. Chci jen lepší přenosku, než to co dodal výrobce AT a nějakej slušnej preamp. Nagaoka MP-110 s headshellem je už objednaná a chci jen poznat rozdíl od At-VM95C/AT-XP3.
Kabely, preamp (jdu do iFi ZEN Phono) a věchno kolem si zařídim raději sám - podle mého uvážení a jak to cítím.
Díky všem za rady.

Odpovědět