Jaký je rozdíl u vinylu při označení 12" a LP ?
Narazil jsem na toto označení na stránce www.discogs.com , kde je možné sehnat nejen LP, ale i CD a DVD.
Jaký je rozdíl ?
Re: Jaký je rozdíl ?
v rychlosti otáček za minutu:
cca. 45 u 12 palce (je to singl pro dýdžeje, širší drážka víc vydrží)
cca. 33 u elpé
cca. 45 u 12 palce (je to singl pro dýdžeje, širší drážka víc vydrží)
cca. 33 u elpé
Díky za vysvětlení, na DJ jsem ani nepomyslel.
Pak by mne ale zajímalo, jaký je mezi nimi zvukový rozdíl, i když se dá předpokládat že u těch 12" se na špičkovou kvalitu koukat moc nebude.
Pak by mne ale zajímalo, jaký je mezi nimi zvukový rozdíl, i když se dá předpokládat že u těch 12" se na špičkovou kvalitu koukat moc nebude.
Mám několik klasických LP, které jsou na rychlejší otáčky 45 ot/min.
Jsou to vynily od MFSL a jejich kvalita je o dost větší než u klasické rychlosti.
Na desku se ale vleze míň záznamu... I cena je dost vyšší...
Ovšem kvalita hudby...
Jsou to vynily od MFSL a jejich kvalita je o dost větší než u klasické rychlosti.
Na desku se ale vleze míň záznamu... I cena je dost vyšší...
Ovšem kvalita hudby...
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Zde bych se pod příspěvek Peera podepsal! Např. jsme porovnávali remasterované U2 - Joshua Tree na klasickém Lp a na 2Lp a 2LP mělo navrch. Pokud jde o klasické singly a 12, i zde byl zvuk daleko lepší, hlavně dynamika. To za A a za B, se "dýdžejům" s velkými deskami lépe pracuje. V neposlední řadě "prý" i díky jim zůstali některé lisovny u výroby vinylových desek.Aleska píše:Díky za vysvětlení, na DJ jsem ani nepomyslel.
Díky za kvalifikované odpovědi. Na těch vinylech označených 12 palců je totiž řada nahrávek, které na klasických LP nejsou.