Jakou prenosku?
Re: Jakou prenosku?
No u toho Revoxu bych to pochopil, má přepínatelné impedance na L, M, a H, ale jinak mi to trochu vrtalo hlavou.
Ale je fakt, že mě to ani nenapadlo, zkoušet připojit HO na MC... Ale jestli to funguje (a dobře), tak proč ne?
Ale je fakt, že mě to ani nenapadlo, zkoušet připojit HO na MC... Ale jestli to funguje (a dobře), tak proč ne?
Ono je to tak trochu o impedanci...Prospero píše: ↑22 lis 2021 18:19Nagaoka MP200 je velice dobrá přenoska. (A co teprve MP300 a 500!) Bohužel ale také, jako v podstatě všechny přenosky, během "maškarního bálu" prodražila.
@ Lad2000 a Vintage:
Vy jste vážně někdy připojovali a poslouchali Denon DL-110 (HO, výstupní napětí 1,6mV) na MC předzesilovači?
Tak tomu říkám hardcore!
Můžete mi prosím popsat nastavení toho kterého MC předzesilovače?
Dobrý den, před pár roky sem začal sbírat LP především Beatles, Pink Floyd, ELO a vše kolem těchto kapel Traveling Wilburys, Jeff Lynne, Tom Petty, Bob Dylan a jelikož má sbírka už cca 150ks došel čas na pořízení shassis. Dostal se mi do ruky od známého Akai AP-306c s neznámou přenoskou AT nikde nemá žádné tipové značení ani nedělám iluze o jejím stavu. Jakou by jste doporučili přenosku ? Zatím mám v hledáčku Nagaoka MP110, Grado Prestige Red a nebo Denon DL110. Zesilovač mám Akai AM-49 který má MM/MC Phono vstup proto sem přemýšlel o té Denon ta je pro mě asi finančně strop. Za případné podněty předem díky.
osobně mám skvělou zkušenost s přenoskami Sumiko - HO MC modely jako Blue Point No.2 nebo Blue Point Special Evo III rozhodně nezklamou.
Zůstal bych u zn.AT základní typ AT91 stačí vyměnit samost. hrot
vizuálně by mohl pasovat, teoreticky ! nutno vyzkoušet na prodejně.
vizuálně by mohl pasovat, teoreticky ! nutno vyzkoušet na prodejně.
Asi by se ti na Rock líbil Denon dl-110, umí dynamiku a jestli je phono v Akai dobré, poskytne skvělou zábavu.
K Akai ramínku může pasovat. Pro mne je zvuk středů lehce drsnější, na vintage sestavě nemusí být slyšet.
Nejdůležitější je signálová cesta, kontakty konektorů a slušný phono kabel.
Denon dl-110 je určena pro MM zátěž, 47 kOhm. Jde experimentovat s nižší, co se ti bude líbit.
Hodně zdaru a radosti.
K Akai ramínku může pasovat. Pro mne je zvuk středů lehce drsnější, na vintage sestavě nemusí být slyšet.
Nejdůležitější je signálová cesta, kontakty konektorů a slušný phono kabel.
Denon dl-110 je určena pro MM zátěž, 47 kOhm. Jde experimentovat s nižší, co se ti bude líbit.
Hodně zdaru a radosti.
Díky všem za reakce, nejvíce se přikláním k té Denon DL-110 moc se v tom nevyznám a na ní slyším jen chválu. V manuálu k Akai AM 49 uvádí výrobce "Input sensitivity/ Impedance" MM 2,0mV 47 kohms" a "MC 200 µV 100 ohms"
Jsou to staré krásné stroje hraje to slušně i s tou jetou AT co tam zatím mám.
Díky
Jsou to staré krásné stroje hraje to slušně i s tou jetou AT co tam zatím mám.
Díky
Jsi-li spokojený s asi AT-3600 je to dobré znamení. Pěkně napsané ovládání je zde : https://phono-cartridge-reviews.co.uk/r ... 600l-at91/
Trik je v správném přítlaku na hrot až 3,5g. Je třeba zkoušet a poslouchat.
Osobně se mi velmi osvědčily nožky z ebenového dřeva. To je pokaždé jinak.
Gumový slipmat rád osvěžení renovátorem gumy.
Akai je pěkně provedený, s nižším modelem se mi moc nelíbily přenosky s vyšším rozlišením, nejraději měl Ortofon OMB5e.
Pro DL-110 se doporučuje nižší kapacita kabelů, nebo ubrat na vstupu ve phono preampu, jinak vylezou výšky.
¨Hrot je eliptický což neklade nároky na zarovnání jako dražší brusy. Jako vždy je velmi důležitý Azimut, boční úhel a nevím, zda jde seřídit VTA.
Výstupní napětí 1,8 mV snad ten preamp v Akai vezme, jen trochu zesílíš hlasitost.
U této přenosky nepřehnali výstup a tím zachovali výhodu MC systému. Má vynikající basy a sytý bavící zvuk. A o to nám jde, že ?
Poddajnost chvějky vyhovuje středně těžkému ramínku. Až budeš mít chuť na experimenty po rozehrání, jde lehce přidat na těžších šroubkách nebo nějakou podložkou se zachováním doporučeného přítlaku, může to být lepší, ale nemusí. Headschelly jsou úplně jiná kapitola, zkus těžší. Hraju na hořčíkovém vintage kousku a je to velký rozdíl.
Analog je velmi proměnný. Nožičky, umístnění kabeláž, sladění preampu s přenoskou ale věřím, že tato sestava bude zajímavá a jiná, než digitál.
https://phono-cartridge-reviews.co.uk/r ... on-dl-110/
Trik je v správném přítlaku na hrot až 3,5g. Je třeba zkoušet a poslouchat.
Osobně se mi velmi osvědčily nožky z ebenového dřeva. To je pokaždé jinak.
Gumový slipmat rád osvěžení renovátorem gumy.
Akai je pěkně provedený, s nižším modelem se mi moc nelíbily přenosky s vyšším rozlišením, nejraději měl Ortofon OMB5e.
Pro DL-110 se doporučuje nižší kapacita kabelů, nebo ubrat na vstupu ve phono preampu, jinak vylezou výšky.
¨Hrot je eliptický což neklade nároky na zarovnání jako dražší brusy. Jako vždy je velmi důležitý Azimut, boční úhel a nevím, zda jde seřídit VTA.
Výstupní napětí 1,8 mV snad ten preamp v Akai vezme, jen trochu zesílíš hlasitost.
U této přenosky nepřehnali výstup a tím zachovali výhodu MC systému. Má vynikající basy a sytý bavící zvuk. A o to nám jde, že ?
Poddajnost chvějky vyhovuje středně těžkému ramínku. Až budeš mít chuť na experimenty po rozehrání, jde lehce přidat na těžších šroubkách nebo nějakou podložkou se zachováním doporučeného přítlaku, může to být lepší, ale nemusí. Headschelly jsou úplně jiná kapitola, zkus těžší. Hraju na hořčíkovém vintage kousku a je to velký rozdíl.
Analog je velmi proměnný. Nožičky, umístnění kabeláž, sladění preampu s přenoskou ale věřím, že tato sestava bude zajímavá a jiná, než digitál.
https://phono-cartridge-reviews.co.uk/r ... on-dl-110/
Přidám taky pár postřehů:
Grado Red 3 mám. Je to podle mě jedna z nejlepších přenosek s rozpočtem okolo 5k. Její hlavní slabina je že není stíněná a proto vydává hlasitý brům. Toto se projevuje na hodně gramofonech. Hlavně tedy když jsou DD. Což je tvůj případ. Takže Grado nejspíš ne.
Denon - Měl jsem jejich 103R. Pro mě katastrofa. A vlastně ani nechápu jak se to někomu může líbit. Zvuk je dobrý pouze na basech. Jinak ji přehraje snad i to Grado. A teď k tvojí 110. Myslím že když máš na phonu udanou citlivost od 2mV tak těch 1,6 co má Denon je prostě málo. A proto bych ji raději nedával.
A proto Je vlastně Nagaoka nejlepší volba.
Grado Red 3 mám. Je to podle mě jedna z nejlepších přenosek s rozpočtem okolo 5k. Její hlavní slabina je že není stíněná a proto vydává hlasitý brům. Toto se projevuje na hodně gramofonech. Hlavně tedy když jsou DD. Což je tvůj případ. Takže Grado nejspíš ne.
Denon - Měl jsem jejich 103R. Pro mě katastrofa. A vlastně ani nechápu jak se to někomu může líbit. Zvuk je dobrý pouze na basech. Jinak ji přehraje snad i to Grado. A teď k tvojí 110. Myslím že když máš na phonu udanou citlivost od 2mV tak těch 1,6 co má Denon je prostě málo. A proto bych ji raději nedával.
A proto Je vlastně Nagaoka nejlepší volba.
Už jste hráli na svém kolotoči přenosku JVC ? Taková Z4S příkladem...
nezadržitelně se blíží okamžik výměny na mém Pioneer, zatím původní
nejlevnější kus na trhu je - pravděpodobně - Sanyo MG09, na mé
archívní fošny (ČSSR, Polsko, DDR, Maďary) tak akorát, řekl bych.
nezadržitelně se blíží okamžik výměny na mém Pioneer, zatím původní
nejlevnější kus na trhu je - pravděpodobně - Sanyo MG09, na mé
archívní fošny (ČSSR, Polsko, DDR, Maďary) tak akorát, řekl bych.
Nagaoku MP110 mohu jen doporucit, po ruznych experimentech me primo nadchnula.