Dual dt250 ako dalej
Dual dt250 ako dalej
ahojte,po 2 rokoch som sem znovu zabludil a mam otazku, mam gramec dual dt250, prenoska ortofon 2m red, lp pustam cez yamahu htr 2067, do repro yamaha ns-f51, je to taky zaklad ziadne hi-fi ale bavi ma to a teraz rozmyslam, ci pre zlepsenie kvality zvuku z lp, kupit phono box s, vypnut vstavany preamp v duale, a phono box s pripojit na avr, alebo kupit yamahu a-s201, pripadne a-s301,a pouzivat preamp v nich,tym by som sa vyhol kupe phono boxu, ja sa skorej priklanam ku kupe phono boxu s,
Re: Dual dt250 ako dalej
ahojte ktory je najslabsi clanok tohto analogoveho retazca ? gramofon dual dt 250,prenoska ortofon 2mred, preamp pro ject phono box s2, zosilovac yamaha a-s201 a repro yamaha ns-f51
No, neslyšel jsem ani jeden z jmenovaných komponentů, tak že střílím velmi od boku, ale já bych rozhodně začal výměnou s bednama. Je to nejdůležitější komponenta každé sestavy která zásadně ovlivňuje výsledný zvuk. Další na řadě by byl zesilovač, nejnižší řady každého výrobce mívají nějaké to kurvitko aby nehraly tak jako ty vyšší a když už ho nahradíš něčím opravdu kvalitním, tak pravděpodobně bude obsahovat i dobrý předzesilovač, tedy můžeš vyřadit ten pro-ject ale samozřejmě nemusíš, no a pak můžeš pokračovat dál a dál, dostaneš se do kolotoče výměny komponent, následně zjistíš že slyšíš hrát kabely a už se vezeš
dakujem za odpoved , a to je prave to,comu sa chcem vyhnut, takze budem uz len kupovat lp, a cd a uzivat si hudbu, aj som si myslel ze tie repro budu najslabsi clanok, ale napr.vcera mi 4 rocny syn prevratil jeden stlp stalo sa to prvy a dufam aj posledny raz.. ale horny roh si to odniesol.takze nove a drahsie repro umna nepripadaju zatial do uvahy.
Nedělat něměnit vůbec nic a pokračovat tak jak je. To je menší zlo.
tak,moja analogova vetva sa trochu zmenila gramec dual nahradi novy pro-ject essential ll, prenosku om5e nahradi moja rok jazdena ortofon 2m red, gramec je napojeny na pro-ject phono box s2 a dalej na zosilovac yamaha as-201, repro ostali rovnake,yamaha ns-f51. na tom gramci sa mi paci to,ze oproti pro-ject primary e,ktory som mal davnejsie,sa da menit prenoska,nastavit pritlak,a antiskating.. no a nieje to cinan ako dual dt250,
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokukujem po Dual DT450 s prenoskou Ortofon Blue. Akurát mi nejde do hlavy, ako mohlo niekomu napadnúť nainštalovať na základný, hoci slušne hrajúci gramofón za 350, prenosku za 200. Idem sa na to opýtať predajcu, ktorý mi odpíše, že je to tak správne... Nikdy never predajcom... A som zase tam, kde som bol pred 3 rokmi.
No, jestli ti to prodají za 350 éček s Ortofon Blue, neváhal bych.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
350 + 200 = 550.
Vykašli se na Dual, který s původní firmou, kromě jména, nemá nic společného a kup si radši nějaký lepší gramofon...
Z vlastní zkušenosti byl ti doporučil například AudioTechnica AT LP120x s velmi dobrou přenoskou AT VM95E.
Tu můžeš časem ještě vylepšit, a to pouhou výměnou hrotu za 95EN, ML nebo SH. (Tím odpadá nutnost složitého nastavování , kromě kontroly přítlaku na hrot, která ale samozřejmě neuškodí nikdy!)
Tebou vzpomínaný Ortofon 2M Blue je sice dobrá přenoska, v případě Dualu (který už ale dnes s původní firmou, kromě jména, nemá nic společného) jde ale spíše jen o snahu zamaskovat jeho nedostatky. Ne příliš kvalitní ložisko talíře, pofidérní stabilita ramínka....(A navíc je poměrně předražená!)
Takže v konečném výsledku zákazník na takovou "super nabídku" doplácí.
P.S. nejlepší poměr cena/výkon podle mne u AudioTechnica přináší výměna jehly za AT VM95ML....
Z vlastní zkušenosti byl ti doporučil například AudioTechnica AT LP120x s velmi dobrou přenoskou AT VM95E.
Tu můžeš časem ještě vylepšit, a to pouhou výměnou hrotu za 95EN, ML nebo SH. (Tím odpadá nutnost složitého nastavování , kromě kontroly přítlaku na hrot, která ale samozřejmě neuškodí nikdy!)
Tebou vzpomínaný Ortofon 2M Blue je sice dobrá přenoska, v případě Dualu (který už ale dnes s původní firmou, kromě jména, nemá nic společného) jde ale spíše jen o snahu zamaskovat jeho nedostatky. Ne příliš kvalitní ložisko talíře, pofidérní stabilita ramínka....(A navíc je poměrně předražená!)
Takže v konečném výsledku zákazník na takovou "super nabídku" doplácí.
P.S. nejlepší poměr cena/výkon podle mne u AudioTechnica přináší výměna jehly za AT VM95ML....
Ty mas Trigon? Moc nas neni. Pouzivam Vanguard jako phono predzes. Dobry kousek.
Ano, mám. I s bateriovým zdrojem.
A máš pravdu, moc lidí, kteří ho mají, taky neznám. (V mém okolí vlastně nikoho. ) Možná většině vadí jeho neutrální projev. Ve spojení s lampovým zesilovačem a těmi správnými reproduktory, je ale jeho zvuk výborný!
To je aspoň moje osobní zkušenost.
A máš pravdu, moc lidí, kteří ho mají, taky neznám. (V mém okolí vlastně nikoho. ) Možná většině vadí jeho neutrální projev. Ve spojení s lampovým zesilovačem a těmi správnými reproduktory, je ale jeho zvuk výborný!
To je aspoň moje osobní zkušenost.
Naposledy upravil(a) Rudo dne 20 úno 2022 18:53, celkem upraveno 1 x.
ahojte, mam miesto pro-ject essential,ktory som poskodeny vratil predajcovi novy gramofon pro-ject debut recordmaster,s prenoskou ortofon om10, ten recordmaster to je vlastne debut lll? alebo to je nejaka samostatna linia ?
cavte, predzosilnovac phono box s 2, je lepsi predzosik ako vstavany predzosilnovac v gramofone proJect debut ? zda sa mi ze pri pouziti pho boxu to hra lepsie ako pri vstavanom predzosiku, ale to moze byt len zdanie. tazko je to urcit