Mohu potvrdit, že montáž přenosky a nastavování u raménka Satisfy od Clearaudio je horor právě díky neobvyklému uchycení.TAB píše:Já má pravě 9palců od projectu a nějak mi to nesedí a láká mě 12 a více palců. Jenže neumím se rozhodnout pro co a aby toho nebylo málo tak pořád sním o tangeciálu.
Třeba 12palcové rameno od clearaudia mě zas nenadchlo a hlavně uchycení přenosky mě děsí. Co takhle sem hodit nějaké zajímavé dlouhé raménka s fotkami ??
Délka raménka a jeho klady a zápory
Re: Délka raménka a jeho klady a zápory
Ortofon 309 S alebo Ortofon 309 D. www.needledoctor.comTAB píše:Já má pravě 9palců od projectu a nějak mi to nesedí a láká mě 12 a více palců. Jenže neumím se rozhodnout pro co a aby toho nebylo málo tak pořád sním o tangeciálu.
Třeba 12palcové rameno od clearaudia mě zas nenadchlo a hlavně uchycení přenosky mě děsí. Co takhle sem hodit nějaké zajímavé dlouhé raménka s fotkami ??
Nerad to píši, ale rameno Ortofon RS309 je pro mne veliké zklamání. Jak zvukem, tak provedením.
Nechcete to rozvinout?Renown píše:Nerad to píši, ale rameno Ortofon RS309 je pro mne veliké zklamání. Jak zvukem, tak provedením.
Čau kluci, sice trochu mimo téma ,ale trocha "tétédéček" různých ramen.
http://www7a.biglobe.ne.jp/~yosh/armdata.htm
http://www7a.biglobe.ne.jp/~yosh/armdata.htm
Aj mňa by to zaujímalo. Mám Xtension, pôvodne tam bolo 12" rameno EVO. Po výmene za Ortofon 309S sa mi podstatne zlepšil zvuk. Veľký rozdiel bol počuť okamžite po výmene, t.j. po prvých taktoch, samozrejme v prospech Ortofon. Preto by som rád počul bližšie zdôvodnenie toho sklamania. Nie je to náhodou iba zladením, resp. nezladením s prenoskou? Ja mám Ortofon Cadenza Black a s ramenom si ideálne rozumejú.Renown píše:Nerad to píši, ale rameno Ortofon RS309 je pro mne veliké zklamání. Jak zvukem, tak provedením.
rozvinu to za dva týdny
jaký máte názor na dlouhá ramena bez možnosti antiskatingu? Jedná se víceméně o ramena pro rozhlasová studia a profesionální použítí (Ortofon, EMT, Denon,...) s délkou 12"+. Někde jsem se dočetl, že jsou vhodná jen pro přenosky se svislou silou na hrot kolem 2-2.5 gramu a více. V jednoduchosti je síla a rád bych nějaké pořídil. Jen chci předem zjistit jak se celá věc má, aby nedocházelo k poškození záznamu apod., popř. zda je možné použít i přenosky se svislou silou kolem 1-1.5g na hrot.
Pane Lubore, dva týdny fuč, čas na rozvinutíRenown píše:rozvinu to za dva týdny
Tiež mám rameno RS309D, gramo Project Xtension, prenoska Ortofon Cadenza Black. Ja som so zvukom spokojný.