Délka kabelu od gramofonu k předzesilovači?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Délka kabelu od gramofonu k předzesilovači?

Příspěvek od Zdeny »

Vyskytnul se mi problém. Po úpravě uspořádání přístrojů v racku jsem zjistil, že mi nedostane kabel od gramce k předzesu. Podotýkám, že mám Sanyo TP1000 s původním fix kabelem asi 70cm. Takže, myslíte, že má smysl osadit dva cinch panelové konektroy a použít externí kábl?Nerad bych uvalil pálku za nějaký kabel, který mi třebas nebude sedět. Tímto se dostávám k druhé fázi problému-jaký phono kabel použít-tedy dobrý a pokud možno levný a pokud možno lehce sehnatelný v metráži?
Nezkusil někdo nízkokapacitní mikrofonní kabely? Ty také musí vést velice slabý signál, mají dvojí stínění a nízkou kapacitu, navíc se dají sehnat prakticky všude?

A nebo, byl by někdo ochoten za úplatu zapůjčit tak metrový set osazený na obou stranách RCA konektory?

Přenoska použitá je nyní MM Ortofon OM 30SE a ProJect Phono Box II.

Díky za radu či tip.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Re: Délka kabelu od gramofonu k předzesilovači?

Příspěvek od Patmann »

Ahoj,zkus si zbastlit toto: http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=581 .
Je to za pár korun a funguje to docela dobře.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Phono je malé a dá se celkem snadno umístit. Osobně bych to řešil delšími kabely z phona do zesilovače.

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

Pro-Ject Phono Box II
Input impedance, MM 47kohms/120pF

ORTOFON Super OM30 OM 30 SPECIFICATIONS
Recommended load capacitance 200-400 pF

tady máš hodnoty ze kterých začni vycházet, 120pF má dáno Phono Boxem a dle doporučení Ortofon nemáš
překročit celkovou kapacitu 400pF, podle toho hledej káblík

toto jsem tu už jednou pověsil :jen pro názornost PBJ 77pF, Kimber KCAG 71pf, VdH MC Silver 50pF,
Clearaudio Clearline 90pF, Cle, Silverline 90pf vše na 1m :mrgreen:

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Tom, Rowing,
díky. Ale přes to, že PJ PB-II je fakt malý, tak nešikovně mi to vychází, že jej fakticky nemám kam dát, jedině ho pověsit na zeď:-)
Kdybych sem uměl vložit fotku, tak bych pro názornost nukázal, jak mám umístěny jednotlivé přístroje a něco z toho pak vymyslet.
Bohužel, v Šumperku žádný z kabelů výše uvedených nekoupím, toť problém, jedině tak tu RG-62 a a ni tím si nejsem jistý.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

zdeny

Kontaktuj pana Bricha ted má hiend Britek kabel který jsem měl možnost testovat funguje i jako phono je to opravdový nářez.... Ale ty chceš spíš něco v Já bych se přimlouval za Van Der hull a nebo to zkusit z mikrofoního kabelu Cordial MK 222 sám jej používám mám jej i v gramu a max spokojenost. Na CDčkách pro tebe už začínám pracovat ale vyskytla se malá komplikace kterou ale co nevidět odstraníme.
Zdraví Michal

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Mike:

ahoj, poslal jsem ti mail. Díky předem!

K tém kabelům, denska zkusím koupit ten mikrofonní kabel čistě jako provizorku, myslím, že horší, než ten, co tam je teď, určitě nebude a pak seženu nějaký lepší.

Odpovědět