Vyskytnul se mi problém. Po úpravě uspořádání přístrojů v racku jsem zjistil, že mi nedostane kabel od gramce k předzesu. Podotýkám, že mám Sanyo TP1000 s původním fix kabelem asi 70cm. Takže, myslíte, že má smysl osadit dva cinch panelové konektroy a použít externí kábl?Nerad bych uvalil pálku za nějaký kabel, který mi třebas nebude sedět. Tímto se dostávám k druhé fázi problému-jaký phono kabel použít-tedy dobrý a pokud možno levný a pokud možno lehce sehnatelný v metráži?
Nezkusil někdo nízkokapacitní mikrofonní kabely? Ty také musí vést velice slabý signál, mají dvojí stínění a nízkou kapacitu, navíc se dají sehnat prakticky všude?
A nebo, byl by někdo ochoten za úplatu zapůjčit tak metrový set osazený na obou stranách RCA konektory?
Přenoska použitá je nyní MM Ortofon OM 30SE a ProJect Phono Box II.
Díky za radu či tip.
Délka kabelu od gramofonu k předzesilovači?
Re: Délka kabelu od gramofonu k předzesilovači?
Ahoj,zkus si zbastlit toto: http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=581 .
Je to za pár korun a funguje to docela dobře.
Je to za pár korun a funguje to docela dobře.
Phono je malé a dá se celkem snadno umístit. Osobně bych to řešil delšími kabely z phona do zesilovače.
Pro-Ject Phono Box II
Input impedance, MM 47kohms/120pF
ORTOFON Super OM30 OM 30 SPECIFICATIONS
Recommended load capacitance 200-400 pF
tady máš hodnoty ze kterých začni vycházet, 120pF má dáno Phono Boxem a dle doporučení Ortofon nemáš
překročit celkovou kapacitu 400pF, podle toho hledej káblík
toto jsem tu už jednou pověsil :jen pro názornost PBJ 77pF, Kimber KCAG 71pf, VdH MC Silver 50pF,
Clearaudio Clearline 90pF, Cle, Silverline 90pf vše na 1m
Input impedance, MM 47kohms/120pF
ORTOFON Super OM30 OM 30 SPECIFICATIONS
Recommended load capacitance 200-400 pF
tady máš hodnoty ze kterých začni vycházet, 120pF má dáno Phono Boxem a dle doporučení Ortofon nemáš
překročit celkovou kapacitu 400pF, podle toho hledej káblík
toto jsem tu už jednou pověsil :jen pro názornost PBJ 77pF, Kimber KCAG 71pf, VdH MC Silver 50pF,
Clearaudio Clearline 90pF, Cle, Silverline 90pf vše na 1m
Tom, Rowing,
díky. Ale přes to, že PJ PB-II je fakt malý, tak nešikovně mi to vychází, že jej fakticky nemám kam dát, jedině ho pověsit na zeď:-)
Kdybych sem uměl vložit fotku, tak bych pro názornost nukázal, jak mám umístěny jednotlivé přístroje a něco z toho pak vymyslet.
Bohužel, v Šumperku žádný z kabelů výše uvedených nekoupím, toť problém, jedině tak tu RG-62 a a ni tím si nejsem jistý.
díky. Ale přes to, že PJ PB-II je fakt malý, tak nešikovně mi to vychází, že jej fakticky nemám kam dát, jedině ho pověsit na zeď:-)
Kdybych sem uměl vložit fotku, tak bych pro názornost nukázal, jak mám umístěny jednotlivé přístroje a něco z toho pak vymyslet.
Bohužel, v Šumperku žádný z kabelů výše uvedených nekoupím, toť problém, jedině tak tu RG-62 a a ni tím si nejsem jistý.
zdeny
Kontaktuj pana Bricha ted má hiend Britek kabel který jsem měl možnost testovat funguje i jako phono je to opravdový nářez.... Ale ty chceš spíš něco v Já bych se přimlouval za Van Der hull a nebo to zkusit z mikrofoního kabelu Cordial MK 222 sám jej používám mám jej i v gramu a max spokojenost. Na CDčkách pro tebe už začínám pracovat ale vyskytla se malá komplikace kterou ale co nevidět odstraníme.
Zdraví Michal
Kontaktuj pana Bricha ted má hiend Britek kabel který jsem měl možnost testovat funguje i jako phono je to opravdový nářez.... Ale ty chceš spíš něco v Já bych se přimlouval za Van Der hull a nebo to zkusit z mikrofoního kabelu Cordial MK 222 sám jej používám mám jej i v gramu a max spokojenost. Na CDčkách pro tebe už začínám pracovat ale vyskytla se malá komplikace kterou ale co nevidět odstraníme.
Zdraví Michal
Mike:
ahoj, poslal jsem ti mail. Díky předem!
K tém kabelům, denska zkusím koupit ten mikrofonní kabel čistě jako provizorku, myslím, že horší, než ten, co tam je teď, určitě nebude a pak seženu nějaký lepší.
ahoj, poslal jsem ti mail. Díky předem!
K tém kabelům, denska zkusím koupit ten mikrofonní kabel čistě jako provizorku, myslím, že horší, než ten, co tam je teď, určitě nebude a pak seženu nějaký lepší.