Audio-technica AT-LP3 - výměna přenosky
Audio-technica AT-LP3 - výměna přenosky
Ahoj, koupil jsem si obyčejný automat Audio-technica AT-LP3 s přenoskou AT91 kterou by jsem chtěl nahradit přenoskou Audio-technica VM520EB.
Předzesilovač mám Pro-Ject Phono Box S , zesiislovač zatím Yamaha RX-V473 a repro Focal Jm lab Tantal 509.Bude v této sestavě výměna přenosky přínosem, popř.by jste mi doporučili jinou?
Díky K.
Předzesilovač mám Pro-Ject Phono Box S , zesiislovač zatím Yamaha RX-V473 a repro Focal Jm lab Tantal 509.Bude v této sestavě výměna přenosky přínosem, popř.by jste mi doporučili jinou?
Díky K.
Re: Audio-technica AT-LP3 - výměna přenosky
Vyměníš li stávající přenosku za také firemní typ AT 95EBL, určitě si polepšíš, protože má kvalitnější řez hrotu a cena je lehce pod tisíc korun.
Přeji hodně příjemných chvil s gramofonem.
Přeji hodně příjemných chvil s gramofonem.
Dasta : Děkuji a díky za odpověď, pochopil jsem to tak, že by jsem v této sestavě rozdíl mezi AT 95EBL a VM520EB nepoznal a ještě by jsem ušetřil ? Zas by zbylo na další kvalitní LP
VM520EB bude hrát určitě jinak, stojí skoro čtyři t., kdežto ATL95 necelý tisíc.95 má kamarád, je sní velmi spokojen. Hraje zábavně, za ty peníze s vynikajícím rozlišením. Poměr ceny a výkonu je vtomto případě nevídaný, myslím,že za ty peníze nelze udělat chybu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tato přenoska (AT95E) má skutečně ke své ceně nadstandardní parametry.
Divím se, že ji ještě nestáhli z výroby a nenabízí "inovovanou" převlečenou do jiné barvy a s jiným číslem za trojnásobek ceny.
Divím se, že ji ještě nestáhli z výroby a nenabízí "inovovanou" převlečenou do jiné barvy a s jiným číslem za trojnásobek ceny.
Super, už je objednáno Ještě jsem se chtěl zeptat na nastavení předzesilovače.Zespodu jsou piny které se nastavují jak jsem pochopil ke "každé" přenosce jinak. Můžete mi poradit jak nastavit pro AT 95?
Zdravím, přenosku jsem vyměnil a stále tápu jak nastavit preamp. ani gůgl nepomáhá nebo neumim dostatečně hledat.
Dá se to vyčíst z parametrů přenosky? Na tyhle věci jsem analfabet
Dá se to vyčíst z parametrů přenosky? Na tyhle věci jsem analfabet
- Přílohy
-
1 a 3 nahor, všetko ostatne nadol.
LawIAR: děkuji
Jen pak zkus ještě pohnout s 7-8, zda se ti nebude zvuk zdát lepší, protože k této přenosce výrobce doporučuje nastavení kapacity v rozmezí 100-200pF. Ale výsledek závisí i na tom, jaké máš před tím kabely
Recommended Load Capacitance 100-200 pF
viz https://eu.audio-technica.com/cartridges/AT95E
Recommended Load Capacitance 100-200 pF
viz https://eu.audio-technica.com/cartridges/AT95E
zabiny007: díky za typ, vyzkouším Kabel od grama je napevno asi nějaký základ, tak jsem to nehrotil a koupil za 30€ Wireworld Luna 7 0,5m preamp -->amp. Až s novým zesilovačem pak pořídím něco "lepšího"
EDIT předchozího příspěvku: Koukal jsem do manualu tvého preampu a hýbat zkoušej jen se 7. Když je 7 dole, jak radil LawIAR, znamená to kapacita 100, když dáš 7 nahoru, znamená to kapacita 200. Takže jedna z těchto poloh bude "ta správná"
OK díky testnu
Mam Phono box S aaa audio technica lp120 gramcom a mal som aj túto základnú 95e prenosku. Isto odporúčam nižšiu impedancia. Ale je to veru na vkuse poslucháča.