2m black vs dynavector 20x2H
2m black vs dynavector 20x2H
Zdravím.Prosím o radu.Potřeboval bych se rozhodnout mezi těmito dvěma přenoskami.Osobně bych se přikláněl k dynavector.Má však nižší výstupní napětí.Momentálně mám audio technica s výstupním napětím 4mV.Hraju na hlasitost do sedmdesáti ze sta.Receiver mám onkyo tx nr696 s phono vstupem na mm přenosky.Obávám se aby nehrálo příliš potichu.Děkuji za všechny tipy.
Re: 2m black vs dynavector 20x2H
K tomu receiveru co máš, je tech přenosek škoda, bohate ti bude stacit 2m red.
Děkuji za radu.Mám gramofon technics 1210 mk7.Myslel jsem,že s novou přenoskou bych si zvukově mohl pomoct,oproti audio technice.Mám tomu teda rozumět,že s tímto receiverem by zlepšení nebylo znát,chápu to dobře.
Ještě bych se chtěl zeptat na nějaký headshell s možnosti nastevení azimutu.Mohl by být bez kablíků.Kablíky mám se stříbrem.
Ano presne tak, zlepseni by s timto receiverem nebylo znat. Ten Dynavector je navic MC prenoska a Onkyo ma jen MM phono, takze tahle kombinace by navic nebyla ani kompatibilni.
Vintage,
Vysokovýstupová MC Dynavector 20xmk2H je kompatibilní s mm preampem.
Problém vidím v tom, ze integrovaný preamp v Onkyu,nebude pro tutu prenosku stačit, takže z ní nedostane vše, proto lze doporučit externí preamp(např.Dynavector P75mk4), který s přenosky vytáhne vše.
S tímto preampem lze potom koupit nízkovýstupovou verzi této přenosky, která hraje zase lépe, přitom za stejnou cenu.
Provozoval jsem Dynavectory 20x na Technics1210mk2 devět let,jak verzeH,tak verzeL k naprosté spokojenosti.
Doporucil bych časem místo receiveru pořídit hifistický zesilovač.
Problém vidím v tom, ze integrovaný preamp v Onkyu,nebude pro tutu prenosku stačit, takže z ní nedostane vše, proto lze doporučit externí preamp(např.Dynavector P75mk4), který s přenosky vytáhne vše.
S tímto preampem lze potom koupit nízkovýstupovou verzi této přenosky, která hraje zase lépe, přitom za stejnou cenu.
Provozoval jsem Dynavectory 20x na Technics1210mk2 devět let,jak verzeH,tak verzeL k naprosté spokojenosti.
Headshelly s možností azimutu jsou např.
Pro-Ject Signature, Yamamoto S4, některé Ortofony...
Pro-Ject Signature, Yamamoto S4, některé Ortofony...
Aha, ja znam jen verzi LO... Externi preamp ano (Dynavctor je urcite super), ale opet to nema cenu strkat do toho receiveru, zlepseni nebude moc znat.Dasta píše: ↑28 pro 2021 10:33Vintage,
Kup stereo zesilovac, AVR je pro poslech hudby krajne nevyhovujici.
Jinak na adekvatnim retezci je pak Dynavector lepsi jak 2M black, abych odpovedel na tvuj puvodni dotaz.
Tento receiver vlastním necelé dva roky.Byl mi doporučen v hifiporadně jako slušný stroj pro hudbu tak filmy.Po předchozích avr technics z devadesátých let, to byl velký krok dopředu,co se týče zvuku.Věřím,že hifi zesilovač by bylo lepší řešení,toto je však takový kompromis.Přestože poslouchám více hudbu,chci mít zároveň dk,tak to ted momentálně mám.Přesto láká zkusit aspon tu 2m black.Hlavně kvůli zvuku.Dále kvůli možnému omezení praskání.Taky menší opotřebení vinylů.
Ještě jsem nenapsal co vlastním ted za přenosku.Momentálně mám at vm95e.