Zapojení reproduktorů

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zapojení reproduktorů

Příspěvek od PítrsPraha »

Denkez píše:
17 úno 2021 17:47
Tak nás tady ještě chvíli přesvědčuj, žes zaměnil plechové propojky za kabelové, pak jsi na to zapomněl, a najednou jasně slyšitelná změna k lepšímu.
Tímhle vším jen ukazuješ na sebe, Denkezi... Prožranej frustrací tak, že už nezvládneš víc než jen napadat, prudit, zpochybňovat a vymýšlet si (viz citát výše), jen aby bylo proti čemu bojovat... Go on *thumbs up* .

Denkez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denkez »

PítrsPraha ztácíš nervy, pozor na to.
Dám ti radu, a zadarmo:
Pokud se ke svým sluchovým vjemům budeš stavět tak, že jsou jen a pouze tvoje, že jsou nepřenosné a že to není žádná objektivní skutečnost, možná pak bude pro tebe snazší akceptovat sluchové vjemy jiných.

elMuerte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elMuerte »

Hele pokud by to bylo fakt slyšet, tak to dávno každej pájí přímo na vyhýbku. Nejvíc mám srandu z toho, že vedu k reproduktorům 2x4mm2 a od svorek na vyhýbku a z vyhýbky na repráky vede nějaká 1x1mm2. :D :D :D

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Předpokládám, že píšeš o svých reproduktorech. Nikde jsem tady popis tvé sestavy ale nenašel, tak je těžké se k tomu vyjadřovat. 😊

Hele, kdyby to slyšet nebylo, neexistoval by trh s kabely už přes padesát let. 😉
Naposledy upravil(a) Prospero dne 17 úno 2021 21:29, celkem upraveno 1 x.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

elMuerte

Ale samozřejmě, tak už to funguje dávno a dávno se to tak používá. Pokud někdo nehodlá realizovat zapojení Bi-wiring, ale jen Single-wiring a na svorkách pozlacené plíšky, tak je daleko lepší plíšky vyhodit a spojit to přímo na výhybce. Používal se stříbrný, nebo postříbřený kablík a pájeno s vysokým obsahem stříbra. Znám několik kolegů, kteří to takto měli - obešli terminály a přípájeli to rovnou na výhybu. Jaký byl rozdíl v reprodukci, nemohu sloužit, protože jsem to neslyšel před a po. Přepojovat se to nedalo, ale majitelé tvrdili, že to přínosem bylo, protože odpadly spoje. Chce to ale dobře vybrat kabel, pak je složitejší jej měnit.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Nemám to nadání to slyšet, takže nemůžu pochopit, že jsou patrné takové drobné nuance jako 2 cm silné měděné propojky a signál si pak dál klidně frčí do kilometrtu (nadneseně) drátu pasivní výhybky. To jsou věci.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Jsou, jsou.
Já jsem si to před třiceti lety také nedokázal představit.
A jen tak na okraj. U mě to nakonec nevyhrál ten nejtlustší a ani ten nejdražší kabel. 😉

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Vidim , ze se nic nezmenilo. Pořád resite. Ico víny 🤗

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Díky kterým ale sestava ve výsledku nehraje tak moc blbě, že komplet zamaskuje jinde snadno slyšitelný rozdíl mp3 vs 44.1/16.

Odpovědět