Sony CDP XA 50 ES

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Sony CDP XA 50 ES

Příspěvek od Zdeno1 »

Minulý týden jsem slyšel CD přehrávač XA 50 ES, byl jsem šokovaný, jak výborný je to přístroj, jak pěkně zvučí. Majitel tam sice měl nějakou drobnou úpravu v podobě dražších pojistek, ale myslím si, že to nebyla ta příčina výborného zvuku tohoto přístroje.
Nic podobného jsem zatím neslyšel, vynikající. Je problém sehnat takového soňáka, pokud by někdo věděl o takovém přístroji k prodeji a nebo tip na podoný zvukový skvost, budu vděčný.

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Re: Sony CDP XA 50 ES

Příspěvek od jardalukas »

Podívej se na bazar, občas se tam objeví. Ale před nákupem pořádně prozkoušej, hlavně čtení disků. Nový pick-up laser (nebo celá mechanika včetně optiky) se nedá sehnat... Na eBay pouze použité a nebo Čína pochybné kvality...

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Zkuste pánové nějakého Pioneera s LegatoLink, možná budete ještě překvapenější, jediné staré stroje, co jsou schopné konkurovat současným převodníkům. Ale pozor, jsou jako Kofola, buď je miluješ, nebo nenávidíš.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Ještě se vrátím k tomu Sony. Kdysi jsem měl 779ES, což nebyl vůbec špatný přehrávač. Pak jsme u Dudka slyšel XA7 (tenkrát prezentoval Shan E540 a právě na ní hrál) a byl jsem nadšený. Jenže pak jsme v roce 2006 koupil Teac Esoteric DV 50, posléze DV 60 a navzdory tomu, že mám Lindemanna SACD 820, na DV 50 nedám dopustit. Ten je opravdu po zvukové stránce daleko ale fakticky daleko lepší, než cokoliv,. co jsem od Sony slyšel. Takže kdybych dnes řešil znovu CD/SACD přehrávač a velmi slušný DVD, tak Teac DV 50 by byla moje volba. Dá s ekoujpit za stejné peníze jako zmíněný Sony a je o level ale spíše o více levelů§ výše. Nakonec, mám ho doma, mám přímé srvonání s Lindemannem, což je hodně vysoká liga a teď mám zrovna období, kdy hraju radši na Teac. Pioneer jsme měl Urushi Elite PD 93, pak PD 95 a na Teac neměl ani jeden z nich, byť PD 95 byl hodně dobrý. Ale taky násobně dražší, je na to, co umí, příšerně předražený. Holt vzhled, no...

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

Jo, není nad přímé porovnání...

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Zalezi s cim sa ten Sony XA50ES porovna. Niekolko rokov som ho vlastnil a ako pise Zdeny je dost lepsich starsich pristrojov aj z tej doby v podobnych cenach. Z dnesneho pohladu su uz lepsie aj mnohe pomerne lacne Cinske DAC-y.

mac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mac »

Taky jsem měl Sony XA50ES, nebyl vůbec špatný, ale taková kombinace Counterpoint DA-10 + DA-11, nebo Tascam CD-601 jej přehrají. Mám je a nedám na ně dopustit.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Děkuji všem za rady, postřehy a nabídky. Povedlo se, koupil jsem výhodně a jsem nadšený i z té zlaté pojistky, co jsem musel dokoupit, pojistka půlka úspěchu/zvuku.
Měl jsem možnost porovnání s Krell KAV 300CD, Electrocompaniet EMC 1, výrazně lépe hrajíci přístroj.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

O pojistce raději nepiš. Zbytečně vyvoláš reakce méřičú.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Hlavně aby byla směrová, jinak totiž nefunguje, esotericky vzato.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Pojistka půlka úspěchu / zvuku .... :geek: Mně to přijde jako záměrný obrat do pranice ( aneb zkouška kdo nejdřív vystříkne :)

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

No jo, oni si chudáci esoterici neuvědomují, že bez konstruktérů a tzv. měřičů by si tak akorát prozpěvovali u ohně před jeskyní a do rytmu tloukli klacky...

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

To bude blbost, nemyslím si, že může být pojistka směrová.

Odpovědět