Sluchátka do uší (špunty)
Sluchátka do uší (špunty)
Nazdar všem vespolek. Jaká sluchátka do uší byste doporučili? Poslouchám povětšinou rock, asi tak do 3000.-Kč?
Těžko si mohu někde něco poslechnout a vybrat.
Jak jsem tak brouzdal po netu a četl různé recenze, zaujalo mě toto https://www.muziker.cz/1more-triple-driver-gold Slyšel je někdo?
Těžko si mohu někde něco poslechnout a vybrat.
Jak jsem tak brouzdal po netu a četl různé recenze, zaujalo mě toto https://www.muziker.cz/1more-triple-driver-gold Slyšel je někdo?
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Sluchátka do uší (špunty)
Osobní zkušenost: KZ ZS5 - cena do 1000,- Porovnával jsem se Shure846 (přes 20K) a ty se prostě nechytaly. KZ ZS5 mám doma troje a nedám na ně dopustit!
Potvrzuji, za 500 kč jsou KZ ZS5 výborná. Pouze jsem přiobjednal kroucený kabel s nízkým mikro efektem. Používám je hodně venku. Zvuk mají mírně do V, takže zábavný. Mám rovněž ZS 10. Ty jsou rovnější a více "hifi".
Jen připomínám, že velmi záleží na použitých nástavcích. Sluchátka mají být co nejvíce zasunuta ve sluchovodu a ten dobře nástavcem utěsněn.
Pak zvukově zdatně konkurují i velkým náhlavním sluchátkům .
Kupováno přímo z Číny (Gearbest)
Jen připomínám, že velmi záleží na použitých nástavcích. Sluchátka mají být co nejvíce zasunuta ve sluchovodu a ten dobře nástavcem utěsněn.
Pak zvukově zdatně konkurují i velkým náhlavním sluchátkům .
Kupováno přímo z Číny (Gearbest)
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já mohu doporučit Creative EP-630. Za směšnou cenu velice dobré. Jejich kvalitu potvrzují recenze - těžko budou všichni recenzenti hluší, nebo podplacení firmou Creative.
https://www.alza.cz/creative-ep-630-cer ... 59.htm?o=1
https://www.alza.cz/creative-ep-630-cer ... 59.htm?o=1
...Pepo, promiň, ale KZ jsou jiná liga ... opravdu.
Tady jsem tolerantní k Číňanům. Mít na nich "značkovější nápis", stály by určitě min 3 a více tis.
Pro zájemce:
https://avmania.e15.cz/kz-as10--deset-m ... -sluchatek
Tady jsem tolerantní k Číňanům. Mít na nich "značkovější nápis", stály by určitě min 3 a více tis.
Pro zájemce:
https://avmania.e15.cz/kz-as10--deset-m ... -sluchatek
Primárně používám Shure SE846 a opravdu doporučuji. Musím nicméně řešit ekonomická sluchátka pro řadu příbuzných, mj. malé děti, kteří jakákoli sluchátka zlikvidují poměrně rychle. Nedávno jsem koupil KZ ZSA za 300. Za tu cenu bych je nazval výborná, ale na Shure SE846 se nechytají, rozdíl několika tříd. ZSA nejsou vůbec neutrální, spousta basu, jakési podivné véčko, nevydržel jsem je nikdy poslouchat moc dlouho. Na začátku překvapení, jak zní za ty peníze dobře, ale po chvíli poslechu (většinou pár minutách) už jsem nemohl najít vyhovující hlasitost a musel je sundat. Není to nicméně vůbec průšvih a za 300 bych je nazval skoro ekonomickým zázrakem, jsou lepší než většina sluchátek, které se standardně přibalují k telefonům, tabletům apod. Sice úchylně véčkovým, ale přesto zajímavě muzikálním způsobem opravdu trochu reprodukují hudbu, přinášejí alespoň nějaký, byť surreální hudební zážitek. Osobně bych s tím ale žít nedokázal, to fakt ne. Objednal jsem ještě KZ ZS10 za nějakých 700, tak snad nezapomenu podat report, až přijdou.
V kategorii do 3000 nemám přehled, ale opakovaně doporučuju zajít do Audiogo.cz či podobné prodejny a poslechnout si pár modelů na místě vlastníma ušima... Klidně bych začal nižšími modely Shure.
V kategorii do 3000 nemám přehled, ale opakovaně doporučuju zajít do Audiogo.cz či podobné prodejny a poslechnout si pár modelů na místě vlastníma ušima... Klidně bych začal nižšími modely Shure.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mám doma všechny troje sluchátka od KZ. ZS5, ZS6 a ZS10. Potvrdila se na internetu psaná skutečnost, že byť jsou 5ky svým provedením laciné plastové nevzhledne špunty, kvalitou zvuku předčí 6ky i 10ky. Dočetl jsem se, že 6ky a 10ky již pro KZ vyrábí někdy jiný, nevím, co je na tom pravdy, ale při poslechu na sluchátkáči v pasivním předzesilovači jsou 5ky zdaleka nejlepší. 6ky jsou víc kovový a uřvaný, 10ky to samý ale ještě na basech šíleně zahuhlaný. Nevím. Třeba jsem měl smůlu na kusy, přece jen to Číňan seká jak trávu, ale je to prostě tak. A jak tu někdo zmiňoval, strašně důležité je u KZ vyhodit ty silikonové nástavce a koupit si pěnové. Stejně jako investovat pár korun do krouceneho postribreneho kabliku. Výsledek opravdu stojí za to.
Díky všem, kteří se mnou ztrácí čas. KZ ZS5 za ty prachy (Gearbest - $27.35 i s krouceným kabílkem) mohu objednat "naslepo"
Do SZ se mi ozval zdejší člen, který je ochoten na vyzkoušení zapůjčit Focal Sphear, tak uvidíme
PS: Ale neznamená to, že byste sem dál nemohli sdělovat své zkušenosti
Do SZ se mi ozval zdejší člen, který je ochoten na vyzkoušení zapůjčit Focal Sphear, tak uvidíme
PS: Ale neznamená to, že byste sem dál nemohli sdělovat své zkušenosti
Co jsem četl řadu zkušeností a recenzí KZ špuntů, osobní preference se docela rozcházejí, různí lidé mají nejoblíbenější různé modely... Osobně bych po krátké zkušenosti KZ ZSA za své oblíbené neoznačil, ale považuji je za velmi dobré VE SVÉ CENOVÉ KATEGORII 300-400 Kč Byla to docela zajímavá zkušenost, ale při vyšší ceně bych je nedoporučil nikomu, kdo hledá neutrální, univerzální špunty na více žánrů a dlouhodobý poslech. Jsem zvědavý na KZ ZS10. Bohužel jsem zmlsaný dobrým zvukem.
Opravdu nemáš možnost zajít do nějaké prodejny/poslechovky typu audigo.cz a vyzkoušet víc značek a modelů vlastníma ušima a se zařízením, s nímž je budeš provozovat? Jinak totiž můžeš naslepo nakoupit víc modelů za pár stovek až tisíc a minout svůj ideál ve stejné cenové hladině.
Opravdu nemáš možnost zajít do nějaké prodejny/poslechovky typu audigo.cz a vyzkoušet víc značek a modelů vlastníma ušima a se zařízením, s nímž je budeš provozovat? Jinak totiž můžeš naslepo nakoupit víc modelů za pár stovek až tisíc a minout svůj ideál ve stejné cenové hladině.
Asi mi nic jiného nezbyde, než vyrazit na výlet, třeba do Prahy, Audigo.cz. Chtěl jsem jen nějaké typy, nějaký nástřel. Tvé doporučení, Shure SE846 jsou již v cenové relaci, kam se nevydám. Budu je používat v autobusu (změnil jsem zaměstnání a budu denně dojíždět 30km).
Ve skromnejsi cenove relaci jsou Soundmagic E10 za tisicovku. Koupil jsem si je na behani a jsem mile prekvapen, vlastne jim davam prednost pred Etymotic za cca 4500.
Tak v tom případě ty KZ 5. Nejlépe hrály se stromečkovými nástavci z ochrany sluchu od Alpine (party plug)Karel1 píše: ↑28 zář 2018 18:06Asi mi nic jiného nezbyde, než vyrazit na výlet, třeba do Prahy, Audigo.cz. Chtěl jsem jen nějaké typy, nějaký nástřel. Tvé doporučení, Shure SE846 jsou již v cenové relaci, kam se nevydám. Budu je používat v autobusu (změnil jsem zaměstnání a budu denně dojíždět 30km).
Ano ZS 5 hrají jako loudness, ale moje ZS 10 mají opravdu téměř audiofilní zvuk.overgrounder píše: ↑28 zář 2018 11:22Mám doma všechny troje sluchátka od KZ. ZS5, ZS6 a ZS10. Potvrdila se na internetu psaná skutečnost, že byť jsou 5ky svým provedením laciné plastové nevzhledne špunty, kvalitou zvuku předčí 6ky i 10ky. Dočetl jsem se, že 6ky a 10ky již pro KZ vyrábí někdy jiný, nevím, co je na tom pravdy, ale při poslechu na sluchátkáči v pasivním předzesilovači jsou 5ky zdaleka nejlepší. 6ky jsou víc kovový a uřvaný, 10ky to samý ale ještě na basech šíleně zahuhlaný. Nevím. Třeba jsem měl smůlu na kusy, přece jen to Číňan seká jak trávu, ale je to prostě tak. A jak tu někdo zmiňoval, strašně důležité je u KZ vyhodit ty silikonové nástavce a koupit si pěnové. Stejně jako investovat pár korun do krouceneho postribreneho kabliku. Výsledek opravdu stojí za to.
Basy přesné, nehučící, výšky jemnější než ZS 5. Se správnými nástavci je mohu používat hodiny.
U ZS 5 může být problém s usazením v boltci. Některým vadí ty hrany.
Stačí vzít měký, kosmetický pilník a trohu ty vnitří hrany zaoblit a pak už o nich v uchu "nevím"
Co je pro obě sluchátka příznačné, výborné středy a vokály.
Dcera má SoundMAGIC PL50 a pro mě málo basů. Ale sedí perfektněFS píše:Ve skromnejsi cenove relaci jsou Soundmagic E10 za tisicovku..