Sloupovky hlasování

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
ML
Kontaktovat uživatele:

Sloupovky hlasování

Příspěvek od ML »

Zdravím,
hledám k TV a na poslech sloupové 2.0 k zesilovači Wiim amp pro.
Místnost 8x4m z čehož menší polovina je obývací. Repro budou stat bohužel dost u zdi. Hudba žánrově mix: rock, punk rock, ska, funky, folk rock, balkan brass.
Už jsem probádal snad všechno kromě osobního poslechu (fóra, testy, frek. charakteristiky, recenze, youtube) a výběr se mi spíš rozširuje než zmenšuje. Zkusil bych tedy hlasování:
1) Dali Oberon 5
2) Dali Oberon 7
3) Wharfedale Diamond 330
4) Wharfedale Diamond 12.3
5) Indiana line Tesi 561
6) Indiana line Tesi 661
7) Indiana line Tesi 5
8) Heco Aurora 700
9) Klipsch R600f
10) Monitor Audio Bronze 5
11) Monitor Audio Bronze 200
12) Q Acoustics 3050i
13) jiné

Všem díky.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Re: Sloupovky hlasování

Příspěvek od mcm »

žádné dokud si nekoupíš zesilovač co ty sloupy utáhne :)

ML
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ML »

Výběr zesilovače, už bych nerad revidoval protože do zástavbové hloubky max 30cm toho na trhu moc nevidno. Chápu to tak, že hledám spíš menší sloupky a nečekám, ani nehledám poskakující nábytek.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

ML píše:
07 pro 2024 10:00
Repro budou stat bohužel dost u zdi. Hudba žánrově mix: rock, punk rock, ska, funky, folk rock, balkan brass.
Ahoj! Dopředu basreflex má jen Monitor Audio Bronze 5 a Indiana line Tesi 5. Tak asi z těchto dvou. Jrd

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

A co třeba Polk Audio Signature S55E? Ty mají bassreflex dolů.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

máš místnost 8x4 metry a řešíš 30 cm? Ten zesilovač co máš je dělaný na tohle:

Obrázek

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Sto61 píše:
07 pro 2024 11:00
A co třeba Polk Audio Signature S55E? Ty mají bassreflex dolů.
Taky dobrá volba. Mají vyšší citlivost, takže je ten Wim Amp naprosto s rezervou zvládne.
Testoval jsem je se zesilovačem Normende pa 1000 který má 2 x 20 W a hrálo to skvěle.
Poté s Pioneer A-60 z roku 1980 který má 2x 100 W a oproti Normende žádný dramatický rozdíl se nekonal.
Takže bych se sloupků s vyšší citlivostí vůbec nebál, že by to nezvládl.

ML
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ML »

Polk Audio Signature S55E dle hifi-voice nemusí být úplně jednoduché pro zesilovač, tak jsem je odfiltroval, zařadím do výběru.

Add místo a zesilovač. Samozřejmě můžeme vést debaty co, proč a podobně. (např. 30cm je hloubka skříňky pod TV na míru a větší tam nechceme a ani moc nevejde. Monitory by museli stát na stojanu nebo skříňce 30cm hloubka cc 140cm šiřka takže docela blízko sebe,... Vzhledem k ceně komponent je asi jasné, že nehledám hi-fi hi-tec zázrak, ale ani šumítka. Výběr hifi se svým způsobem podřizuje prostoru, nikoliv prostor hifi protože to není poslechovka ale obývací pokoj. U repro si můžu dovolit je při poslechu šoupnout trochu do prostoru, ale u filmů a tudíž běžně to dělat nebudu).

Nerad bych z toho dělal off-topic, ale spíš sesbíral subjektivní názory/doporučení na seznam výše. Možná to někomu v budoucnu pomůže s výběrem a od toho fórum bývá, ne?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ten zosilňovač dá 120W/4 ohm pri slušných parametroch , takže na "normálne" počúvanie bude stačiť aj na stĺpy .. Napr.

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kofim »

Ahoj,
uvedu svou zkušenost z mého výběru (poslech probíhal pokaždé v jiném prostoru, zato téměř vždy na stejném zesilovači) - z výše uvedených co jsem měl možnost slyšet jsou každé jiné - pro rock a obecně rychlejší muziku bych volil basověji naladěné monitor audio bronze 200 a klipsch r600f, indiana line tesi 561 jsou hodně univerzální (postoupily i do mého nejužšího výběru), jen jsou hodně citlivé na umístění v prostoru. Pro pomalejší muziku (folk, hlasy) se mi líbili wharfedale diamond 12.3 a q acoustics 3050i. Ještě bych přidal do výběru i řadu 5ooo od q acoustics (5040, 5050) - těmto až tak moc nevadí blízkost zdi.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

BVa píše:
07 pro 2024 11:54
Ten zosilňovač dá 120W/4 ohm pri slušných parametroch , takže na "normálne" počúvanie bude stačiť aj na stĺpy .. Napr.
měla by ta sestava být trochu vyvážená a ne aby se ten zesilovač trápil, jinak ten odkaz na BV Audio to jsou tvoje bedny? :)

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Aha, takže konstruktér zesilovačů mu napíše, že zesikovac je parametrove vhodný, jen aby prodal svoje bedny? Tak to myslíš? :). Nebo jen prostě tak, že ty to víš líp , a myslíš si že je slabý ....

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

mcm, pesi
Nie sú to moje boxy, sú toho, kto ich predáva, to za prvé. A za druhé, to že som ich pred cca 16 rokmi vyrobil, neznamená, že by som mal z ich predaja nejaký profit.. ;) Jednoducho tie boxy poznám, viem že nie sú náročné na zosilňovač ( impedancia nepadá pod 4ohm a majú slušnú citlivosť, meniče Seas..) a ten zosilňovač (trieda D, zrejme aj impulzný zdroj, slušné parametre ..) ich bez problémov pre uvažované použitie (" k TV a na poslech sloupové 2.0 k") a priestor zvládne, diskotéku ozvučovať nebudú, cena je rozumná.. A asi nebude v prípade záujmu problém dohodnúť odskúšanie. To je všetko, takže nahľadajte za tým nejaké " špekulácie". Bola tam aj možnosť 13.), dal som tip. Rozhodnutie je na ML.
Naposledy upravil(a) BVa dne 07 pro 2024 19:31, celkem upraveno 2 x.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

hele mě to je úplně jedno, ať si každý hraje na čem chce, svůj názor jsem si řekl. Na bedny se ptám ze zvědavosti - svoje první bedny jsem postavil když mě bylo asi 16 takže vždycky rád pokecám s někým kdo staví bedny :)

ML
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ML »

O zesilovači tohle téma není. Vzhledem k tomu, že už jsem si v životě taky něco nastavěl a mám jiné preference než třepat tabulkama, tak o dostatečnosti nějakých 60W/4ohmy nepochybuji.
Zatím se dost přiklaním k Indiana line. Zejména Tesi 5 se mi moc líbí, ale bližší charakteristiky jsem zatím nenašel. Jako další Dali 5/7 a W Diamond 330 a louskam srovnavačky na Polky.

Odpovědět