Na začátku jsem právě psal, že nic nevím
Sestava pro (polo)lamu
Re: Sestava pro (polo)lamu
Tuhle reakci nechápu. Psal jsem ti, at si koupis sluchatkovou sestavu, ze nemusis resit poslechovku. Ted pises, ze bez vyreseni poslechovky nic nebude.
„Sluchátkovou sestavu“ mám teď, pokud bych do něčeho šel, tak klasické hifi. Těžko se to vysvětluje, není to jenom hudební vjem v uchu, ale i vše kolem. Plus bych si třeba někdy pustil hudbu, i když u ní zrovna nesedím.
Edit: blbě jsem četl, vypadlo mi ve tvém textu „ti psal.“
Edit: blbě jsem četl, vypadlo mi ve tvém textu „ti psal.“
Salámio : Obývák - chápu - hodně peněz dáš...Já řešil poslech v obýváku v paneláku dvakrát - nudle asi 6 krát tři metry, už nevím . Pruchodak z kuchyně na chodbu . Nějak jsem to udělal , po asi roce jsem to musel udělat jinak, protože jsme čekali dítě, takže na čas se z půlky obýváku udělala ložnice , ale. ty bedny a klumpy jsem si prostě prosadil . - vlastně jsme to uspořádali tak aby se tam postel vešla podle toho kde budou bedny atd . Protože kompromis např. sloupy se používaly jako stojánky třeba i na květináč občas, nebo cokoliv, prostě stolečky navíc ,
Samozřejmě u mne se nejednalo o statisíce , byl jsem rád, že to mám kam dát, a nepřipouštěl jsem si, že to nějak nedopadne dobře zvukově. V obou případech ok . I teď když bydlím jinde ( a není ideální místnost) ....
Ale veliká výhoda - a ty ji máš taky koukám . Mám a měl jsem vždy hooodne knížek , knihovna kde se dá, závěsy, koberec , žádné skleněné moderní bydlení s plovoucí podlahou apod...... Takže žádné dunění , ale pěkně rychle přesné basy .
A uzavřené bedny. S basreflexama nemám vlastně moc zkušeností , ale asi budou citlivější na umístění . Když nemáš doma prázdné skleněné peklo , tak by to mělo jít.
Samozřejmě u mne se nejednalo o statisíce , byl jsem rád, že to mám kam dát, a nepřipouštěl jsem si, že to nějak nedopadne dobře zvukově. V obou případech ok . I teď když bydlím jinde ( a není ideální místnost) ....
Ale veliká výhoda - a ty ji máš taky koukám . Mám a měl jsem vždy hooodne knížek , knihovna kde se dá, závěsy, koberec , žádné skleněné moderní bydlení s plovoucí podlahou apod...... Takže žádné dunění , ale pěkně rychle přesné basy .
A uzavřené bedny. S basreflexama nemám vlastně moc zkušeností , ale asi budou citlivější na umístění . Když nemáš doma prázdné skleněné peklo , tak by to mělo jít.
Přesně tak, koberce, knihovny, závěsy.
Co se bassreflexu týče, tak pamatuju, že u B&W CDM 7 jsem do bassreflexu strčil pěnový váleček, který k nim byl.
Co se bassreflexu týče, tak pamatuju, že u B&W CDM 7 jsem do bassreflexu strčil pěnový váleček, který k nim byl.
Ono to mcm nejsou 2 roky,moduly Hypex UcD jsou už 25 let staré,moduly purifi asi 3 roky.Všechno to je dílo od geniálního belgickéhomcm píše
jako jo ale je to jako s mobilem - prostě za dva roky zas někdo přijde s něčím novým a ty budeš mít zastaralý model, možná je lepší koupit nějakou ověřenou klasiku a nehnat se za tím nejnovějším protože to pak rychle ztratí na hodnotě
konstruktéra Bruna Putzeyse
http://www.brunoputzeys.be/index.php
v pohodě proti "D" nic nemám - sám mám doma Primare. Už jsem ho chtěl jednou vyměnit za monobloky od Vincenta ale když jsem to slyšel tak jsem si nechal Primare
Ak ti ide o vzhlad - čo tak toto:
https://www.l-e.cz/advance-acoustic-a10-classic Nie je to najlacnejšie, ale zdá sa že k tomu pripojíš čo ťa len napadne. Ak som to správne pochopil tak to vie aj "blútút", čiže by sa to dalo zrejme zladiť aj s tým telefónom.
Čo sa obývačky týka, tak vrazenie hifiny na stranu okna by mohla byť tá správna cesta.
Zkus se podívat i na zdejší kontruktéry beden, je zde popsáno mnoho zkušeností a většinou kladné...
JV píše: ↑05 pro 2024 07:23Ak ti ide o vzhlad - čo tak toto:
https://www.l-e.cz/advance-acoustic-a10-classic Nie je to najlacnejšie, ale zdá sa že k tomu pripojíš čo ťa len napadne. Ak som to správne pochopil tak to vie aj "blútút", čiže by sa to dalo zrejme zladiť aj s tým telefónom.
Čo sa obývačky týka, tak vrazenie hifiny na stranu okna by mohla byť tá správna cesta.
ano pokud ti jde o vzhled ve stylu čím víc to bliká a svítí tím víc to je HiFi tak pak ano. Jinak si nákup cokoliv co má na sobě nápis advance acoustic dobře rozmysli - viz:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=86536
Samozřejmě, proto jsem měl téměř vždy komponenty NAD.mcm píše: pokud ti jde o vzhled ve stylu čím víc to bliká a svítí tím víc to je HiFi tak pak ano
jo NAD - se slzou v oku vzpomínám na svůj NAD C370, sice laciný vzhled s plastovýma knoflíkama ale hrálo to pěkně, dokonce to Březina chvíli používal jako "referenční" zesilovač pro své recenze Nové NADy jsou už v "D" - C370 byl ještě klasika.
Nedávno som počul set - CD prehrávač Denon dcd 900ne + zosilňovač Denon Pma 900 a bol som veľmi milo prekvapený z kvality zvuku. Najmä ten CD prehrávač Denon DCD 900 NE mi doslova učaril. Muzikálnosťou, otvorenosťou hudobnej scény a zároveň detailnosťou mi silne pripomína najlepšie CD prehrávače PRO-BIT od Yamahy ako boli CDX 993,CDX 890 či CDX 596...no pozerám,že v Denone DCD 900NE je prevodník ESS-Sabre...takže niet sa čo diviť. Takže,ak by som teraz kupoval hi-fi zostavu,tak asi by som išiel do toho Denonu. Ale to je čiste iba môj subjektívny názor...
To nemusí být špatné, ale tak nějak inklinuji k NAD, už třicet let
Přemýšlel jsem o obýváku, a varianta TV+hifi pod oknem nejde, gauč by byl příliš v prostoru (vadil by průchodu). Takže jediná možnost asi posunout TV a bedny dát vedle ní. To znamená, že pravá bedna by byla v podstatě úplně v rohu. To popravdě nevím, jestli má cenu…
Přemýšlel jsem o obýváku, a varianta TV+hifi pod oknem nejde, gauč by byl příliš v prostoru (vadil by průchodu). Takže jediná možnost asi posunout TV a bedny dát vedle ní. To znamená, že pravá bedna by byla v podstatě úplně v rohu. To popravdě nevím, jestli má cenu…
Leda to fakt otočit pod to okno, a gauč by byl k TV a hifi o kus bliže, než je teď.