Sestava, kterou by bavilo hrát
Sestava, kterou by bavilo hrát
Začínám být pomalu zoufalý.
S hifi jsem začal před asi dvaceti lety, prostřídal jsem hlavně různé komponenty NAD a bedny B&W. Před šesti lety se nám narodil kluk a od té doby jsme to vlastně nezapnuli. Tak jsem před třemi lety všechno prodal.
V poslední době mi ale začíná být líto těch 600 CD, které leží ladem v knihovně a navíc to vypadá, že by se i chvilka k poslechu našla.
Problém je ve zvuku, který hledám, v kombinaci s částkou, kterou jsme momentálně ochoten dát, když ještě nevím, nakolik mě to znovu chytne. Mé nynější maximum je cca 50 t. za CD+zesilovač+bedny+kabely. Není to mnoho, vím, ale samozřejmě počítám i s použitými komponenty.
A teď to hlavní: zvuk. Možná budu kamenován, ale nejspíš nehledám úplnou věrnost, vykreslený prostor, brilantní detaily, atd. I když jsem pak měl i lepší sestavu, pořád se mi nejvíc stýská po kombinaci NAD 504, 304 a 804. Zvuk toho zesilovače někde myslím zhodnotili slovem euphony - a to je přesně to, co asi hledám. Potřebuju slyšet, jak to sestava rozbalí a jak ji hraní baví. Klidně i za cenu malých nepřesností, občasného zadunění basů nebo trochu rozmazaného prostoru. Tohle všechno u mě přebije zážitek z radosti, kterou sestava při hraní dává najevo.
Jsem ztracený případ nebo existuje nějaké řešení?
Díky moc
S hifi jsem začal před asi dvaceti lety, prostřídal jsem hlavně různé komponenty NAD a bedny B&W. Před šesti lety se nám narodil kluk a od té doby jsme to vlastně nezapnuli. Tak jsem před třemi lety všechno prodal.
V poslední době mi ale začíná být líto těch 600 CD, které leží ladem v knihovně a navíc to vypadá, že by se i chvilka k poslechu našla.
Problém je ve zvuku, který hledám, v kombinaci s částkou, kterou jsme momentálně ochoten dát, když ještě nevím, nakolik mě to znovu chytne. Mé nynější maximum je cca 50 t. za CD+zesilovač+bedny+kabely. Není to mnoho, vím, ale samozřejmě počítám i s použitými komponenty.
A teď to hlavní: zvuk. Možná budu kamenován, ale nejspíš nehledám úplnou věrnost, vykreslený prostor, brilantní detaily, atd. I když jsem pak měl i lepší sestavu, pořád se mi nejvíc stýská po kombinaci NAD 504, 304 a 804. Zvuk toho zesilovače někde myslím zhodnotili slovem euphony - a to je přesně to, co asi hledám. Potřebuju slyšet, jak to sestava rozbalí a jak ji hraní baví. Klidně i za cenu malých nepřesností, občasného zadunění basů nebo trochu rozmazaného prostoru. Tohle všechno u mě přebije zážitek z radosti, kterou sestava při hraní dává najevo.
Jsem ztracený případ nebo existuje nějaké řešení?
Díky moc
Re: Sestava, kterou by bavilo hrát
Bych neváhal a koupil CA co prodává v sekci prodej Nalbo.A bedny také najdeš,třeba u http://www.rothaudio.eu/hifibazar/ A jsi vychechtanej
Sestava co mám v popisu mě bez serveru vyšla asi na 43k, požadavky jsem měl obdobný a basy neduní. Všechny audio komponenty jsou koupený bazarově.
Akorát místo samotnýho CD mám mediální comp.
Akorát místo samotnýho CD mám mediální comp.
Ja mám skôr postreh. Mám totiž podobné spomienky na značku NAD. Pozitívne spomínam na zosík NAD 372 a player NAD 542, aj keď ich už dávno nemám. Ten zvuk mal pre mňa drajv a život, žiadna suchota, a menej detailov, či viac basov, mi vôbec nevadilo. Na hudbu á la starý Black Sabbath či Dio to bolo takmer ako ušité, a za dostupné peniaze. Takže ak by sa tieto stroje niekde objavili v inzercii, minimálne by som sa zamyslel.
Díky zatím za tipy!
BTW, včera jsem si byl poslechnout tyhle bedny, téměř rozhodnut je vzít. Nakonec jsem je nevzal právě z tohoto důvodu. Hrály sice krásně vzdušně a čistě a prostor mají opravdu hodně dobrý. Připadalo mi ale, jakoby se držely zpátky a nechtěly to „rozbalit“. Samozřejmě na tom měl podíl i zbytek sestavy (zesík Densen), ale zkrátka jsem chtěl něco jiného: aby se do toho komponenty položily.
Přesně tak jsem to myslel. Dokonce jsem uvažoval, že znouv koupím ten 304 (občas se na Ebay mihne) a vybral k němu pak bedny. Nebo je teď v prodeji 317, ale nevím, jestli je na tom zvukově podobně jako ta 304.Avatar píše:Ja mám skôr postreh. Mám totiž podobné spomienky na značku NAD. Ten zvuk mal pre mňa drajv a život, žiadna suchota, a menej detailov, či viac basov, mi vôbec nevadilo.
BTW, včera jsem si byl poslechnout tyhle bedny, téměř rozhodnut je vzít. Nakonec jsem je nevzal právě z tohoto důvodu. Hrály sice krásně vzdušně a čistě a prostor mají opravdu hodně dobrý. Připadalo mi ale, jakoby se držely zpátky a nechtěly to „rozbalit“. Samozřejmě na tom měl podíl i zbytek sestavy (zesík Densen), ale zkrátka jsem chtěl něco jiného: aby se do toho komponenty položily.
No, a už teď Ti začíná peklo Teď se to tady začne plnit Off topicama a různejma sestavama.A stejnak to skončí hádkama.Ukončí se to tím stylem-proběhni studia a poslouchej.Pak dostaneš kritiku na akustiku,styl muziky,kvalitu cd,rozvod elektriky a zakončí se to nožičkama pod komponenty.Já bych zatím pročítal diskuze a přemýšlel...Ale můj názor znáš
Ahoj,taky jsem se trápil kdysi s NADy a podobnými,pak jsem si poslechnul lampy a už jsem nechtěl jinak . První lampac co jsem slyšel byl tento: http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=11169
Kamarád,co ho prodává ho má komplet renovovany,slyšel jsem ho v porovnání se zesilovačem Teac A-BX10 http://www.thevintageknob.org/teac-A-BX10.html a u mne vyhrál tento maličký lampac,chce to fakt slyšet,pokud to nemáš daleko do Ostravy,zkus to,stojí to za to,pak nějaký CD player,já mám Philips CD960,dá se sehnat docela levně a zvukem je srovnatelný s hodně drahými playery,no a pak ti zbude dost peněz na pořádné repro,což je dle mě základ,to už by sis musel vybrat sám
Kamarád,co ho prodává ho má komplet renovovany,slyšel jsem ho v porovnání se zesilovačem Teac A-BX10 http://www.thevintageknob.org/teac-A-BX10.html a u mne vyhrál tento maličký lampac,chce to fakt slyšet,pokud to nemáš daleko do Ostravy,zkus to,stojí to za to,pak nějaký CD player,já mám Philips CD960,dá se sehnat docela levně a zvukem je srovnatelný s hodně drahými playery,no a pak ti zbude dost peněz na pořádné repro,což je dle mě základ,to už by sis musel vybrat sám
Nemáte někdo náhodou zkušenost s tímhle zesíkem?
A mám nakoupíno! Díky všem za rady a tipy, zvláště pak členovi Paul, jehož rad jsem se držel nejvíc.
Výsledná sestava (vše kromě interconnectů z druhé ruky)
Výsledná sestava (vše kromě interconnectů z druhé ruky)
- Repro Monitor Audio Silver RX6
- Zesilovač NAD 317
- CD Cambridge Audio 640C V2
- Repro kabel Carnival SilverScreen (koupeno spolu s repro)
- Interconnecty Van den Hul The Name (dva páry - jeden pro CD a jeden na propojení Pre-out a Main-in na zesilovači)