Recenze, rada stran pořízení sestavy

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
fb_libor
Příspěvky: 2
Registrován: 15 úno 2023 09:02
Kontaktovat uživatele:

Recenze, rada stran pořízení sestavy

Příspěvek od fb_libor »

Zdravím. Pro známého sháníme sestavu a zaujalo jej toto..

https://www.salonydenon.cz/sestavy-doma ... movix.html

Anžto se už nějakej pátek v elektru nepohybuji, prosím o jakékoli konstruktivní názory, kritiku i případné recenze, zda li za tuto cenovku má smysl pořizovat, popř. ocením i parametrově výhodnější alternativy v této cenovce. Umístěn bude v panelákovym obýváku cca 24m², užití klasika ..filmy a hudba (převážně klasickej rock 🤘😀) .. to pro sběratele detailních informací a předem díky 😉

Uživatelský avatar
korys
Příspěvky: 823
Registrován: 18 dub 2008 12:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Recenze, rada stran pořízení sestavy

Příspěvek od korys »

Dobrý den,

Vítejte, vznesl jste dotaz na HiFiforu, tak snad pochopíte rozdíl názorů HiFipachatelů zde a vyjádření třeba na AVforu, kde by ten dotaz byl asi relevantnější a vyjádření uživatelů snad příznivější, ale nechte.
Přiznejme si, každému dotazujícímu jde především o dosažení podpory k rozhodnutí, že toto nebo jiné zařízení v kategorii za daný peníz je nejlepší kauf. Nelze takhle s čistým svědomím radit ani kdybyste tu naguglil dalších 20 podobných nabídek pro výběr. Pokud se Vám zdá konkrétní nabídka z nějakého důvodu výhodná, já radím, poslechněte si to (už i ochota prodejce Vám to nainstalovat k poslechové zkoušce a věnovat Vám aspoň pár desítek minut klidu při poslechu, může být indicie seriozního přístupu k věci) a pokud neshledáte vážný nedostatek vzhledem k ceně a vkusu, kupte. V tomto segmentu a kategorii to bude všude kvalitativně podobné.
Všechno, co se tady i jinde dočtete, budou jen názory lidí, kteří za to nikdy neutratí a nebudou s tím žít, mají svou hlavu, a když budete mít štěstí na AVforech, někoho kdo to má, ale nevíte jaké je jeho souznění s Vaším vkusem.
S tímto uvědoměním je možno dále číst. Rozhodnutí stejně bude Vaše.

Jako stájový kolega a fanda značky, byť budoucnost zn. na českém trhu vidíce spíš černě, odhaduji samotný Home theater AV receiver DENON za cca 20K jako slušně pro kino vybaven, technologiemi a výkonovými schopnostmi asi odpovídající ceně a dnešní době. Zvuk nemohu u těchto nových krabiček hodnotit. Nejspíš by mohl splnit očekávání běžných ,,spotřebitelů" na komerční elektronickou hudbu. Vícekanálové AV receivery nejsou primárně určeny pro vážnější reprodukci hudby (byť všechny reklamy u všech krabiček hovoří s podporou technologií opak). Jsou to ale především technologické hračky k filmu na zvukový efekt s kompromisem mnoha koncových zesilovačů a vším ostatním v jedné krabici ve spotřebním ekonomickém provedení. Věříte na zázraky? Ale je to dle mne, ta lepší půlka setu.

A slovy ,,Pět reprobeden" dostane k tomu přibaleno za cca 10K... (???)
1) to je buď charita obchodníka a slitování nad chudnoucím obyvatelstvem, že dává bedny zdarma, nebo
2) asi správně, je to set z nejlevnější serie polské značky Wilson založené v roce 2016... ;) ,,truhličky" pro nenáročné posluchače na filmové efekty. Hudba? V obýváku to bude vizuálně možna z dálky udivovat neinformované návštěvy u kávy.
Poslouží to do nenáročného kinozačátku (berte, že to vlastně pán dostane skoro zdarma) a časem možná výměna za něco fajnovějšího aspoň přední pár pro zážitek hudby. S prodejem spíš nepočítat, jen posunout vedle do pokojíčku dětem.

Prodejce v této kombinaci prostě prvoplánově spoléhá na technologické schopnosti prostorové ekvalizace receiveru DENON, že to nějak zachrání, a že stejně většina lidí žije max. filmem, poslechem písniček z rádia Kiss v autě, zpívající bubeník to přežije a hodně spotřebitelů žije dnes naprosto přežvykujíc i s levnějšími hračkami celými z bakelitu. Proti těmto, to vypadá turbo. :)
Mějte se HiFi.
Přes řeku do stínu stromů.


LUK
Příspěvky: 647
Registrován: 20 čer 2013 15:57

Re: Recenze, rada stran pořízení sestavy

Příspěvek od LUK »

Dotyčnej evidentně není hifista ani nijak extra náročnej filmovej fanoušek, chce jen koupit slušnej set domácího kina, to je snad zřejmý, tak není nutný mu v tom dělat ještě větší guláš.

Mnohem lepší službu udělá, nekupovat AVR za 20 000,- a k němu mizerný no name repro za 10 000,-, ale naopak koupit lepší repro za těch cca 20 000,- od nějakýho slušnýho výrobce a k nim základní AVR. Tohle bude nejlepší volba, obzvlášť v takhle nízkej ceně.
AVR třeba tenhle:
https://www.salonydenon.cz/prijimace-do ... s660h.html
A repro například:
https://www.salonydenon.cz/trideni-akci ... vokal.html (tohle je zlevněnej set ze 32 000,-)
https://lepsizvuk.cz/product/5255-polk- ... -5-0-cerna
https://lepsizvuk.cz/product/1521-q-aco ... -5-0-cerna

koudy42
Příspěvky: 1636
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Recenze, rada stran pořízení sestavy

Příspěvek od koudy42 »

Pred par lety na AVS Praha hraly Wilson za dane penize vyborne (cti za cenu low-end kabelu). Zkusil bych hifibazar.cz, jsou tam i nove AVR s plnou zarukou a nekdy zajimave 5.1 sety.

Uživatelský avatar
korys
Příspěvky: 823
Registrován: 18 dub 2008 12:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Recenze, rada stran pořízení sestavy

Příspěvek od korys »

Dobré tipy LUKu.
DALI bude určitě výborná volba. *thumbs up* (Malinké kapesní červené DALI 150 Menuet jsem měl svého času v podkrovním pokojíčku s nepřekonatelnou kresbou a barevností středního pásma, nebyl k nim cenově vyrovnaný sub, jinak to byla Liga.)
Dánové umí a jsou rozhodně zvučnější sound. V tomto případě 2-pásma s jednoduchou výhybkou budou rovněž výhodou. Tady bych o lepším zvuku určitě nepochyboval, byť jde taky o jejich základní řadu. K AVreceiverům to bude vhodný vyrovnaný partner na poslech.
Přes řeku do stínu stromů.

fb_libor
Příspěvky: 2
Registrován: 15 úno 2023 09:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Recenze, rada stran pořízení sestavy

Příspěvek od fb_libor »

Ještě jednou moc díky všem za názory a rady.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů