Pomoc s výběrem repro.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc s výběrem repro.

Příspěvek od Leony5 »

Ty bedny se ti opravdu líbí ? :roll:

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

No, není to úplně to, co jsem chtěl. Chtěl jsem hranatou almaru s textilním předkem. Klasické vintage. Ale když nic takového nebylo, tak ten zvuk nahradí ten vzhledový nedostatek. Problém jsou ty zkosené hrany, takže zadělat to nepůjde, chápu důvod zkosení, takže s tím moc kouzlit nepůjde, jen si zvyknout nebo poslouchat potmě :)

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

si nech vyrobit lehké rámečky potažené průzvučnou tkaninou a připevni je v několika bodech např. oboustrannou lepící páskou (takovou tou silnější co má cca. 1mm silný pěnový nosič), nebo nalep suché zipy apod. To se dá v příp. potřeby vždy sundat bez poškození podkladu. Určitě by se našly i lepší způsoby připevnění, to jen co mne teď napadlo.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

To by šlo. Jenže je problém, když se na ten předek podíváš, tak ta spodní část bedny má zkosené hrany a tím pádem by zakrytí byla taková úzká dlouhá nudle a na vršku by byl rámeček širší. Vypadalo by to divně.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

to je věcí vkusu a záleželo by na konkrétním provedení krytů. Osobně si nemyslím, že by to byl "estetický" problém, ale každému se líbí jiné věci. Však máš čas, tak si popřemýšlej, určitě přijdeš na řešení, co Tě uspokojí. Já bych ale nejdřív pořešil zesilovač, kabely a umístění beden v prostoru.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Carpediem píše:
06 lis 2024 13:32
V tomhle trochu plavu, tak to dám takto a jestli můžeš, tak to uprav...
Sorry, ale tohle fakt delat nebudu :lol: Jen se nauc neco noveho a nebud liny *taktone*

Jinak myslim, ze jsi mel byt pri hledani beden trosku trpelivejsi a dat na rady mistniho osazenstva, dal to radeji kometovat nebudu

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

V pohodě, ty odkazy jsou OK, aspoň to není na 3 stránky. Pokud jde o trpělivost, otázka do loterie zda bych potom něco lepšího našel a nelitoval, že jsem to nevzal.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Už se v tom nepitvej, monstra máš doma, se zvukem jsi spokojen, tak si užívej velký zvuk. *palec*

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Těš se z beden ,mají potenciál splnit Tvé představy.
Uvážlivě řeš akustiku. Než něco koupíš důkladně se zorientuj v problematice.Dej si načas.
Nech si poradit.(nespěchej ať pak neskončí u Tebe ve sklepě 🙂)
Stejně tak zesilovače zkoušej,nenech se dotlačit do presu.
Aby jsi byl dlouhodobě spokojen vybírejte s rozvahou a v klidu(nejde o život🙂)
Jen tak docilíš očekávaného výsledku.

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

Mně se "moc líbí" :roll: , jak se tady stále dokola opakuje ten samý scénář...potřebuji poradit...nevyznám se...vážně nejsem odborník...jeee! :shock: tohle existuje?? To jsem nevěděl, ale jak říkám, nevím a chci poradit od vás, jistě máte daleko více zkušeností než já...no TVL! Všichni, a za to jim dík, se krásně sjednotí v touze pomoci onomu "začínajícímu hifistovi" a ať už napíší cokoliv a i kdyby vkládali na podporu svých slov vlastní příběhy se sběrem zkušeností, videa, nebo recenze či tabulky s testy (a samozřejmě také na jakékoliv upozornění ohledně chybného výběru, stále to samé: " To je moc světlé... málo hranaté...hmm, ale ten basák by měl být otočený dovnitř a nejlépe ještě do podlahy, kamarád říkal, že tak to hraje nejlépe a i psovi to z ocasu chlupy shodí!!! :roll: ), končí to vždy stejně: " Tak jsem vybral pánové, jak se líbí? Už mi to přijde jako smutný fakt, že se někdo dokola domáhá potvrzení svého, většinou, velmi mylného názoru a všechny rady letí do zdi. ;) Pevné nervy, pánové. *palec*

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Bereš si to moc osobně. Jestli někdo neposlechl někde tvé rady, tak z toho nedělej zbytečnou tragédii. Nejde o život.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

zdenek57 píše:
06 lis 2024 17:17
Těš se z beden ,mají potenciál splnit Tvé představy.
Uvážlivě řeš akustiku. Než něco koupíš důkladně se zorientuj v problematice.Dej si načas.
Nech si poradit.(nespěchej ať pak neskončí u Tebe ve sklepě 🙂)
Stejně tak zesilovače zkoušej,nenech se dotlačit do presu.
Aby jsi byl dlouhodobě spokojen vybírejte s rozvahou a v klidu(nejde o život🙂)
Jen tak docilíš očekávaného výsledku.
Tak nějak asi. Zesilovač tu mám, tak nespěchám.
Až budu mít dodělanou poslechovku, tak plánuji zesilovače vyzkoušet přímo u mě. Naslepo je kupovat nechci. Nic mě nenutí.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak dej tkaninu jen na basák, možná to bude vypadat zajímavě.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

To bych mohl zkusit. S černou síťkou by to mohlo vypadat dobře.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Poklad z půdy. Co člověk nenajde s novýma bednama. Hledal jsem nějakou kabeláž a objevil v krabicích sluchátka. Ani jsem si už nepamatoval, že je mám. Sice holduji poslechu z beden ale proč si je někdy nepustit. Jsou sice už překonané ale vintage zvuk to má a jako dekorace také fajn. Lepší než na půdě... AIWA HP 30 z roku 1977. Tehdy cena 100DEM. Což bylo víc než tehdejší mzda v ČSSR. Asi jako si dnes koupit sluchátka za 45tisíc. Celkem raketa.
Obrázek

Odpovědět