Oprava/servis DENSEN Beat B-100
-
- Kontaktovat uživatele:
Oprava/servis DENSEN Beat B-100
Dobry den, poradil by nekodo, kde nejlepe servisovat Densen B100? Pri nizzism volume vypadava zvuk (prerusovany zvuk), jak kdyby zapinala a vypinala ochrana. Pri vyssim volume hraje bez problemu. Dekuji
Re: Oprava/servis DENSEN Beat B-100
A co jim normálně napsat a zeptat se jich
https://densen.dk/pages/service-contact
https://densen.dk/pages/service-contact
Však to je extrémne jednoduché.. Servisný manuál (schema)
Kleofáši, doporučuju hned vypnout ze zásuvky a odpojit repro.
Pripišu laické domněnky z mé Densenní cesty.
Pokud to není jen nesoulad analogoveho Alps regulatoru hlasitosti, co má slabinu v počátku účinku, měl ten můj rozladěné nastavení trimrů.
Podpora firmy nám poslala hodnoty ale seřízení není tak jednoznačné. Servisní hodnoty bez nahřátí po delší době vedou ke konci životnosti.
Tak spíše to poslat za úplatu do firmy, anebo pojistit elektronické ochrany dalším prvkem a vyměnit kondenzátory. Můj byl doplněn o teplotní čidlo s postupným snížením kliďáku. Velmi to urychlilo dosažení správného zvuku v minutách.
Dnes mám o mnoho lepší zesílení a oceňuji menší zkreslení, ale Ten rytmus ne.
Vlivem trvalého doporučeného zapnutí dojde k poklesu kapacit kondenzátorů teplem a selžou elektronické ochrany. Poprvé mi shořel 1 kanál a bedny průraz vydržely.
Podruhé to byl vyšší model, koncový zesilovač B-300. Shořely oba kanály a odnesly to cívky středobasů.
Co mi vadí je jeho náchylnost na zemní smyčky a závislost na teplotě kovové krabice, co slouží jako chladič. Podobné řešení má více značek, integrovaný Audionet také otevře zvuk po delší době. Jenže to není tak velký rozdíl jako u Densenu.
Nedávno mi spravil chuť kamarádův cdp Densen Beat 400 plus. Nechci vidět jeho měření, sladká nevědomosti. Zato odměna zábavou. Vřelý rytmický strhující zvuk z placek, jako gramofon od odborníka v ceně 200t. Bez šumu drážky či praskotu.
Za sebe si cením zábavy a odpočinku s hudbou. Magie nedokonalosti v určitých případech funguje, jen pozor na repráky.
Pripišu laické domněnky z mé Densenní cesty.
Pokud to není jen nesoulad analogoveho Alps regulatoru hlasitosti, co má slabinu v počátku účinku, měl ten můj rozladěné nastavení trimrů.
Podpora firmy nám poslala hodnoty ale seřízení není tak jednoznačné. Servisní hodnoty bez nahřátí po delší době vedou ke konci životnosti.
Tak spíše to poslat za úplatu do firmy, anebo pojistit elektronické ochrany dalším prvkem a vyměnit kondenzátory. Můj byl doplněn o teplotní čidlo s postupným snížením kliďáku. Velmi to urychlilo dosažení správného zvuku v minutách.
Dnes mám o mnoho lepší zesílení a oceňuji menší zkreslení, ale Ten rytmus ne.
Vlivem trvalého doporučeného zapnutí dojde k poklesu kapacit kondenzátorů teplem a selžou elektronické ochrany. Poprvé mi shořel 1 kanál a bedny průraz vydržely.
Podruhé to byl vyšší model, koncový zesilovač B-300. Shořely oba kanály a odnesly to cívky středobasů.
Co mi vadí je jeho náchylnost na zemní smyčky a závislost na teplotě kovové krabice, co slouží jako chladič. Podobné řešení má více značek, integrovaný Audionet také otevře zvuk po delší době. Jenže to není tak velký rozdíl jako u Densenu.
Nedávno mi spravil chuť kamarádův cdp Densen Beat 400 plus. Nechci vidět jeho měření, sladká nevědomosti. Zato odměna zábavou. Vřelý rytmický strhující zvuk z placek, jako gramofon od odborníka v ceně 200t. Bez šumu drážky či praskotu.
Za sebe si cením zábavy a odpočinku s hudbou. Magie nedokonalosti v určitých případech funguje, jen pozor na repráky.
Ak to robí len pri malej hlasitosti, tak bude na 99% potenciometer hlasitosti, nič iné tam nie je, je to úplne elementárne "primitívne" zapojenie... Vyčistiť (ak je to otvorený typ) alebo vymeniť za tandem ALPS 2x10k, napr tu.
Noooo....Tak za ta léta zde jsem zaznamenal že Densen je holt Densen ...ale že až takový Densen . To opravdu člověk chce mit doma .
Netlučte mě, ale musím se zeptat. Není na tom vstupním potáku i nějaké stejnosměrné napětí?
Některé starší typy to neměly moc rády. Časem to zlobilo.
Některé starší typy to neměly moc rády. Časem to zlobilo.
Čo je na tom zložité..Prepínač vstupov, regulácia hlasitosti, primitívny koniec.
Hlásím se do klubu odpálených beden.
Technicky jsou Denseny asi dost hrůza.
Jenže marná sláva "Ten rytmus" jak píše efičák, ten tam zkrátka je. A je to poměrně silná magie. Podobně silnou, jen trochu jiného charakteru, jsem našel až u nových D-éčkových NADů...
Technicky jsou Denseny asi dost hrůza.
Jenže marná sláva "Ten rytmus" jak píše efičák, ten tam zkrátka je. A je to poměrně silná magie. Podobně silnou, jen trochu jiného charakteru, jsem našel až u nových D-éčkových NADů...
ktory konkretny NAD si skusal?
Densen Beat B100 je “low end” po kazdej stranke a este aj nespolahlivo navrhnuty a ma snad inu “magiu” ako “najmodernejsie D-class” ktore maju SOTA merania. Tam snad nejde o magiu ale limitne blizko 100% realite teda “High End” resp “horny koniec hifi zariadenia? Alebo sa mylim?
Densen Beat B100 je “low end” po kazdej stranke a este aj nespolahlivo navrhnuty a ma snad inu “magiu” ako “najmodernejsie D-class” ktore maju SOTA merania. Tam snad nejde o magiu ale limitne blizko 100% realite teda “High End” resp “horny koniec hifi zariadenia? Alebo sa mylim?
Ne,nemýlíš se blesku,v létě jsem si sestavil D konec Purifi Eigentakt 1ET400A EVAL2 kit - class D 2x400 W,komponenty koupené v soundimports.eu
https://www.soundimports.eu/en/purifi-eval1.html
jednoduchá montáž,skoro žádná ,absolutně realistický zvuk,malá spotřeba,vysoký výkon,vyšlo to asi na 1000 € plus krabice
https://www.soundimports.eu/en/purifi-eval1.html
jednoduchá montáž,skoro žádná ,absolutně realistický zvuk,malá spotřeba,vysoký výkon,vyšlo to asi na 1000 € plus krabice
Tomas: Mam obdobne riesenie (Audiophonics HPA S400ET) ale s inymi vstupnymi buffermi pozicane na otestovanie. Gain nastaveny na 20dB. Mam uz o tom celkom jasnú predstavu teda ako to hrá. To je ale asi do inej temy.
Jo,je to vlastně to samý,tady to PMA testoval v mono verzi (s vlastním zdrojem)
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=25187
Před 10 lety jsem si postavil D konec zesilovač Hypex NC 400 (kterej pořád chodí),ale tady je to už o hodně velkej kus dál
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=25187
Před 10 lety jsem si postavil D konec zesilovač Hypex NC 400 (kterej pořád chodí),ale tady je to už o hodně velkej kus dál
Takto vyzera zvnutra ten Audiophonics plus merania na ASR:
https://audiosciencereview.com/forum/in ... ier.32014/
Aky OZ pouziva ten Eval 2 v bufferoch?
https://audiosciencereview.com/forum/in ... ier.32014/
Aky OZ pouziva ten Eval 2 v bufferoch?
blesk666 --- magie se nedá změřit, nemá příkon a výkon ve wattech, není low ani high endová, magie si podmaňuje něčím, co se nedá uchopit................. řekl bych, že každý kdo měl Densena prostě ví, co efičák Tím rytmem s velkým T myslel.
(měl jsem jejich koncák, označení už nevím, myslím, že to ale nebyl ten nejzákladnější model)
NADů mám víc, výborný je třeba C 368 --- rozhodně to není naprosto realistický zvuk, jako ten Purifi konec................ má v sobě něco podmanivého, hudba se prostě dobře poslouchá, jakoby bez námahy vydává to podstatné, určitě na tom má podíl taková nějaká celistvost a spojitost zvuku, skvělý groove, a kdo ví co ještě...............
Tomáš --- nádhera.
Ale asi jsme se dostali trošku off topic.
(měl jsem jejich koncák, označení už nevím, myslím, že to ale nebyl ten nejzákladnější model)
NADů mám víc, výborný je třeba C 368 --- rozhodně to není naprosto realistický zvuk, jako ten Purifi konec................ má v sobě něco podmanivého, hudba se prostě dobře poslouchá, jakoby bez námahy vydává to podstatné, určitě na tom má podíl taková nějaká celistvost a spojitost zvuku, skvělý groove, a kdo ví co ještě...............
Tomáš --- nádhera.
Ale asi jsme se dostali trošku off topic.