Malý sub do paneláku.
Malý sub do paneláku.
Ahoj. Mám spoustu regálových bedýnek, tak jsem si vybral k vyzkoušení tenhle no name:
https://www.igorslab.de/en/wavemaster-f ... est-space/
Mám to do paneláku, nechci vyhrávat k sousedům. No a takový blok v hlavě: Přestože mám peníze na dražší, nejsem si jistý, že mne to nepřestane bavit. Krom toho, nemám problém dát za sloupové bedničky cca 30 000, ale dát i 15 000 za malý sub , to by mne netěšilo. Co vy na to?
https://www.igorslab.de/en/wavemaster-f ... est-space/
Mám to do paneláku, nechci vyhrávat k sousedům. No a takový blok v hlavě: Přestože mám peníze na dražší, nejsem si jistý, že mne to nepřestane bavit. Krom toho, nemám problém dát za sloupové bedničky cca 30 000, ale dát i 15 000 za malý sub , to by mne netěšilo. Co vy na to?
Re: Malý sub do paneláku.
maly nebude hrat tak nizko ako velky, ak mas miesto, moze byt chytrejsie si kupit vacsi z druhej ruky.
dobrych subwooferov, ktore si ludia kupia a zistia, ze im to s nimi nehra dobre, bude v bazari dost.
k subwooferu by sa ale hodila kalibracia/ekvalizacia basov na tvoju miestnost, bez nej to bude pravdepodobne len viac duniet, a subwoofer bude stat nepouzivany
dobrych subwooferov, ktore si ludia kupia a zistia, ze im to s nimi nehra dobre, bude v bazari dost.
k subwooferu by sa ale hodila kalibracia/ekvalizacia basov na tvoju miestnost, bez nej to bude pravdepodobne len viac duniet, a subwoofer bude stat nepouzivany
SUB do paneláku není zrovna vhodné k vůli sousedům. Radši zainvestuj do lepších repro. Mám třeba Canton GLE 60 a zvuku nic nechybí. Basů dostatek a velmi přesné. Velký stereo prostor. Přitom stáli pár korun. Porovnával jsem i z novými drahými a Canton vyhrál.
Sub do bytovky je mor na sousedské souziti. I pri nizke hlasitosti ho vnimaji i o 2 patra vyse, ci nize. Subbasy mají dlouhe amplitudy, prostupuji zdmi a pokud se setkaji jejich vrcholy.... Nepomůžou ani spunty do usi. Horsi uz je jen koureni na balkonech pod bytem.... Nebo klavir.
Na dunive basy jsou idealní sluchátka. A to nemyslim nijak ironicky, Za mene penez mnohem lepsi vysledek.
I ta levná Beyerdynamic DT770 Pro zahrajou basy slušně.
I ta levná Beyerdynamic DT770 Pro zahrajou basy slušně.
Nebo rovnou Beyerdynamic DT 1990 PRO
Velké, BR vzadu. Akustika mizerná. Jo, jinak souhlasím, že subwoofer ne.
Jo, měl jsem tam dočasně více zatlumené Heco Victa Prime 3 pásma, ale v 16m2 mi to nějak obecně nehraje.
No a s tromi dobre nastavenými submi by Ti to hralo tak, že by si bol pravdepodobne spokojný.
Tri jsou nesmysl. Musíš dát 4, do katdeho rohu mistnosti jeden a dobre je sfazovat.
3 sú práve optimum, štvrtý už má veľmi malý prínos vzhľadom na náklady. A málokto je ochotný dať 2x viac za suby, ako za hlavné reprosústavy.
Jarda69
Kolik, že Ty máš doma nainstalováno Subů, já se přiznávám, že já jen jeden, nikoliv však v rohu a myslím, že mi to na kino stačí. Jinak expert na Suby a vůbec instalaci DK, je tady Fidji99.
Téma vlákna je však jiné. Odpověď na otázku, "Zda malý sub" a to kamkoliv je vlastně oxymoron, protože malý sub je k ničemu. Poslouchatelné suby, které mají přínos, nejsou "malé" a jsou v ceně od cca 50 tis.
Kolik, že Ty máš doma nainstalováno Subů, já se přiznávám, že já jen jeden, nikoliv však v rohu a myslím, že mi to na kino stačí. Jinak expert na Suby a vůbec instalaci DK, je tady Fidji99.
Téma vlákna je však jiné. Odpověď na otázku, "Zda malý sub" a to kamkoliv je vlastně oxymoron, protože malý sub je k ničemu. Poslouchatelné suby, které mají přínos, nejsou "malé" a jsou v ceně od cca 50 tis.
mrba ma dost skusenosti s instalaciou subov spolu s drc, jeho radu by som v tomto smere bral za relevantne
Dlouhodobý poslech dunivých subů může být také iritující.