Lepší síťák tam nebo tam

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lepší síťák tam nebo tam

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Oldear píše:
14 lis 2024 18:52
Proč mě napadáš, já jsem tady nic konkrétního nenapsal, vůbec si mě neber do tlamy.
Toto mohl napsat jen nechutný hulvát. Asi ne starší, moudrý člověk. Nick asi nebude respektovat věk.
Za prvé, uklidni se. Nikde jsem tě nenapadal.
Za druhé, hifi mě baví, nespekuluj. Co mě nebaví, tak příspěvky lidí, kteří jen machrují, pořád připomínají, jak jsou praví hifisti a že tady jich zbylo málo, a naznačují, že zbytek je póvl. Jak jedou v jiném kočáře a ostatní ani nevědí, jak to má správně hrát. Jak to mají vyřešené, protože do toho dali nechutné prachy, a jinak to nejde. Jak přirovnávají soupravy ostatních k „Ochcávkám“. Taky mě nebaví poznámky o tom, na čem hraje bytná (já nemám bytnou ale milující manželku, která poslouchá věrně se mnou – v obou významech). Dále spekulace o tom, jak doma hifisti provozují šrot, že to chtějí zadarmo, že jsou méněcenní, protože nenavštěvují živou hudbu, a podobné předsudky nedoceněného jedince, který to omílá stále dokola v každém příspěvku nakonec s falešně smířlivým rozloučením.
Za třetí, neplač o tom, jak seš tu nespravedlivě brán. Když se jedná o kabely, proměníš se v chytrou horákyni, která jasně naznačuje, jak kabely hrají, ale vlastně si „tady nic konkrétního nenapsal“. Nejsem typ, co se hrabe ve starých příspěvcích, ale tvoje popletené výroky jsou celkem známé. Myslím, že jsi někde psal, jak "vám po výměně kabelu padla brada" (snad se nepletu). Takové hovadiny člověku utkví.
A nakonec, nepleť si vážně prezentované do nebe volající hlouposti s názory a netahej sem pořád peníze. Nepoučuj o toleranci – zrovna ty sis k ní ani nepřičichnul.
Tak hlavně poslouchej muziku a ať ti to hraje (aspoň trochu věrně s tím bassreflexem).

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Jarda69 píše:
15 lis 2024 00:12
Je to zajímavé, jak je nejvíc příspěvků u podobných témat.
Přitom by stačilo napsat, "já žádnou změnu neslyším" nebo "já jsem žádnou změnu nenaměřil".
To je velký rozdíl, spousta "hifistů" slyší neměřitelné změny....

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

fox píše:
15 lis 2024 16:00
Lad2000
To, že ty na svém aparátu neslyšíš / osobní zkušenost je nepřenositelná / žádnou změnu při výměně kabeláže, je tvůj problém. Tak, prosím tě, nezasírej za každou cenu vlákna svými negativními názory. Běž se raději vyřádit na Slovanet. Tam určitě najdeš své přívržence.
Něco konkrétnějšího by nebylo?
PS: Posílám snad já někoho na Hi Hi End fórum... Tam je kabelová a položková esoterika vítána.

*offtopic*

sekal

Příspěvek od sekal »

V rámci diskutovaného tématu dávám odkaz na článek šéf navrháře firmy Benchmark, Johna Siau. Níže uvádím několik vybraných tezí, které jsou přinejmenším zamyšlení hodné.

• Pokud si koupíte "snake oil" kabely, je velká šance, že ve svém hi-fi systému uslyšíte pozoruhodné zlepšení. Z vědeckého hlediska nemusí být měřitelný rozdíl v kabelu ani ve zvukovém výstupu vašeho systému, ale bude zde o jeden informační bod více, který naznačuje, že placebo efekt je skutečný. Za kabely jste zaplatili slušné peníze, protože jste očekávali, že budou znít skvěle. Očekávání jsou hnací silou placebo efektu.

• Placebo efekt je dobře prokázaný vědecký fakt. Je pošetilé předpokládat, že se na audiokabely a komponenty nevztahuje. Objektivní měření a dvojitě zaslepené subjektivní testy mohou být použity ke zjištění, zda existují slyšitelné rozdíly.

• Můžete být audiofil, aniž byste odmítal vědecké testy, měření a postupy.

• Pokud jste skutečně audiofil, budete ochoten přiznat, že neslyšíte rozdíly, i když ostatní tvrdí, že ano.

• Pokud jste skutečně audiofil, možná budete chtít trávit více času poslechem hudby a méně času poslechem kabelů.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Hele, to je pěkné. Neměl by tam něco o kondenzátorech ve výhybkách? Že když mají stejnou kapacitu, tak to hraje stejně?

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Pavel_LXmini : Co jsi napsal ke členu Oldear je naprosto trefné, plně s tebou souhlasím. *palec*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pavel_LXmini, Leony5

děkuji za vyjádření a smekám, hned se pozná nadprůměrná mentální kapacita.

Je hezké, že jeden s druhým souhlasíte a podporujete se, ale dokážete chápat alespoň téma vlákna, nebo kabeů obecně. Stačí to jednoduše, jak píše Jarda69:

- výměnu kabelů jsem zkoušel a nepoznám, nebo neslyším změnu a tudíž na kabely nevěřím. Tím je to vyřešené a všichni ten postoj budou respektovat a ještě ušetříte.

a nebo

- kabely jsem vyměnil, slyším změnu k lepšímu a tudíž jsem do nich investoval peníze. Toto je jasné sdělení a každý jedinec s alespoň IQ 90, by to mohl respektovat. Řeči, Ty to nemůžeš slyšet, protože já to taky neslyším, jsou na léčení.

Hifi je celoživotní koníček a "hrát" a testovat se tam dá s čímkoliv. Jen to musí být ve skupině Hifistů, kteří jsou stejně zaměřeni, vybaveni a dokážou akceptovat případné výsledky, ať už jsou jakékoliv.

Jak jednoduché.

Artrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artrock »

Pánové, přestaňte se zde napadat, urážet a podobně. Už jsem psal, že v rámci dosavadních rad (i od měřičů) jsem nechal kabel tam, kam jsem ho po poslechu zastrčil, tedy do zesiku. Pište prosím příspěvky (oba tábory) třeba o tom proč je zesilovač citlivější, náchylnější a já nevím co ještě, na cokoliv. Třeba ve stylu, proč je stínění kabelu důležitější pro ten zesik, nebo jestli je pro něj či i pro Sacd lepší toroidní trafo, když už jsem prosil o radu týkající se napájení, ap. Opakuji, tolerujme se, pište vaše zkušenosti ať už na základě měření, či rozdílu z pouhého poslechu. Děkuji :)

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Artrock-V klidu, tebe se to už netýká, teď si důchodce jen zvyšuje pocit důležitosti, kabely jsou vyřešeny.
Někteří chodí krmit do parku ptáčky, někteří zase na hifiroom, když je bolí kokena a do parku už nedojdou...

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Tady píšete že se kabel má zahořet, přemýšlel jsem o tom, jak je to myšleno?
Zahořením se myslí pravděpodobně dlouhodobé používání kabelu, pak se dostaví zlepšení zvokovodivosti kabelu, to jsem se dočetl na německem foru, mají pravdu?

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ahoj! Jestli tě doteď míjelo zahořování kabelů, tak po tom nepátrej, zachovej si klidnou mysl.... :lol: Jrd

Artrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artrock »

Carpediem píše:
16 lis 2024 10:14
Artrock-V klidu, tebe se to už netýká, teď si ...

Ale týká. Vlákno jsem založil, abych se něco dozvěděl a ne četl vzájemné invektivy.

Navíc jsem od rána rozladěn - v příspěvku z dnešní noci jsem v první větě použil spojení " Pánové už mě s-r-te.... " Zapracovala cenzura a krásné české skovo je fuč. Tahle hyperkorektnost mě .... :oops:

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Tak tady se nic nedozvíš a založení vlákna nezakládá právní fact, takže zbytečné stresy🙂

Artrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artrock »

Právní fakt asi ne, je to o slušnosti. A víš co Sašo .... 🙋🏻

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jarda69 píše:
08 lis 2024 15:29
Nevím co je tu "zdroj" Jestli je to DAC nebo tak něco, tak ten mívá stabilizované napájení. Takže bych "lepší" kabel dal k zesilovači.
Případně bych přehazoval a hledal, co se mi víc líbí na ucho.
Tak fajn :)

Odpovědět