Lepší síťák tam nebo tam

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Re: Lepší síťák tam nebo tam

Příspěvek od Carpediem »

Pokud člověk chce dokonalost, musí udělat jednu věc. Žádné spoje. Tzn, v zásuvce sletovat síťový kabel natvrdo, žádná zástrčka. Potom odstranit spoj na zesilovači a naletovat to rovnou na trafo. Důležité je odstranit na trafu pojistky, pokud tam jsou. a reprokabely připájet přímo na desku v zesilovači a v reprákách to přiletovat přímo na výhybku. Žádný konektor. To samé na kabelech z CD do zesilovače. Odstranit cinche a natvrdo napájet. Jen tak se dá docílit dokonalého zvuku. Protože v těch spojích se mění energie na teplo a to ovlivňuje zvuk, neboť potom nejde do trafa 220 ale míň.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

BVa píše:
14 lis 2024 13:34
Však ten "zahorený" sieťový kábel musí byť očadený a mať obhoretú izoláciu, nie *2thumbsup*
Nedělejte si prču BVa, přečtěte si příběhy pravých hifistů výše (kychtax, Oldear), jsou tam zcela jasná fakta. Takový napájecí kabel to může úplně "zabít".

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Pavel_LXmini píše:
14 lis 2024 13:08
"Zahořování" sice neřeším
? Proč?
Důvody mám v principu dva:
1. I kdyby zahoření a všelijaké ty burnery fungovaly (což nezpochybňuji, ale ani nepotvrzuji), tak nejsem zase tak nadšený hifista, abych kvůli tomu systém rozebíral a jednou za čas takto ošetřil, takže se mi běžným užíváním dříve nebo později nějak zahoří. Pragmaticky se teda zahořováním nezabývám.
2. Jsem jen obyčejný spotřebitel. Nepamatuji si, jak to hrálo před měsícem, abych si najednou řekl "teď mi to konečně dozrálo". Možná jsou takoví mezi námi, ale já to nejsem.

fb_tomáš15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_tomáš15 »

Já bych se nesmál. Takovej vnuk CeTunga vyrobí kabel s vražedným zvukem, hezky obalí v trojobalu - povlak, nálepky, dřevěná rakvička - a přes Temu struhne StarýmuUchovi. Ten to zapne a zvuk ho zabije. Pozůstalí to struhnou na Bazoš jako skoro funglovku, právě zahořelej s certyftalátem, koupí to někdo další a situace se opakuje. A hejno kavek postupně dokavkuje. Chcete to riskovat, chcete??

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

fb_tomáš15 píše:
13 lis 2024 22:07
Pro mne osobně jako hifistu jsou nejpodstatnější názory konstruktérů (ale těch komplexních ne jen těch s měřáčkem), kteří jsou pro mne něco jak modly. Abych byl konkrétní. Hodně mi pomohl a poradil např. renown. Tím samozřejmě neříkám že všechny mé názory jsou jeho. Ale ovlivnil mne.
Spíše má někdo komplex z měřáků, pokud nepotvrdí jeho pocity.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pavel_LXmini

Proč mě napadáš, já jsem tady nic konkrétního nenapsal, vůbec si mě neber do tlamy. Pokud Tě Hifi nebaví, ani diskuse o něm, či o zkušenostech s ním a k tomu je toto forum, tak sem prostě nelez a dělej něco užitečnějšího.

Artrock vůbec za tento stav nemůže, tady je parta kabelobijců ( kam paradoxně patřím i já, ikdyž jsem tady bohužel brán jinak ), kteří čekají jen na signál k útoku na hifisty s jiným názorem, třeba na kabely. Sami doma provozujou většinou šrot, kde je všechno jedno, hlavně, že ta hudba " dnes zadarmo " alespoň nějak hraje. Jak to hrát má ani třeba netuší, protože klasickou hudbu neposlouchají a na koncertě klasické hudby nikdy nebyli. To je pak těžké.

Bylo by dobré dopřát každému jeho názory a volbu za co utrácí svoje peníze, byť Váš názor na věc je jiný. Chce to jen trochu tolerance.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Ještě, že jsou tu ti skalní, kteří přesně vědí jak to má hrát...
Všichni mají šunty, ale někteří aroganti jezí holt kočáry.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Většina stereofonních receiverů nepozná výměnu jakéhokoli kabelu. Mám to vyzkoušeno. U kolegy jsme to nedávno zkoušeli a bohužel nic. Žádná hitparáda se neudála, s kabelem, či tkaničkou.
Vše nacpano v jediné krabici.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Je to zajímavé, jak je nejvíc příspěvků u podobných témat.
Přitom by stačilo napsat, "já žádnou změnu neslyším" nebo "já jsem žádnou změnu nenaměřil".

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

fb_tomáš15 píše:
13 lis 2024 23:06
Pro mne osobně jako hifistu jsou nejpodstatnější názory konstruktérů (ale těch komplexních ne jen těch s měřáčkem), kteří jsou pro mne něco jak modly. Abych byl konkrétní. Hodně mi pomohl a poradil např. renown. Tím samozřejmě neříkám že všechny mé názory jsou jeho. Ale ovlivnil mne.

Prosím a co vlastně ten Renown zkonstruoval? Pro mne je konstruktér někdo jako Josef Božek, Viktor Kaplan, Jan Kašpar, Franta Koucký, Milan Galia, Jaroslav Walter... z českého HiFi třeba pánové Janda, Sýkora, Dudek a další.
Si to pozjišťuj, kdo je renown. Sýkora Dudek jsou tak fantastičtí. Ale co po nich vlastně zbylo, co by dnes obstálo na trhu.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

*offtopic*
K tomu postoji výrobců ohledně napájecí kabeláže. Měl jsem nějaký pprblém s monoblokem RiAudio a dal jsem si jej opravit přímo k výrobci. V rámci opravy mi nabídl, že mi i vymění napájecí kabel, že je to slyšet ... ale že to něco stojí!
Tak jsem samozřejmě chtěl (byl to optikou hifi světa pakatel) a hned jsem se ptal, proč to tam nedávají standardně. Dostal jsem odpověď v tom smyslu, že ho nebaví místním kolenovrtům obhajovat, že to zvedlo cenu přístroje.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

kychtax píše:
15 lis 2024 12:06
fb_tomáš15 píše:
13 lis 2024 23:06

Prosím a co vlastně ten Renown zkonstruoval? Pro mne je konstruktér někdo jako Josef Božek, Viktor Kaplan, Jan Kašpar, Franta Koucký, Milan Galia, Jaroslav Walter... z českého HiFi třeba pánové Janda, Sýkora, Dudek a další.
Si to pozjišťuj, kdo je renown. Sýkora Dudek jsou tak fantastičtí. Ale co po nich vlastně zbylo, co by dnes obstálo na trhu.
Dost ubohý příspěvek...

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

fb_tomáš15,
Renown je konstruktér, který pracuje,nebo se podílí na vývoji gramofonů a příslušenství, které souvisí s reprodukcí gramofonových desek pro nejméně dvě zahraniční společnosti.
Mimo jiné je to největší gramofonový znalec a guru v ČR.
Tož asi tak.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

A to guru je guru, nebo guru?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Lad2000
To, že ty na svém aparátu neslyšíš / osobní zkušenost je nepřenositelná / žádnou změnu při výměně kabeláže, je tvůj problém. Tak, prosím tě, nezasírej za každou cenu vlákna svými negativními názory. Běž se raději vyřádit na Slovanet. Tam určitě najdeš své přívržence.

Odpovědět