K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)

Příspěvek od BVa »

2 PMA
Dovolím si sem odcitovať Váš názor zo Slovanetu ;)
Ale vždyť mnohý zákazník si přeje, aby z něj byl udělán d...l , jen o tom neví. Zákazníků je velmi široká škála, my jistě nejsme pro .. cílová skupina.
Trefa..
A s tým testom IMO zostane "ticho po pěšině"...Nikto sa nebude chcieť "historicky znemožnit" 8-) .

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Kvok, sun, kvok.. A tanečky začali. :D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Tak prostě funguje lidská psychika...

Ale rozumím, že Bunta tohle nechápe - stejně jako má jako jediný na světě ten nejlepší zesilovač, tak má jako jediný na světě schopnost vypnout komplet podvědomí a nechat pracovat jen jediný smysl jako od všeho ostatního izolovaný měřák... Žádný jiný člověk na zeměkouli to nedokáže, lidský mozek tak fungovat neumí. Proto jsou poslechové ABX testy z pohledu identifikovatelnosti výsledků problematické.

Viz také:
"Ze premira soustredeni zhorsuje schopnosti cloveka v dane oblasti, je znamy treba i v zavodnim sportu. Jezdival jsem sjezd na horskym kole. To nejhorsi, co clovek mohl delat, bylo snazne se soustredit na jednotlivosti - u ktereho stromu zacit brzdit, jak se odrazit do jakyho skoku, jak moc se naklopit do zatacky. To smrdelo v lepsim pripade spatnym casem, v horsim padem. Je treba vypnout tohle aktivne rizeny mysleni na konkretnosti a spolehnout se na "autopilota", pak jizda ziskala to, cemu se rika flow a jelo to "samo", clovek mnohem lip vnimal kolo i sebe a vse fungovalo lip.
A s poslechem je to to samy, alespon u mne.
"

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Nejde o psychiku, ale o možnosti sluchu rozlíšiť, je úplne jedno, ako to hlava spracuje. Ak z nerozlíšiteľných sluchových podnetov( o tom povie ABX) "vyrobí" rôzne výsledky, tak je to čistá fantazmagória.. Ale to PíP nechápe.. A jediný na svete má uši z iného vesmíru..Len musí vedieť čo počúva, potom fungujú. ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

O psychiku jde v první řadě. Tvoje snaha tvrdit, že stres, emoce, momentální rozpoložení a další a další podvědomé působky mají nulový vliv na schopnost mozku!!! (nikoliv ucha) rozlišit poslouchané zvuky, resp. celkovou schopnost člověka vnímat, mají s realitou společné přesně to, co máš ty společného se slušným člověkem.

Ve jménu prosazení svého technokraticky zaspeného fanatismu se neštítíš tvrdit, že člověk funguje jako měřák schopný odfiltrovat vše krom poslechového vjemu. Děláš tím sobě dál medvědí službu.

Jen tím dokazuješ, že s poslechem hudby máš mizivou zkušenost.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Slušnosti sa tu dovoláva ten pravý..Taký, čo o nej vie ešte menej, ako o technike, o ktorej zasvätene hovorí a hodnotí jej kvality.. Celý svet robí slepé testy blbo, len PíP vie, ako sa to má robiť.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Víš nejvíc, Bunto. Vždy, v každé diskusi, o komkoliv - i zde o mně a proto uvádíš, co jsem nenapsal. Holt jazyková či jiná bariéra. Ostatní jsou nuly. Asi proto máš takový kredit. Užívej si ho, je zasloužený.

Já si budu užívat světové prvenství v poznání, že ABX testování je z mnoha důvodů problematické.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

To už nie sú tanečky, to je ukážkový tanec sv. Víta.. A to je diagnóza. Ale užívaj si to "prvenstvo". Ano, ABX je problematické..Hlavne pre tých objektívne "hluchých".

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Zato když někdo tvrdí, že "když někdo neslyší tak jasný rozdíl, tak je hluchý", tak je to OK, sighted testy jsou OK, vždyť to slyšela i manželka z kuchyně. Tak pánové, s těmito ŽNA (žvásty naší Asty) na mě nechoďte, pár takových expertů nepoznalo ani vypnutí výškáče v bedně.
Pavel Macura Audio

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

já někam klidně dojedu na test. A můžu přivézt DAC. Ale chtělo by to už trochu nabroušenou sestavu. *palec*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jinak nemluvil jsem ani o ABX, ale o A/B. Stačí mi plenta a mít možnost srovnat si úrovně měřením na výstupu DAC nebo preampu. Jen nesmí posluchač vědět, co poslouchá, to je základní podmínka. Pořád nechápete, pánové, že vnímání zvuku ovlivňují i nezvukové podněty, to je prokázaná realita.
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

kychtax píše:
04 říj 2019 18:11
já někam klidně dojedu na test. A můžu přivézt DAC. Ale chtělo by to už trochu nabroušenou sestavu. *palec*
Tak třeba u Vás na ATC. Rozlišuje to pěkně.
Pavel Macura Audio

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

PMA píše:
04 říj 2019 18:13
Pořád nechápete, pánové, že vnímání zvuku ovlivňují i nezvukové podněty, to je prokázaná realita.
*thumbs up* presne o tom pisu. Pricemz zrak zdaleka neni jediny nezvukovy podnet, ktery muze zasadne ovlivnit vysledek. Zrak ale ma tu vyhodu, ze se jako smyslovy podnet da snadno vyradit. Na rozdil od tech ostatnich, mimosmyslovych.

Odpovědět