Dac,nebo streamer?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dac,nebo streamer?

Příspěvek od muchacho »

No, to je fakt, zlaté uši nemám a netopýr taktéž nejsem. Zaplať pánbůh...! Uši mám normálně kožené a ze všech těch streamerů slyším stejný zvuk, muzičku, která se mi líbí, jak je nahraná, s dobrou dynamikou (nemám na mysli většinu materiálu ze stream služeb!!!). Liamee, gratuluji ke zlatým uším! ;-)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

muchacho píše:
06 pro 2024 06:11
No a teď by mě zajímalo (když nebudu brát v potaz testovací soubory RME) jak je možné, že (podle toho, co ve vláknu čtu) různé druhy streamovacích zařízení mají jinou barvu zvuku, detaily a dynamiku, když přehrávájí úplně stejné hudební soubory, stejné data, stejné "jedničky a nuly" (potvrzené ve všech třech případech Bit-perfect testem RME)?
Jo, tak to by mne taky zajímalo :)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

blesk666 píše:
05 pro 2024 23:58
FS:
Povedal by som ze porovnatelny alebo ako pre koho. Zvuk bol dost iny charakterovo. Mne sa pacil trochu viac z toho audio PC. Auredner bol v porovnani s mojim sucasnym Audio PC taky az trochu “ospaly”, teda menej dynamicky a trochu menej detajlny.
Děkuji za odpověď. Já to měl přesně naopak, takže jsem DIY audio PC nakonec po letech opustil a přešel na dedikovaný streamer (Metronome DSS).

Teď se hodně mluví o WiiM Ultra, nezkoušeli jste někdo porovnat se svými aparáty v roli digitálního transportu?

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

muchacho píše:
06 pro 2024 07:00
No, to je fakt, zlaté uši nemám a netopýr taktéž nejsem. Zaplať pánbůh...! Uši mám normálně kožené a ze všech těch streamerů slyším stejný zvuk, muzičku, která se mi líbí, jak je nahraná, s dobrou dynamikou (nemám na mysli většinu materiálu ze stream služeb!!!). Liamee, gratuluji ke zlatým uším! ;-)
Já zlatý uši nemám, tak jsem to ani nemyslel, naopak. Já neslyším rozídly tam kde nejsou, neslyším trávu růst ani kámen ležet, slyším jen to co slyšet je.

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

Liamee, myslel jsem, že máš, soudě podle Tvé odborné reakce na můj příspěvek. ;-)

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Napsal jsem to přece dost jasně. O žádnou odbornou reakci tu nejde, jen faktická odpověd na tvou otázku. ;)

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

FS píše:
06 pro 2024 07:54
blesk666 píše:
FS:
Povedal by som ze porovnatelny alebo ako pre koho. Zvuk bol dost iny charakterovo. Mne sa pacil trochu viac z toho audio PC. Auredner bol v porovnani s mojim sucasnym Audio PC taky az trochu “ospaly”, teda menej dynamicky a trochu menej detajlny.
Děkuji za odpověď. Já to měl přesně naopak, takže jsem DIY audio PC nakonec po letech opustil a přešel na dedikovaný streamer (Metronome DSS).

Teď se hodně mluví o WiiM Ultra, nezkoušeli jste někdo porovnat se svými aparáty v roli digitálního transportu?
O tom hlavne mluvi lidi, ktery by te s tvym Metronomem poslali nekam, ze to je predrazene nic. Protoze "bits are bits" :)

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

muchacho píše:
06 pro 2024 06:11
streamovacích zařízení mají jinou barvu zvuku, detaily a dynamiku, když přehrávájí úplně stejné hudební soubory, stejné data, stejné "jedničky a nuly" (potvrzené ve všech třech případech Bit-perfect testem RME)?
mají jinou barvu zvuku protože ten název Streamer se používá obecně i pro zařízení které mají integrovaný DAC jako je třeba WIIM, Eversolo atd takže pak ze "Streameru" leze anologový signál s jinou barvou zvuku a dynamikou protože v každém je jiný DAC.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Yiakubou píše:
06 pro 2024 12:13
FS píše:
06 pro 2024 07:54
blesk666 píše:
FS:

O tom hlavne mluvi lidi, ktery by te s tvym Metronomem poslali nekam, ze to je predrazene nic. Protoze "bits are bits" :)
čistě teoreticky jak by ten Metronom měl ty bity vylepšit oproti normálnímu Streameru? Jako ok možná ten Metronom má lepší hodiny a napájení oproti běžnému Streameru ale k čemu to když hodiny vyřeší asynchronní DAC a zdroj galvanický izolátor?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

čistě teoreticky jak by ten Metronom měl ty bity vylepšit oproti normálnímu Streameru? Jako ok možná ten Metronom má lepší hodiny a napájení oproti běžnému Streameru
Čistě prakticky tam není nic zázračného. Je to pěkná krabice, v ní asi docela solidní napájení a mikro-PC ve formě hotového modulu od ConverseDigital, který stál cca 350 - 400 USD (ale je to informace z nějakého fóra, oficiální cenu nikde nelze zajít, protože to je jen pro OEM). Takže pokud se na to díváš přes "materiál", který to představuje, tak je prodejní cena tak ... no řekněme 3-5 krát vyšší - záleží na tom, jaký lineární zdroj bys ke svému DIY počítal.

Když se na to díváš čistě z pohledu "jak to funguje", tak ti to prostě za to stojí anebo ne.

Chci tím říct, že klidně může existovat povedený výrobek za zlomek ceny se srovnatelným zvukovým přínosem od firmy, která nemá renomé, aby si řekla o prémiovou cenu.
ale k čemu to když hodiny vyřeší asynchronní DAC a zdroj galvanický izolátor?
Tuhle diskusi bych neotevíral :) Každý ať si poslechne, co mu vyhovuje ... a je s tím spokojený.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Yiakubou: “Teď se hodně mluví o WiiM Ultra, nezkoušeli jste někdo porovnat se svými aparáty v roli digitálního transportu?

Len som si zbezne vyhladal a mozno FS mysli napr Steve Huf foto.
To je ale pre mna docela obskurna postavicka. Vie velmi kvetnato rozpravat/pisay o vsetkom a vela a casto je nadseny aj z velmi obskurnych podivnosti (aspon teda to tak asi ma vyzniet”. Resp je to relativne, ked to zrovnaval s Rose RS130 tak napisal ze to je i y vesmir. RS130 som mal na test a ja by som si ho ako streamer transport nevybral, aj ked si viem prrdatavit ze jeho analyticky prejav sa bude mnohyn pacit. Takze z tohto neviem vobec nic co znamena “iny vesmir”

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@blesk666: Nemyslel jsem nic konkrétního. Prostě na mne z WEBu vykouklo pár nadšených recenzí, k tomu reference z mého okolí, popis funkčnosti z uživatelského hlediska vypadá OK... tak třeba by to mohl být "giant killer" :lol:

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

mcm píše:
06 pro 2024 16:14
Jako ok možná ten Metronom má lepší hodiny a napájení oproti běžnému Streameru ale k čemu to když hodiny vyřeší asynchronní DAC a zdroj galvanický izolátor?
Treba nekdo nema USB DAC, nebo streamer s USB vystupem, nebo ani nechce pouzivat univerzalni USB rozhrani, ktere neni vyvinuto specialne pro audio. Sam jsem se presvedcil v nekolika pripadech, ze SPDIF muze byt casto lepsi, byt je to zastarale rozhrani, zato ale vyvinute prave pro audio.

S tim USB to neni tak jednoduche. Vetsina DACu pracuje v isochronim USB rezimu (a v ramci toho v asynchronim modu), kde je prioritizovana nizka latence a kontinualni prenos dat, neni tam zadna error correction (resi se to jinak, mimo USB protokol, treba pomoci bufferu na strane DACu). A to neni to same, jako kdyz pres USB prenasis datove soubory, kde funguje error correction v ramci USB protokolu, a je prioritizovana rychlost prenosu. A protoze v tom isochrone asynchronim modu jde hlavne o latenci a kontinuitu, i presto ze hodinovy signal si resi DAC, tak mensi zatez na strane DACu muze mit pozitivni vliv na zvuk. Proto i ruzna vylepseni na strane streameru, ktera maji pozitivni vliv na latenci a kontinuitu prenosu, muzou fungovat. At uz jde o nastaveni software (samotny prehravac, operacni system, kernel, ovladace, FW, BIOS, CPU IRQ, atd.), nebo hardware (hodiny, napajeni, kvalita vystupu) tak, aby se z toho univerzalniho zarizeni (ano, streamer je neco jako PC, cili v zakladu univerzalni zarizeni), stalo co nejvice zarizeni dedikovane pouze pro audio streaming a dodavalo ten stream do DACu v co nejidealnejsich podminkach. A to myslim ze plati bez ohledu na to, o jaky jde zpusob prenosu.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

FS píše:
06 pro 2024 16:33
@blesk666: Nemyslel jsem nic konkrétního. Prostě na mne z WEBu vykouklo pár nadšených recenzí, k tomu reference z mého okolí, popis funkčnosti z uživatelského hlediska vypadá OK... tak třeba by to mohl být "giant killer" :lol:

je to zařízení s integrovaným DAC který ale nepatří k úplně tomu nejlepšímu, trochu to podporuje moji teorii že je lepší mít jednoduchý Streamer který umí Bit-Perfect, má USB pro Asynchronní připojení DACu a ušetřený peníze za Streamer dát do lepšího DACu.

Obrázek

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.57342/

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

FS píše:
06 pro 2024 16:28
čistě teoreticky jak by ten Metronom měl ty bity vylepšit oproti normálnímu Streameru? Jako ok možná ten Metronom má lepší hodiny a napájení oproti běžnému Streameru
Čistě prakticky tam není nic zázračného. Je to pěkná krabice, v ní asi docela solidní napájení a mikro-PC ve formě hotového modulu od ConverseDigital, který stál cca 350 - 400 USD (ale je to informace z nějakého fóra, oficiální cenu nikde nelze zajít, protože to je jen pro OEM). Takže pokud se na to díváš přes "materiál", který to představuje, tak je prodejní cena tak ... no řekněme 3-5 krát vyšší - záleží na tom, jaký lineární zdroj bys ke svému DIY počítal.

Když se na to díváš čistě z pohledu "jak to funguje", tak ti to prostě za to stojí anebo ne.

Chci tím říct, že klidně může existovat povedený výrobek za zlomek ceny se srovnatelným zvukovým přínosem od firmy, která nemá renomé, aby si řekla o prémiovou cenu.
ještě tam bude něco stát vývoj a údržbu software ale stejně ta cena je obrovská, tady se dají koupit FanLess PC: https://store.mele.cn/collections/mini-pc

Odpovědět