Dac,nebo streamer?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
bessinka
Kontaktovat uživatele:

Re: Dac,nebo streamer?

Příspěvek od bessinka »

Kdo chce v klidu poslouchat hudbu a nechce se stále pachtit s vrtochy PC a dělat pokusného králíka vývojářům softwaru a ještě jim za to platit, je slušný streamer v dnešní době jasná volba.
Aurender N100>HoloAudio Cyan2>Hifiman HE1000v2>Cayin HA6-a>Qobuz

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

dokud výrobce Streameru dodává aktualizce SW tak v klidu posloucháš - jakmile výrobce ukončí podporu tak zjistíš že místo Streameru máš doma neprodejnou "cihlu".

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Počítač je na tom podobně. Jeho životnost taky není nekonečná. Za pětadvacet let mého podnikání s počítačem jsem vyměnil čtyři.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

htpc.jpg

pro zajímavost posílám foto PC které používám jako Streamer, absolutně tiché, bez větráku

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

tiez bez vetraku, moje audio PC
Přílohy
IMG_8980.JPG

bessinka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bessinka »

Tak hardwarového řešení je mnoho. Lépe by bylo popsat jaké software v tom máte.
Aurender N100>HoloAudio Cyan2>Hifiman HE1000v2>Cayin HA6-a>Qobuz

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ja tam mam Linux (povypínané všetky periférie) a nad Tým Daphile plus DRC plugin

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

bessinka píše:
05 pro 2024 16:37
Tak hardwarového řešení je mnoho. Lépe by bylo popsat jaké software v tom máte.
jak tu někdo poznamenal tak u pc to jak tak trochu cesta je cíl - takže podle vkusu každého soudruha a když mě to přestane bavit tak vyzkouším něco jiného :D

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

mcm: Ano streamer je pohodlnejsie riesenie. Rozhodne vsak pre mna nebol dovod po 8 mych rokoch prechod z Aurenderu N100H aby som sa v tom mohol vrtat.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

vrtat je možná přehnaný výraz - spíš mě občas nadchne jak jde vývoj a měním setup a zkouším nové věci

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

blesk666 píše:
05 pro 2024 18:50
mcm: Ano streamer je pohodlnejsie riesenie. Rozhodne vsak pre mna nebol dovod po 8 mych rokoch prechod z Aurenderu N100H aby som sa v tom mohol vrtat.
Aurender jsem doma nikdy neměl... chápu Tvé vyjádření tak, že jsi s PC dosáhl lepšího zvuku než s Aurenderem?
Myšleno u obou v roli síťovéhgo transportu.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

FS:
Povedal by som ze porovnatelny alebo ako pre koho. Zvuk bol dost iny charakterovo. Mne sa pacil trochu viac z toho audio PC. Auredner bol v porovnani s mojim sucasnym Audio PC taky az trochu “ospaly”, teda menej dynamicky a trochu menej detajlny.

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

Je tady pořád "řeč" o streamování digitální hudby? Já si pořád (podle toho, co tu čtu asi naivně...) myslím, že je úplně jedno, jestli streamuji hudbu z mobilu, z PC, nebo z "čistokrevného" audio streameru. Pro porovnání všechny zařízení připojené k RME ADI-2 DAC FS, který po přehrání testovacích souborů od RME zobrazí, jestli došlo, nebo nedošlo k nějaké změně (převzorkování nebo jiná úprava dat) a jestli tedy je nebo není přehrávání Bit-perfect.
Začnu mobilem. Mám Android (starý Galaxy S10) a v něm přehrávač USB Audio Player Pro, který v sobě sdružuje streamování z Tidalu, Qobuzu i přehrávání hudby uložené na microSD kartě (512GB, FLAC + Hi-Res PCM * DSD). Zmiňovaný přehrávač obchází zvukové ovladače Androidu a přes USB kabel "tečou" data testovacích souborů podle RME "Bit test - passed".
Další adept PC. V něm mám přehrávače Foobar2000 a Audirvana. Dále nainstalovaný ASIO ovladač, díky kterému přehrávače obchází Audio mixer Windows a eliminuje riziko převzorkování a jiných změn. Audirvana opět streamuje Tidal, Qobuz a přehrává celou mou audio knihovnu (FLAC + Hi-Res, PCM + DSD). U PC jsem se dříve setkal s rušením přes USB, bylo to u Intel NUC, který byl napájen ze spinaného externího zdroje a tím pádem byl PC neuzeměný. Pak jsem z uzemněného zesilovače slyšel pohyb myši, HDD i vytížení CPU. Tehdy to vyřešil USB izolátor Topping HS01. Nicméně PC staré i současné (klasicky uzeměné PC HP ProDesk) na RME při testech "Bit test - passed".
No a do třetice streamer WiiM Pro a ten je s RME připojen optikou jako transport. Na něm streamuji opět Tidal, Qobuz a internetová rádia. Přes funkci Chromecast Audio jsem z mobilu poslal do streameru a optikou dále do RME testovací soubory a opět "Bit test - Passed"
No a teď by mě zajímalo (když nebudu brát v potaz testovací soubory RME) jak je možné, že (podle toho, co ve vláknu čtu) různé druhy streamovacích zařízení mají jinou barvu zvuku, detaily a dynamiku, když přehrávájí úplně stejné hudební soubory, stejné data, stejné "jedničky a nuly" (potvrzené ve všech třech případech Bit-perfect testem RME)?

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Na to je velmi jednoduchá odpověď, protože jsi do toho Bit-perfect testu nezahrnul tu nejdůležitější komponentu - zlatý ouška. *hura*

Odpovědět