Novinka

22. říjen 2019

SPL Elector

Obrázek

Elector je čistě analogový předzesilovač založený na technologii VOLTAiR 120 V vyvinuté společností SPL. Tato technologie umožňuje jedinečný dynamický rozsah při prakticky nulovém vnitřním šumu i zkreslení. Díky precizní konstrukci je Elector ideálním řešením pro audio puristy, kteří nepoužívají komprimované formáty zvuku a poslech realizují pouze přes kvalitní externí D/A převodníky. Elector nabízí šest analogových stereo vstupů - tři symetrické na konektorech XLR a tři nesymetrické na konektorech RCA. Symetrické vstupy jsou konstruovány na linkové úrovně 1,55 V, nesymetrické na 0,75 V. Vstupy zvládnou zpracovat vstupní signál až do +32,5 dBu. Výstup Elektoru je realizován symetrickými výstupy na XLR a nesymetrickými výstupy Direct Out na RCA. Výstup Direct Out je konstruován pro připojení např. sluchátkového předzesilovače; proto je jeho úroveň fixní na 0 dBfs a nemá na ni vliv nastavení regulátoru hlasitosti Electoru. Stejně jako u vstupů jsou i symetrické výstupy konstruovány na linkové úrovně 1,55 V a nesymetrické na 0,75 V. I výstupy zvládnou zpracovat signál až do neuvěřitelné úrovně +32,5 dBu.


Vstup a výstup Tape Monitor umožňují záznam signálu zvoleného vstupu na záznamové zařízení – magnetofon. Přepínač Tape Monitor On/Off nabízí možnost poslechu před hlavou a za hlavou (poslech vstupu a výstupu záznamového zařízení). Tape Monitor můžete využít i jako klasický insert, do něhož zapojíte své oblíbené zařízení (EQ, spektrální analyzer, apod.), abyste jím mohli signál zpracovávat. Samozřejmě máte možnost pomocí přepínače Tape Monitor On/Off aktivovat či deaktivovat zařízení zapojené v Insertu. Tape Monitor je vyveden na nesymetrických konektorech RCA. K přizpůsobení úrovně signálu slouží tlačítko Send -10dB / Return +10dB na zadním panelu.
Obrázek
Sílu signálu zobrazují dva přesné ručkové ukazatele úrovně - VU metry s rozsahem zobrazovaných hodnot od -20 dB do +5 dB. Standardně jsou kalibrovány na úroveň +4 dBu, která odpovídá úrovni signálu 0 dB. Pro zobrazení slabších signálů slouží přepínač 6 a 12 dB, který zvyšuje „citlivost“ VU ukazatelů úrovně. To ale samozřejmě nemá vliv na úroveň signálu procházejícího Electorem. K nastavení celkové hlasitosti slouží motorizovaný potenciometr ALPS RK27 "Big Blue" s ledkovým ukazatelem polohy. Dálkové ovládání s funkcí "Learn" je součástí balení.

V kombinaci s výkonovými zesilovači SPL Performer je možné vytvořit absolutní top set bez jakýchkoli digitálních komponentů. Pomocí AMP CTL vyvedeném na 3,5 mm jack na zadním panelu může Elector triggerovat On/Off až dvou výkonových zesilovačů. Tak máte možnost zapínat a vypínat celou svou sestavu pomocí jediného tlačítka. Ideálním doplňkem Electoru je gramofonový předzesilovač SPL Phonos. Díky přímému výstupu Direct Out je také možné k Electoru připojit zesilovače sluchátek SPL Phonitor nebo další výkonové zesilovače. Elector se vyrábí ve třech barevných variantách. Černá, červená a stříbrná.
Obrázek

spl.audio, www.musicdata.cz