YES

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: YES

Příspěvek od PetrD »

Jedeme dál . . . *jupi* Jsem na to tedy hodně zvědav ;)

Obrázek Obrázek

http://www.planetrock.com/news/rock-new ... s-america/

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Škoda že nebude i jako koncertní BRD *thumbs down* :?

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Dočkal jsem se a zvědavost je ukojena. Během 24 hod. jsem to sjel 2x (podruhé sluchátkový poslech), abych si mohl dojmy správně utřídit. Vycházím z toho, že YES patří mezi mých TOP5 (pořadí se střídá podle nálady), tudíž je nikdy nemůžu vyloženě dehonestovat, jako se to dost často stalo s jejich poslední řadovkou "Heaven & Earth" ;) Povznesu-li se nad to, že v současné sestavě není nikdo ze zakládajících členů a zároveň trošku pozapomenu, že jsem po smrti Chrise Squireho byl přesvědčen, že je s YES definitivní ámen, není to vůbec špatné. Navzdory všem těm hnidopichům si musím přiznat, že jsem se náramně bavil. Samozřejmě, není Jon jako Jon a také to tak beru. Jon Davison, který je u YES již pět let (dříve zpíval se skupinou ROUNDABOUT, která hrála skladby YES), nemůže nahradit Jona Andersona . . . ten je prostě nenahraditelný. Jelikož YES poslouchám již takřka 40 let a mám je totálně v hlavě, v srdci i pod kůží, slyším a cítím každou odlišnost a neunikne mi žádná niance. Někdy je to třeba na škodu, ale jsem hodně tolerantní a vstřebávám současnost. Ta je taková, že za Chrise to zkouší Billy Sherwood, který s YES již spolupracoval ("The Ladder") . . . a sedí to *thumbs up* Celkovému vjemu nemálo přispěla skutečnost, že album má výborný zvuk. Při druhém poslechu jsem se u jednotlivých skladeb hodně soustředil na porovnávání s originálem. Občas mě to trošku "zatáhlo za uši", ale např. skladba "Ritual" je famózní . . . více než 24 minut hudebního orgasmu. Fakt :) Budou-li pro někoho mé dojmy vodítkem, berte to tak, že YES jsou moje životní láska a nedokážu k nim být nestraně kritický. Abych se při psaní nerozptyloval jejich hudbou, poslouchám DELUGE GRANDER (vynikající album "The Form of the Good"). Album "Topographic Drama: Live Across America" je samozřejmě objednáno (dvou CD za 4 kilča je v dnešní době takřka zadarmo), nesmí v mé sbírce chybět! U mě poctivých 90%.

A jen tak pro zajímavost . . .
Analyzed: Yes / Topographic Drama: Live Across America
-------------------------------------------------------------------------------
DR Peak RMS Duration Track
--------------------------------------------------------------------------------
DR12 -0.47 dB -15.69 dB 11:17 01-Machine Messiah
DR10 -5.03 dB -19.02 dB 1:25 02-White Car
DR13 -0.23 dB -15.60 dB 7:22 03-Does It Really Happen?
DR13 -0.72 dB -16.31 dB 9:03 04-Into The Lens
DR13 -0.98 dB -16.22 dB 5:08 05-Run Through The Light
DR11 -1.55 dB -15.10 dB 5:59 06-Tempus Fugit
DR13 -0.93 dB -16.96 dB 11:14 07-And You And I
DR13 -0.04 dB -15.58 dB 12:18 08-Heart Of The Sunrise - Fragile
DR13 -1.45 dB -17.48 dB 21:57 09-The Revealing Science Of God
DR15 -4.27 dB -25.00 dB 6:05 10-Leaves Of Green
DR12 -1.36 dB -16.59 dB 24:39 11-Ritual
DR13 -1.18 dB -16.51 dB 8:35 12-Roundabout
DR12 -1.14 dB -16.24 dB 11:46 13-Starship Trooper
-------------------------------------------------------------------------------
Number of tracks: 13
Official DR value: DR13

PS: Jon Davison s YES je něco podobného jako Nad Sylvan se Stevem Hackettem. Blu-ray "Genesis Revisited : Live at The Royal Albert Hall" je neskutečná záležitost (i když mi tam také občas chybí Gabriel)

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Díky za "objektivní" zhodnocení *2thumbsup*
Taky bych měl asi problém. Jsem na tom víceméně stejně.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Yes a hlavne jejich "Close to the edge",je proste neco jako fetiš. Mam to tak i s "Wish you were here" od Pink floyd😇.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

Objednal jsem si BD. Koncert jsem viděl loni na živo v Německu. Pro mne neskutečný zážitek.
Na příští rok mají naplánováno turné. Měli by se objevit i ve střední Evropě. Snad zavítají i do ČR.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

byla do dobrá kapela, progresivní rock tomu říkali, Supraphon vydal tenkrát pohotově licenčku Atlantic records Close to the edge tuším a to v origoš kabátě (ne to co Deep Purple Ochutnávka - odpudivý grafický paskvil) no a můj favorit je album 90125, též knižní historie skupiny autorství Dan Hedges: Yes-the autorised biography, spousta informací a barevných fotek, v polském překladu, cenná věc
(možná jsem už dříve popsal, no nic nechám už tak)
Přílohy
Yes.jpg

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

fox píše:
24 zář 2018 15:57
Obrázek

Objednal jsem si BD. Koncert jsem viděl loni na živo v Německu. Pro mne neskutečný zážitek.
Na příští rok mají naplánováno turné. Měli by se objevit i ve střední Evropě. Snad zavítají i do ČR.
Dnes dorazila zásilka, jejíž součástí je toto blu-ray *jupi* Už se nemůžu dočkat večera *hura*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

lechos píše: . . . no a můj favorit je album 90125
Toto album je v mém pomyslném žebříčku skupiny YES na....moment...13. místě ;)

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

90125 je uplne jiny kafe,samozrejme obcas rad poslechnu,ale je to uz poprock,nikoliv progres,takze pro me smesice kapely europe a def leppard. Ale je pravda,ze uvodni owner,se svym refrenovym druhym hlasem leticim od ucha k uchu je ve sluchatkach boží!!!

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Nenapsal jsem, že se mi "90125" nelíbí ;)
Jo a "Live at the Apollo" je parádní *thumbs up*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Pro mě velká pauza po Going For the One ... . "Live at the Apollo" z jpc.de?

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Zásilka z Musicrecords - společně s Alice In Chains - "Rainier Fog" a Crippled Black Phoenix - "Great Escape" (2CD / Mediabook)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jj, dík. Na JPC to mají taky a našel jsem tam spoustu jiných zajímmavých věcí. Ještě to zvažuju na LP.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

lidumil píše: Pro mě velká pauza po Going For the One
Jelikož jsem blázen do Yes, mám je komplet . . . tzn. i alba, která jsou všeobecně zatracována - s Benoît Davidem či Jonem Davisonem za mikrofonem. Plus k tomu (spolu s "Live At Apollo") 6 blu-ray *thumbs up*
Po Going... následující "Tormato" i "Drama" jsou pro mě skvělá alba. Pak to sice zavání koprem, ale v kontextu toho, co vše je člověk nucen nechtěně poslouchat, bezva muzika ;)
"Live At Apollo" jsem napoprvé dal do sluchátek, potom 2x do obýváku . . . je to paráda *thumbs up* Jon je stále ve skvělé formě *klanimse* Ale schválně, až to budeš mít . . . co Trevorova kštice? ;)

Odpovědět