YES
Re: YES
zemřel Chris Squire
http://muzyka.interia.pl/wiadomosci/new ... Id,1842907
http://muzyka.interia.pl/wiadomosci/new ... Id,1842907
lechos - myslím,že to mělo spíš spadat pod téma "minuta ticha"-ale to už je jedno.Pro mě to byl jeden z nej basáků rockové historie a už vůbec si neumím představit skupinu YES bez jejího zakládajícího člena,který snad nechyběl ani na jedné placce.Nahrál toho hodně i solo a se spoustou excelentních muzikantů a jeho hra byla (je) naprosto nezaměnitelná.Povýšil basu na "solo" nástroj ve spoustě skladeb.O jeho výborných back vocálech ani nemluvě.Čest jeho památce...
Vidím to stejně, to je pro mě konec YES Chris Squire byl jediný, kdo hrál na VŠECH albech! Rozdýchal jsem alba bez Andersona jen proto, neb jejich muzika vždy byla fantastická a obzvlášť Chrisova basa famózní. Opravdu si nedovedu představit, jak by bez něho tato kapela mohla fungovat dál. Byl nejen úžasný muzikant, ale i fajn člověk. YES bylo jeho dítě, které neustále držel pohromadě, členy kapely stmeloval a jsem přesvědčen, že nebýt jeho, již dávno bychom o nich básnili v čase minulém. Když jsem se ráno dozvěděl, že umřel pan Masopust, byl jsem hodně smutný. Dožil se ale požehnaného věku a byl vážně nemocný. Když jsem se dozvěděl o Chrisovi, srdce se mi rozbušilo a rozbrečel jsem se. Nevěděl jsem o jeho leukémii, nebyl zas tak starý . . . prostě mě to strašně zaskočilo. Je mi to moc líto. Půjdu si teď pustit jejich Blu-ray a budu vzpomínat na dobu, kdy jsme byli mladší a já "řádil" na jejich koncertu.Paul píše: . . vůbec si neumím představit skupinu YES bez jejího zakládajícího člena,který snad nechyběl ani na jedné placce . . .
Budiž ti země lehká, Chrisi.
Chci se lechose zastat. Určitě jeho zpráva do tohoto vlákna patří. Chrise je moc škoda. I když Yes v poslední době vařily více méně z vody, nedovedu si je bez něj představit.Paul píše:lechos - myslím,že to mělo spíš spadat pod téma "minuta ticha"-ale to už je jedno.Pro mě to byl jeden z nej basáků rockové historie a už vůbec si neumím představit skupinu YES bez jejího zakládajícího člena,který snad nechyběl ani na jedné placce.Nahrál toho hodně i solo a se spoustou excelentních muzikantů a jeho hra byla (je) naprosto nezaměnitelná.Povýšil basu na "solo" nástroj ve spoustě skladeb.O jeho výborných back vocálech ani nemluvě.Čest jeho památce...
OK, ale mohl dát odkaz v češtině Né všichni tu umíme polsky. Já se to dozvěděl z "Deník.cz" .fox píše: Chci se lechose zastat. Určitě jeho zpráva do tohoto vlákna patří . . .
Na 30. října je ohlášeno vydání dalšího remixu YES od Stevena Wilsona. Překvapivě je to Fragile.
Jedinou změnou v takřka zevedené podobě se zdá být Bluray v digipacku.
http://yesworld.com/2015/08/yess-fragil ... -30th-oct/
Steven byl zřejmě z počátku roku zaneprázdněn jednak svými sólovými aktivitami, tak i prací s remixy nových vydání Jethro Tull. Doufám, že se opět vrátí k Yes a svou normu dvě alba ročně dodrží
Jedinou změnou v takřka zevedené podobě se zdá být Bluray v digipacku.
http://yesworld.com/2015/08/yess-fragil ... -30th-oct/
Steven byl zřejmě z počátku roku zaneprázdněn jednak svými sólovými aktivitami, tak i prací s remixy nových vydání Jethro Tull. Doufám, že se opět vrátí k Yes a svou normu dvě alba ročně dodrží
Fragile mám již několik let, jak na DVD-A ( Germany ), tak SACD ( Japan ). Oboje hraje ve stereu perfektně, mám obavu, ža tam není potřeba již nic vylepšovat. Já jsem stereo purista a ten multikanál na SACD mě nějak nebere - je to nepřirozenost. DD 5.1 na DVD-A je zvukově horší, DTS 5.1 je sice zvukově dobré, ale na SACD to nemá. Stereo verze 24/96 na DVD-A je také velice dobrá - mírně větší dynamika naž SACD. Kámoš tvrdil, že už moc, je to věc vkusu. Znovu říkám ve stereu špičkový a jsem zvědav zda nové vydání bude přínosem, nebo to budou jen marketingově oprášené tyto verze již vydané a v případě BD převedeno do HD Master. Jestli to někdo koupí, dejte vědět, jak to bude zvukově, já už to toho nepůjdu - nemám důvod a v případě
Pure BD ( těch mám několik ) mě ten zvuk nenadchl. Jednoznačně vede SACD, jako v současnosti nejkvalitnější zvukový formát.
Pure BD ( těch mám několik ) mě ten zvuk nenadchl. Jednoznačně vede SACD, jako v současnosti nejkvalitnější zvukový formát.
Mám všechny tři remixy Stevena W. Nemyslím si, že mu jde jen o kšeft. Tenhle člověk má k hudbě, hlavně té progresivní docela hluboký vztah.
Kvalitní originál je k nezaplacení, o tom nemá cenu diskutovat, ale jeho práce jsou naprosto špičkové. Japonce na SACD jsem vypustil, ale kromě DVD-A, velmi kvalitní HDCD, zmršené SHM-CD mám i první Japan vydání od Pioneer a samozřejmě i verzi MFSL. Docela se těším na vydání remixu. Jediné omezení pro Stevena je asi kvalita původních masterů.
S kvalitou BD pure audio máš samozřejmě pravdu. Některá vydání CD od MFSL tenhle formát docela válcují - bohužel
Kvalitní originál je k nezaplacení, o tom nemá cenu diskutovat, ale jeho práce jsou naprosto špičkové. Japonce na SACD jsem vypustil, ale kromě DVD-A, velmi kvalitní HDCD, zmršené SHM-CD mám i první Japan vydání od Pioneer a samozřejmě i verzi MFSL. Docela se těším na vydání remixu. Jediné omezení pro Stevena je asi kvalita původních masterů.
S kvalitou BD pure audio máš samozřejmě pravdu. Některá vydání CD od MFSL tenhle formát docela válcují - bohužel
Zkus se jednoduše s nějakým majitelem remixu domluvit a společně poslechnout a porovnat. Způsob jakým Steven pracuje JE vylepšení. Není to jen remaster.Karel1 píše:"Fragile" mám původní vydání z roku 1986, co na tom ještě vylepšovat?