YES
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Re: YES
Dnes ráno jsem se chtěl nabít trochou energie a tak jsem si dal Tormato HDCD verzi (shm nemám).A byl to moc dobrý výběr,už jsem ji neslyšel hodně dlouho a tak to byl pro mne opravdový zážitek.Nejen ,že to je moc pěkná odlehčená deska vynikajících YES,ale i jsem ji vlastně slyšel poprvé na nových bednách.Kouzelné momenty vás budou čekat hlavně v Release,Release a v následující Arriving UFO,kde Anderson expandoval svůj hlas až do dětské podoby.Skvělý tip na nedělní poslech. Divím se ,že na Progarchives to dostalo tak slabé hodnocení.Musím si jí pořídit v SHM verzi.
Poslouchal jsem totiž Fragile v SHM a porovnával s HDCD a tady bylo Fragile o chlup lepší.Už tu nebyl ten problém s hlubšími frekvencemi a vše bylo téměř bezchybné.To samé Yessongs a Relayer.Opravdu se divím jak zmršili to Close to the edge v SHM.Jěště mu dám šanci a zkusím to porovnat znovu.
Poslouchal jsem totiž Fragile v SHM a porovnával s HDCD a tady bylo Fragile o chlup lepší.Už tu nebyl ten problém s hlubšími frekvencemi a vše bylo téměř bezchybné.To samé Yessongs a Relayer.Opravdu se divím jak zmršili to Close to the edge v SHM.Jěště mu dám šanci a zkusím to porovnat znovu.
Moc zajímavé. Jsem zvědav k čemu dojdeš po dalším poslechu Close to the Edge. Chystáš se na Gentle Giant? Slyšel jsem, že se zapráší.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Kdo má rád Yes,by určitě měl zkusit skupinu England,která vydala jediné album v roce 1977 Garden Shed, a jaká je to deska.Není mnoho takových skupin ,které by ve mně vyvolali takové pocity jako Yes a Genesis.Englandu se to ale podařilo.Řadím tuto desku jako jedno z nej progresivního rocku od rocku 1975. Mimochodem,toto album vyšlo i jako mini lp replika a též v Blue-spec verzi(Sony-Japan vydává audiofilské verze obdobné SHM anazývají je Blue-spec cd).
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Pasul.Určitě Gentle Giant beru.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Co to je to Blue-spec?Zappadaddy píše:Kdo má rád Yes,by určitě měl zkusit skupinu England,která vydala jediné album v roce 1977 Garden Shed, a jaká je to deska.Není mnoho takových skupin ,které by ve mně vyvolali takové pocity jako Yes a Genesis.Englandu se to ale podařilo.Řadím tuto desku jako jedno z nej progresivního rocku od rocku 1975. Mimochodem,toto album vyšlo i jako mini lp replika a též v Blue-spec verzi(Sony-Japan vydává audiofilské verze obdobné SHM anazývají je Blue-spec cd).
To je nějaká verze pro bluray playery???
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Není to pro Blue-Ray,v závorce to je vysvětleno.Vydává to Sony Japan,je to obdoba SHM edice,hraje to na všech přehrávačích.Taky používají jiný materiál jako SHM.
Je to tam popsáno na stránkách cdjapan. Modrý laser jako u Blueray. Jiná vlnová délka. Přesnější čtení. Bez nutnosti chlazení a tím eliminace vibrací z těchto ventilátorů. Zatím osobně žádný takový disk nemám. Už to někdo vlastní a slyšel jaké to je?
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Blue spec detaily tady :http://www.ps3sacd.com/news.html#_20081105
Tak něco jsem si objednal. Uvidíme až to dorazí.
29.září by měl vyjít YES - 90125 v MFSL verzi pokud dobře sleduji. Takže neváhejte. Po posledních zkušenostech se na 1000% zapráší.
Odkudpak máš tu informaci na stránkách MOFI není nic.
Mě vždycky nejvíc oslovovala hudba 80 let. Takže když dostanu chuť na Yes, tak nejradši alba 90125 a Big Generator.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Milan.Zajímavé,protože 80 léta byly hudební doba temna.Byla to doba ,kdy se nevědělo kam dál.I Yes tím byli postižení.Vlna elektroniky,new wave,post punk,metalu a stárnutí kapel z 60 a 70 let,kteří už světu povětšinou neměli co dát,a nové kapely byli většinou o ničem.Podívejte se co hodnotného a nadčasového ta doba přinesla?
Zappadaddy. Taky jsem nad tím přemýšlel, proč zrovna 80 léta mám tak v oblibě a asi to bude pro jejich melodičnost a chytlavost, která byla pro tu dobu typická. Metal taky můžu, to jsou zase hlavně 80 léta.