Tom Waits
Re: Tom Waits
hm, je to celé dobré.
ale Walking Spanish a neuvěřitelná závěrečná Anywhere I Lay My Head patří k těm úplně nejlepším Waitsovým songům vůbec.
ale Walking Spanish a neuvěřitelná závěrečná Anywhere I Lay My Head patří k těm úplně nejlepším Waitsovým songům vůbec.
Fantastického účinku lze získat kombinací poslouchání skladeb Toma Waitse a zároveň četbou povídek Charlese Bukowského - např. Nejkrásnější ženská ve městě,Paměti starého chlapáka apod.
Sentimentálny večer s I Hope That I Don't Fall In Love With You
Tom Waits' Private Listening Party
25.října vyjde nové Tomovo album "Bad As Me"
Nové skladby po sedmi letech !
Líbí se mi toto "reklamní video": http://www.youtube.com/watch?v=qeTja7JXK9A
Nové skladby po sedmi letech !
Líbí se mi toto "reklamní video": http://www.youtube.com/watch?v=qeTja7JXK9A
Tři dny v kuse poslouchám "Bad As Me" a boha jeho, Tom Waits, tenhle pekelník, tenhle neuvěřitelný chlapík ve svých 61 letech zraje jako kořalka.
Pořád je puzen vášnivým hledačstvím, pořád dokáže jen tak jakoby nic zmastit desku trefující se přesně do ducha doby.
Krátké písně, většinou kolem tří minut. Slyším na tom albu smíchány všechny ingredience, které kdy použil: blues, RandB, swing, ska, rockabilly, pseudo-rap, swing, jazz, ale není tisíckrát slyšené vykrádání sebe sama (jak je dnes bohužel běžnou praxí jiných, nesoudných, hvězd ...
Úvodní "Chicago" má parádní spád. Ska za doprovodu banja, Ribotova kytara v pozadí se stará o napětí, s refrénem: " Maybe things will be better in Chicago".
Mnoho balad.
"Talking At The Same Time" zpívaná částečně falzetem s textem:
Well it’s hard times for some
For others it’s sweet
Someone makes money when there’s blood in the street
Don’t take any lip
Stay in line
Everybody’s talking at the same time
"Pay Me" jako by z oka vypadla z desetiletí staré "Innocent When You Dream" - romantik Tom za klavírem za doprovodu harmoniky sentimentálně zpívá jak mu platí za to, aby nechodil domů.
"Kiss Me" - snad se nikdy nedočkám použití této skladby na nějaké smooth jazz (alias šukací jazz) album. Rod Stewart svého času udělal coververzi "Downtown Train", u této skladby tipuju Dianu Krall do ... max. pěti let.
Uvidíme jak jí půjde přes rty text:
Kiss me
I want you to kiss me
Like a stranger once again
Kiss me like a stranger once again
"Last Leaf" - kde druhý hlas zpívá Keith Richards
I’m the last leaf on the tree
The autumn took the rest
But they won’t take me
To je nádhera.
Kdesi psali, že Rolling Stones rušili koncerty, protože Keith Richards spadl z palmy a zranil se. Evidentně to byl šťastný pád.
Vrcholem alba pro mě není skvostná "Bad As Me", ale válečný pseudo rap "Hell Broke Luce".
To je síla! Pro mě jednoznačně rocková skladba roku.
Skladba připomínající pochod skrze bitevní pole za ozvěn výbuchů, řevu raněných,palby z těžkých kulometů a všudypřítomného pachu krve.
Kytary Keitha Richardse a Marca Ribota na celou apoklaypsu dávají temný příkrov.
Btw.: jestli bude chtít někdo zfilmovat remake Apocalypse Now, aktuálně umístněnou do Iráku, tak "Hell Broke Luce" jistojistě použije.
Nimrod Bodfish have you any wool
Get me another body bag the body bag’s full
My face was scorched, scorched
I miss my home I miss my porch... porch
Left, right, left
Can I go home in March? March !!
Stýská se mi po domově, stýská se mi po verandě ... veranda
(kulomet pálí)
Levá, pravá, levá
"Mohu jít domů v březnu?" Pochoduj!!!!
Kvalita zvuku je (dle mě záměrně) poněkud Lo-Fi. DR se pohybuje u jednotlivých skladem mezi 8-11.
Budu počítat, v kolika recenzích tohoto alba se objeví onen provařený výraz "kultovní"...
Pořád je puzen vášnivým hledačstvím, pořád dokáže jen tak jakoby nic zmastit desku trefující se přesně do ducha doby.
Krátké písně, většinou kolem tří minut. Slyším na tom albu smíchány všechny ingredience, které kdy použil: blues, RandB, swing, ska, rockabilly, pseudo-rap, swing, jazz, ale není tisíckrát slyšené vykrádání sebe sama (jak je dnes bohužel běžnou praxí jiných, nesoudných, hvězd ...
Úvodní "Chicago" má parádní spád. Ska za doprovodu banja, Ribotova kytara v pozadí se stará o napětí, s refrénem: " Maybe things will be better in Chicago".
Mnoho balad.
"Talking At The Same Time" zpívaná částečně falzetem s textem:
Well it’s hard times for some
For others it’s sweet
Someone makes money when there’s blood in the street
Don’t take any lip
Stay in line
Everybody’s talking at the same time
"Pay Me" jako by z oka vypadla z desetiletí staré "Innocent When You Dream" - romantik Tom za klavírem za doprovodu harmoniky sentimentálně zpívá jak mu platí za to, aby nechodil domů.
"Kiss Me" - snad se nikdy nedočkám použití této skladby na nějaké smooth jazz (alias šukací jazz) album. Rod Stewart svého času udělal coververzi "Downtown Train", u této skladby tipuju Dianu Krall do ... max. pěti let.
Uvidíme jak jí půjde přes rty text:
Kiss me
I want you to kiss me
Like a stranger once again
Kiss me like a stranger once again
"Last Leaf" - kde druhý hlas zpívá Keith Richards
The autumn took the rest
But they won’t take me
To je nádhera.
Kdesi psali, že Rolling Stones rušili koncerty, protože Keith Richards spadl z palmy a zranil se. Evidentně to byl šťastný pád.
Vrcholem alba pro mě není skvostná "Bad As Me", ale válečný pseudo rap "Hell Broke Luce".
To je síla! Pro mě jednoznačně rocková skladba roku.
Skladba připomínající pochod skrze bitevní pole za ozvěn výbuchů, řevu raněných,palby z těžkých kulometů a všudypřítomného pachu krve.
Kytary Keitha Richardse a Marca Ribota na celou apoklaypsu dávají temný příkrov.
Btw.: jestli bude chtít někdo zfilmovat remake Apocalypse Now, aktuálně umístněnou do Iráku, tak "Hell Broke Luce" jistojistě použije.
Nimrod Bodfish have you any wool
Get me another body bag the body bag’s full
My face was scorched, scorched
I miss my home I miss my porch... porch
Left, right, left
Can I go home in March? March !!
Stýská se mi po domově, stýská se mi po verandě ... veranda
(kulomet pálí)
Levá, pravá, levá
"Mohu jít domů v březnu?" Pochoduj!!!!
Kvalita zvuku je (dle mě záměrně) poněkud Lo-Fi. DR se pohybuje u jednotlivých skladem mezi 8-11.
Budu počítat, v kolika recenzích tohoto alba se objeví onen provařený výraz "kultovní"...
díky Zbyňku, přidávám Bad as me do příští objednávky.Zbynek píše:boha jeho, Tom Waits, tenhle pekelník, tenhle neuvěřitelný chlapík ve svých 61 letech zraje jako kořalka.
mám toho divomuže taky moc rád. deprese z něj jen kape, přesto mě nesráží ...
Je to tak, souhlasím. Nesráží.dadaft píše:mám toho divomuže taky moc rád. deprese z něj jen kape, přesto mě nesráží ...
Ta jeho zlověstnost, když v "Bad As Me" zpívá:
No good you say
Well that’s good enough for me
nebo to jeho zlověstné vyštěkávání/vykašlávání:
Left ... Right...Letf
Hell...Broke...Luce
Je v tom (minimálně pro mě) něco magického. Těžko popsat.
Čím více to poslouchám, tím více tam toho nacházím
Jméno Tom Waits na mě vyskakovalo poslední půlrok snad všude. Pročítala jsem rozhovory se svými oblíbenými umělci a většina z nich se na Toma Waitse odkazuje, jako na jednoho z jejich nejoblíbenějších umělců.
Nedalo mi to a opatřila jsem si 2 alba -první a poslední vydané - Closing Time (1973) a Bad as me (2011) a jsem nadšená!!
Ten chlapík zraje jako víno. První album mě překvapilo hrozně moc, úžasné písně, skvělý hlas a texty!
Bad as me - slyšela jsem zatím párkrát, ale líbí se mi moc. Tom Waits ušel obrovský kus cesty. Ten vývoj hudební je neuvěřitelný.
Teď váhám, co dalšího od něj pořídit?
Nedalo mi to a opatřila jsem si 2 alba -první a poslední vydané - Closing Time (1973) a Bad as me (2011) a jsem nadšená!!
Ten chlapík zraje jako víno. První album mě překvapilo hrozně moc, úžasné písně, skvělý hlas a texty!
Bad as me - slyšela jsem zatím párkrát, ale líbí se mi moc. Tom Waits ušel obrovský kus cesty. Ten vývoj hudební je neuvěřitelný.
Teď váhám, co dalšího od něj pořídit?
""""Teď váhám, co dalšího od něj pořídit?[/quote]"""
Zožeň si Tom Wats- Swordfishtrombones ,podla mna jeden z jeho najlepších albumov a môj najoblubenejší
Zožeň si Tom Wats- Swordfishtrombones ,podla mna jeden z jeho najlepších albumov a môj najoblubenejší
Mám od neho asi 7 LP. Najviac sa mi na ňom páči rozmanitosť jeho štýlu - od jazzu až po pop-rock. Škoda len, že aj kvalita nahrávok je tiež rozmanitá. Od absolútne nevydarených až po špičkové. Naposledy som kúpil album:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... aUl8M5GZHE
Prvá strana je skoro pop-rocková, druhá zas viac do jazzu. Vynikajúca LP, po umeleckej, aj technickej stránke.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... aUl8M5GZHE
Prvá strana je skoro pop-rocková, druhá zas viac do jazzu. Vynikajúca LP, po umeleckej, aj technickej stránke.
Mě se dost líbí ta jeho jazzové poloha. To mu hodně sedí
Teď jsem koukala na film "Kafe a cigára" a on tam hraje i Iggy Popem. To je pecka
Teď jsem koukala na film "Kafe a cigára" a on tam hraje i Iggy Popem. To je pecka
Tak Tom nedávno v tichosti oslavil sedmdesátku.
Pěkný článek:
https://magazin.aktualne.cz/kultura/hud ... 47ab5f122/
Pro mě je Tom největší bard Ameriky.
Mám rád spoustu jeho desek.
K uctění výročí jsem vybral poslech staršího alba Blue Valentine z roku 1978.
Hudebně je to ještě poměrně střídmé, Waits se vyžívá hlavně ve zpěvu a je třeba říct, že hlasově byl už tehdy naprosto dokonalý.
Jako vždy s Tomem vynikající poslechový zážitek.
Takže gratulace Tome a kdybys třeba ještě někdy zajel něco naqtočit do studia, nezlobil bych se...