Ahoj Dasto, hodně zdraví atd.
Doors, můžeš si to poslechnout - je to slyšet i na tom PC s low-end bedničkama. Pusť si třeba "Light my fire" a porovnej na 6CD Box a na 6SACD Box a hned budeš vědet, co bys do baráku nechtěl.
https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/4562737
https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/3451413
Někdo hledá kvalitu a někdo jen cenu. Na trhu je oboje, stačí si vybrat.
Hodně kvalitní hudby, ať Ti to hraje.
The Doors
Re: The Doors
Oldeare, též Tě zdravím, i Tobě vše dobré.
Ohledně Doors, chtěl bych si pořídit dva, nebo tři tituly z té vinylové edice
45rpm., údajně to má mít výborný zvuk, není důvod nevěřit . Jedničku mám na cestě, ještě asi Morrison Hotel a L.A. Woman, to bych chtěl.
SaCd nekupuji, protože sacd player, který jsem koupil unáhleně na začátku tisíciletí nehraje dobře (ani není zapojený v sestavě), nový kupovat nebudu, stačí mě cd a LP. Nicméně věřím, že ta SaCd z toho boxu budoucí špičková.
Těším se, až budu moci porovnat lp45rpm s ranými vydáními.
Měj se a doufám, že se letos sejdeme na výstavě, když to loni nevyšlo.
Ohledně Doors, chtěl bych si pořídit dva, nebo tři tituly z té vinylové edice
45rpm., údajně to má mít výborný zvuk, není důvod nevěřit . Jedničku mám na cestě, ještě asi Morrison Hotel a L.A. Woman, to bych chtěl.
SaCd nekupuji, protože sacd player, který jsem koupil unáhleně na začátku tisíciletí nehraje dobře (ani není zapojený v sestavě), nový kupovat nebudu, stačí mě cd a LP. Nicméně věřím, že ta SaCd z toho boxu budoucí špičková.
Těším se, až budu moci porovnat lp45rpm s ranými vydáními.
Měj se a doufám, že se letos sejdeme na výstavě, když to loni nevyšlo.
No tu výstavu bych chtěl navštívit, ale ještě nevím. Zase se to kryje s prezenatcí v Německu - musím přemluvit kolegu, aby to zvládl sám.
Jinak ty LP Doors 45 rpn jsou některé tady: https://www.jpc.de/s/doors+45+rpn
Bohužel LAW už ne, ale Hotel.. ano. Mrkni na to, zvukově to bude bomba i to SACD je super.
Jinak ty LP Doors 45 rpn jsou některé tady: https://www.jpc.de/s/doors+45+rpn
Bohužel LAW už ne, ale Hotel.. ano. Mrkni na to, zvukově to bude bomba i to SACD je super.
LAW:
Voraussichtlich wieder lieferbar Anfang Februar 2019
Já netvrdím, že mnou objednané 6CD kvalitativně strčí do kapsy SACD či 45 rp LP..
Ale místo 1x FLAC za 800,-(který se mi zdá drahý) uvažovat o 6 SACD za 9600,- ... jakkoli špičkových... mi nehrozí.
Kolik z toho pobere kapela? Remasterér dražší hudebníků? Co na to Jim?
Voraussichtlich wieder lieferbar Anfang Februar 2019
Já netvrdím, že mnou objednané 6CD kvalitativně strčí do kapsy SACD či 45 rp LP..
Ale místo 1x FLAC za 800,-(který se mi zdá drahý) uvažovat o 6 SACD za 9600,- ... jakkoli špičkových... mi nehrozí.
Kolik z toho pobere kapela? Remasterér dražší hudebníků? Co na to Jim?
6 CD dorazilo a hrají
A jelikož nemám praktické srovnání s jinými Doors (2 stará LP a 2CD pirátské Best of koupené kdysi ve Vilniusu), jsem spokojený - mnoho nových neznámých písniček).
Nevím, jak mají "správně" znít a co chybí ... co neslyšíme.
Snad jen ilustrativní a nevím, jak objektivní (neboť mj. s časovým odstupem), pocit s "porovnáním" se zvukem letos viděného filmu The Doors: Live at the Bowl '68 ve svitavském kině:
doma se nám zdá z CD ten zvuk "plošší" = méně vytažené cinkání činelů a méně výrazné basy. Důvodů může být mnoho a příčinou nemusí nutně být jen tato CD.
Řekl bych: velmi dobrý poměr cena/výkon/stopáž...
A jelikož nemám praktické srovnání s jinými Doors (2 stará LP a 2CD pirátské Best of koupené kdysi ve Vilniusu), jsem spokojený - mnoho nových neznámých písniček).
Nevím, jak mají "správně" znít a co chybí ... co neslyšíme.
Snad jen ilustrativní a nevím, jak objektivní (neboť mj. s časovým odstupem), pocit s "porovnáním" se zvukem letos viděného filmu The Doors: Live at the Bowl '68 ve svitavském kině:
doma se nám zdá z CD ten zvuk "plošší" = méně vytažené cinkání činelů a méně výrazné basy. Důvodů může být mnoho a příčinou nemusí nutně být jen tato CD.
Řekl bych: velmi dobrý poměr cena/výkon/stopáž...