Tears for Fears
Tears for Fears
Pokial viem tak táto kapela tu ešte nemá samostatné vlákno.
Ja mám 3 CD: The Seeds of Love, Raoul and the Kings of Spain a výberovku Tears Roll Down (Greatest Hits 82–92). S toho originál je zatial iba tá prvá. Toho "Raula" si určite niekdy dokúpim.
V pláne mám ešte dokúpiť Everybody Loves a Happy Ending. Tam je podla dr.loudness-war dosť nízke DR, ale čo som si to vypočul na nete, tak to jednoznačne chcem mať doma.
No a hlavne som zatúžil po albume Songs from the Big Chair. Len tam sa neviem rozhodnúť do ktorého vydania ísť.
Len tak pre info čo som všetko našiel:
- CD: Universal 2014 (7 eur), Universal 2015 - Japan (18), Universal 2017 - remaster (22), Mercury 2014 (8,50), Mercury 1999 (7)
- LP: Mercury 2014 -HQ- (?) (23), Universal 2014 (Back to Black) (25), Mercury 2014 (180gr + Download Code) (20), Mercury 2020 (Limited Picture Disc) (27)
Ešte som našiel nejaké extra vydania za 50 eur, ale to je už na mňa trochu moc peňazí - až taký fanúšik nie som.
Máte niekto s niektorou s tých verzií skúsenosť? Do čoho sa oplatí ísť? V podstate je mi jedno či to bude CD, alebo LP.
Ja mám 3 CD: The Seeds of Love, Raoul and the Kings of Spain a výberovku Tears Roll Down (Greatest Hits 82–92). S toho originál je zatial iba tá prvá. Toho "Raula" si určite niekdy dokúpim.
V pláne mám ešte dokúpiť Everybody Loves a Happy Ending. Tam je podla dr.loudness-war dosť nízke DR, ale čo som si to vypočul na nete, tak to jednoznačne chcem mať doma.
No a hlavne som zatúžil po albume Songs from the Big Chair. Len tam sa neviem rozhodnúť do ktorého vydania ísť.
Len tak pre info čo som všetko našiel:
- CD: Universal 2014 (7 eur), Universal 2015 - Japan (18), Universal 2017 - remaster (22), Mercury 2014 (8,50), Mercury 1999 (7)
- LP: Mercury 2014 -HQ- (?) (23), Universal 2014 (Back to Black) (25), Mercury 2014 (180gr + Download Code) (20), Mercury 2020 (Limited Picture Disc) (27)
Ešte som našiel nejaké extra vydania za 50 eur, ale to je už na mňa trochu moc peňazí - až taký fanúšik nie som.
Máte niekto s niektorou s tých verzií skúsenosť? Do čoho sa oplatí ísť? V podstate je mi jedno či to bude CD, alebo LP.
Re: Tears for Fears
Ja mam doma toto vydani: https://www.discogs.com/release/1869672 ... -Big-Chair
DR to ma nasledujici:
To by mel byt stejny, nebo velmi podobny mastering jako ma puvodni vydani Mercury z roku 85. S Vinylem srovnavat nemuzu, ale zvukove mi to prijde ok. Neni to zadny zvukovy zazrak, ani nejake extra oblibene album, takze jsem se po te uplne nejlepsi verzi nepidil. No forech ctu, ze lide preferuji nejvic asi vydani od MFSL, s mirne horsim DR, ale zase vyrovnanejsi tonalitou, ale rozdily to jsou male, tak je otazka, jestli to za ty prachy navic stoji.
Pocti si tady (jen digitalni vydani teda): https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... se.782020/
DR to ma nasledujici:
Kód: Vybrat vše
Folder Path: D:\@AUDIO - RIPS\Tears For Fears - Songs From The Big Chair [Mercury 824 300-2, EU]
File Name | Format | SR | Word Length | Bits Used | Max. TPL | LUFSi | DR (PMF) |
01 Shout | .flac | 44.1k | 16 | 16 | -1.88 | -14.34 | 11 |
02 The Working Hour | .flac | 44.1k | 16 | 16 | -0.96 | -14.96 | 12 |
03 Everybody Wants To Rule The World | .flac | 44.1k | 16 | 16 | -1.10 | -15.02 | 12 |
04 Mothers Talk | .flac | 44.1k | 16 | 16 | -0.35 | -14.67 | 13 |
05 I Believe | .flac | 44.1k | 16 | 16 | -3.73 | -19.79 | 12 |
06 Broken | .flac | 44.1k | 16 | 16 | -2.49 | -15.39 | 12 |
07 Head Over Heels , Broken (Live) | .flac | 44.1k | 16 | 16 | -0.85 | -14.14 | 12 |
08 Listen | .flac | 44.1k | 16 | 16 | -2.74 | -16.88 | 11 |
Number of EP/Album Files: 8
Official EP/Album DR: 12
Pocti si tady (jen digitalni vydani teda): https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... se.782020/
Ono mi ani nejde o to vyhladať čo najlepšiu verziu, ale skôr sa vyhnúť niečomu spotvorenému.
Občas sa dočítam o nie celkom zvukovo podarených novo vydaných LP a podobných zmršeninách. Nejaké predražené špecivydania ma nezaujímajú.
Ale pokial sú tie bežne dostupné vydania všetky viac-menej podobnej kvality, tak to asi bude vec momentálneho naladenia pri objednávaní čo si z nich vyberiem a na akom nosiči.
Občas sa dočítam o nie celkom zvukovo podarených novo vydaných LP a podobných zmršeninách. Nejaké predražené špecivydania ma nezaujímajú.
Ale pokial sú tie bežne dostupné vydania všetky viac-menej podobnej kvality, tak to asi bude vec momentálneho naladenia pri objednávaní čo si z nich vyberiem a na akom nosiči.
Ja mam Songs original/velmi blizko original vydanie (z doby pobytu v hitparadach) v 80tych rokoch.
Myslim, ze zvukovo to je dobre, a jeden z najinteligtnejsich popikov tej doby.
Este odporucam zohnat The Hurting - to je tiez velmi prijemny debut. Celkovo TfF prve tri albumy, taka mozno trochu nedocenena muzika.
Myslim, ze zvukovo to je dobre, a jeden z najinteligtnejsich popikov tej doby.
Este odporucam zohnat The Hurting - to je tiez velmi prijemny debut. Celkovo TfF prve tri albumy, taka mozno trochu nedocenena muzika.
No tak som si niektore tie veci vypocul po nejakej dobe.
Staci vyberovka . Spomienkovy optimizmus je svina. Bola to taka svojska doba, tie 80ky.
Staci vyberovka . Spomienkovy optimizmus je svina. Bola to taka svojska doba, tie 80ky.
Vyšly už i nějaké Bluray audio. Mám doma Hurting, Songs from a Big Chair a Seeds of Love.
Posledně jmenované album je velmi rozsáhlá edice, součástí je BD audio v 5.1 mixu. Zbytek jsou CD s různými verzemi a bonusy. Je to skvělý kousek pro fanoušky kapely. Tohle většinou vydávají jen pravěké kapely, v popu to skoro není.
Považuju je za to nejlepší (vedle Eurythmics) co se v popu tehdy urodilo.
Posledně jmenované album je velmi rozsáhlá edice, součástí je BD audio v 5.1 mixu. Zbytek jsou CD s různými verzemi a bonusy. Je to skvělý kousek pro fanoušky kapely. Tohle většinou vydávají jen pravěké kapely, v popu to skoro není.
Považuju je za to nejlepší (vedle Eurythmics) co se v popu tehdy urodilo.
Súhlasím. Kopa takýchto "popových" vecí čo mi v tých časoch imponovala ma ešte trochu nostalgicky pošimrá keď to počujem v rádiu, ale celé albumy si už doma určite nepúšťam. Zopár ich ale občas prevetrám, či už týchto Tears for Fears, Duran Duran, Frankie Goes To Hollywood a pod. Tam je istá nadčasová kvalita.
Práve som si na YouTube popočúval ten Hunting a teda moc ma to neoslovilo. Asi na mňa moc syntetizátorový zvuk. Tie najznámejšie veci z toho sú na výberovke.
Co se týče nápadů, tak vede debut The Hurting. Desku Songs From The Big Chair proslavila především skladba "Shout" a nejdospělejším výtvorem je pro mě album Elemental (ukázková skladba je třeba "Mr. Pessimist").
Tak Everybody Loves a Happy Ending je už doma a po prvom posluchu mi to príde skvelé. Dosť nápaditý a pestrý album. Strafili sa mi do vkusu.
P.S> po 20 rokoch novy album .....