RUSH

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

RUSH

Příspěvek od Mark Levinson »

Tohle kanadské trio z Toronta je moje nejoblíbenější rocková kapela z mládí, kterou si rád pouštím i v současnosti. Nejlepší jejich období je z let 1980-1982 kdy vydali tyto alba:

1980-Permanent waves (tohle album mám nově od MFSL)
Obrázek

1981-Moving pictures
Obrázek

1982-Signals
Obrázek

Z nověších alb se mi líbí deska
Hold your fire z roku 1987
Obrázek

nebo poslední deska z roku 2007
Snakes & arrows
Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: RUSH

Příspěvek od Peer »

to ML:
tak Rush jsem strašně dlouho neslyšel. Ale vyrůstali jsme na tom. Budu to muset oprášit :!:

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

Na tomhle jsem byl odkojen *2thumbsup* . Ještě Power window mám rád. To bych doplnil do toho výběru nevím jak se dávají do toho ale fotky tak nepřizpěji.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Od Rush mám snad vše, co vydali, možná mi chybí jen nějaký ten koncert. Největším zížitkem pro mě byl koncert v Praze, asi 4 royk zpět.
K poslední desce Snakes and arrows mám ale výhrady, je taková neurovnaná, jakoby rozháraná. Navíc se mi zdá, že Rush mívali lepší zvuk.
Když mám chuť na pořádný bicí, pustím si DVD Live at Rio a skladbu A batterista. To je nářez, Peart je klassa a je radost sledovta, co všechno stihne .

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Zdeny:
V Praze jsem na jejich koncertě taky byl a byl to pro mne pěkný zážitek i když jsem nebyl příliš spokojen se zvukem na tomto koncertě, ale kvalitně si je můžu pustit doma, chtěl jsem je hlavně vidět "na živo".
Poslední deska Snakes and arrows se mi líbí jen ve srovnání posledních cca 3 desek kdy hodně přitvrdili, ale v absolutním měřítku jsou podle mne nepřekonatelné Permanent waves, Moving pictures a Signals.
Neal Peart je kapitola sama o sobě, to je Pan bubeník!

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

Včera (14.8) sem poslouchal Signals.. Moving a Permanent jsou ale nejlepší.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Včera jsem si pořídil Signals v provedení MFSL a porovnal se standardem koupeným v obchodě. Ač jde o nahrávku staženou z webu, zvuk je o velký kus dál ve všech atributech, jako je kmitočtové vyvážení, čistota ve všech pásmech a prosotorvé vyjádření. Co mě ale zaujalo nejvíce, tak je daleko větší dynamika a to ve střednícm pásmu - bicí to jasně ukazují, ale i v basové oblasti, zvuk má větší tah a rytmus.

Včera na Radiu Beat jsem zaslechl nějakou nahrávku z počátku éry, kdy ještě s Rush nehrál Neal Peart.Může mi někdo dát nějaký odkaz, kde si o této formaci něco přečíst: Myslel jsem, že Rush znám jak svý boty a ejhle, zdaleka asi ne.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Taky mám signals od MFSL a mohu potvrdit, že oproti normální verzi nebo evropskému remsteru je to úplně jinde. Ovšem nedávno vyšly některé desky Rush u japonců v SHM-CD a to bude asi jinde. S touto verzi jsem porovnání neměl možnost udělat.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Zdeny - na první desce ještě hrál John Rutsey-viz. odkaz níže.Mě se ta jednička hodně líbí,přimomíná mě to LZ a trochu DP.Na druhé desce Fly by Night už hrál N.Peart,ale deska ještě nic moc-asi nebyli chlapci ještě "sehrátí" :P .Na třetí desce Caress of Steel už to pěkně šlape a rýsuje se styl pozdějších Rush.
Jinak všechny výše zde uváděné desky jsou super (M.P./Signals,PW)-mě se ale hodně líbí klasika-2112 a Farewell to Kings.
http://www.progboard.com/Rush/Rush/2260

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Právě si užívám tato 3 alba:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Díky za nasměrování k této kapele, právě kvůli takovým hudebním tipům si tu rád čtu *thumbs up*
Tohle je prostě super muzika a dostala se mi dost pod kůži, to opravdu můžu.
Asi se po nich podívám na LP. *2thumbsup*

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Rowingu, to mám radost.
Tyto tři desky (dle mne, to nejlepší od Rush) už se mi podařilo sehnat od MFSL. Zvukově je to reference, takto jsem Rush ještě neslyšel. Porovnával jsem pouze s obyčejnou verzí a evropským remasterem. Ale vidím, že Ty je máš od japonců SHM-CD, což bude zase někde jinde. Docela by mne zajímalo jak by dopadlo porovnání MFSL proti SHM-CD ;).
Na vinylu by to mohla být nirvána, Permanent waves vyšlo u MFSL.
Ať tak nebo tak, skvělá, nadčasová muzika.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Mark Levinson píše:Rowingu, to mám radost.
Tyto tři desky (dle mne, to nejlepší od Rush) už se mi podařilo sehnat od MFSL. Zvukově je to reference, takto jsem Rush ještě neslyšel. Porovnával jsem pouze s obyčejnou verzí a evropským remasterem. Ale vidím, že Ty je máš od japonců SHM-CD, což bude zase někde jinde. Docela by mne zajímalo jak by dopadlo porovnání MFSL proti SHM-CD ;).
Na vinylu by to mohla být nirvána, Permanent waves vyšlo u MFSL.
Ať tak nebo tak, skvělá, nadčasová muzika.
Já už o tom jednou psal.Mfsl a SHm byly zvukově překvapivě velmi srovnatelné,jen cena je někde jinde a proto preferuji SHM verzi.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Mark Levinson píše: .... Docela by mne zajímalo jak by dopadlo porovnání MFSL proti SHM-CD ;) .....
Však na to dojde. Někdy se k tobě snad dostanu, když to posledně nevyšlo. Vezmu je a poslechneme ;)

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Rowing.přines to v neděli v 15.00 k Pavlu Diokovi,budeme tam všichni a můžeme to porovnt.Já bych přivezl Yes SHM a HDCD na porovnání.Může to být velmi zábavné.Můžu ti přivézt i ty Queeny ,co's u mně nechal na skladě.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Rowing píše:Však na to dojde. Někdy se k tobě snad dostanu, když to posledně nevyšlo. Vezmu je a poslechneme ;)
No jo, už aby to bylo. Jak se přehoupnou ty prázdninové měsíce, tak bude více času.
Snad se potkáme u Peera při premiéře nového phona. Nejdeš v neděli na Jethro tull? To bychom se mohli srazit, jak navrhuje Zappadaddy. Ta akce platí.

Odpovědět