Nerez - kvalita LP
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nerez - kvalita LP
Mám dotaz na majitele LP desek od Nerezu. Konkrétně se mi jedná o album Masopust. Oproti Na vařený nudli a Ke zdi má tato deska poměrně špatnou kvalitu, alespoň tedy ta, co mám doma. Mám koupený i FLACy ze Supraphonline, ale tam je vše OK. Je problém s touto LP obecně, nebo mám jen smůlu na špatný kus. Jak jste na tom vy? Deska je samozřejmě vypraná, čistá.
Jedná se o první vydání z roku 86´
https://www.discogs.com/Nerez-Masopust/release/7086806
Pak už byly jen repressy.
Jedná se o první vydání z roku 86´
https://www.discogs.com/Nerez-Masopust/release/7086806
Pak už byly jen repressy.
Re: Nerez - kvalita LP
Ptáš se sice na vinyl, nicméně: mám doma první CD komplet Nerezu, který vyšel: Masopust-Na vařený nudli - Ke zdi.
Mám celkem přesně hrající sestavu, bohužel můj nejmilejší Masopust hraje opravdu bezkonkurenčně nejhůř. Stali se asi oběti mizerné pozornosti, které se tomuto žánru dostávalo v té době, tedy někde v polovině 80.let.
Takový tupý zvuk, bez šťávy.
Ke zdi je tak divně přebasované ale jinak OK, Na vařený nudli se mi zdá asi nejlepší.
Člověk se s tím musí holt smířit-ta hudba je ale překrásná, kdyby to tak šlo nahrát znovu...
Takových případů je bohužel víc, dvojka Mišíka atd.
Možná zkusím ten download ze Supraphonu, ale zázraky se nedějí, i kdyby to vyšlo v hires.
Jsou to ty případy, kdy člověk znejistí, jestli nezkreslující aparát je to správné, pak si ale pustí třeba Bílé inferno s Václavkem a Bittovou a zjistí, že je:-)-
Mám celkem přesně hrající sestavu, bohužel můj nejmilejší Masopust hraje opravdu bezkonkurenčně nejhůř. Stali se asi oběti mizerné pozornosti, které se tomuto žánru dostávalo v té době, tedy někde v polovině 80.let.
Takový tupý zvuk, bez šťávy.
Ke zdi je tak divně přebasované ale jinak OK, Na vařený nudli se mi zdá asi nejlepší.
Člověk se s tím musí holt smířit-ta hudba je ale překrásná, kdyby to tak šlo nahrát znovu...
Takových případů je bohužel víc, dvojka Mišíka atd.
Možná zkusím ten download ze Supraphonu, ale zázraky se nedějí, i kdyby to vyšlo v hires.
Jsou to ty případy, kdy člověk znejistí, jestli nezkreslující aparát je to správné, pak si ale pustí třeba Bílé inferno s Václavkem a Bittovou a zjistí, že je:-)-
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
CD Masopust - potažmo FLAC ze Supraphonline hraje taky ze všech tří alb nejhůř, ale relativně se to poslouchat dá. Naproti tomu LP, tam to vynikne v celé své "kráse"
Faktem je, že Ke Zdi je hodně nabasované, třeba Hrr na ně, to fakt provětrá basáky. A zase, u LP ten bas vynikne ještě víc, je ale přesnější a nerezonuje tolik.
Taky mne velmi mrzí, že tato hudba postrádá zvukovou kvalitu, kterou by si bezpochyby zasloužila. Ale co naděláme... Můžeme jen doufat, že to v případném HiResu bude lepší, ale moc šancí tomu nedávám. Uvidíme, zda vůbec vyjde.
S tou Bittovou máš pravdu, i když já jí moc nedávám, na mě už moc alternativní...
Faktem je, že Ke Zdi je hodně nabasované, třeba Hrr na ně, to fakt provětrá basáky. A zase, u LP ten bas vynikne ještě víc, je ale přesnější a nerezonuje tolik.
Taky mne velmi mrzí, že tato hudba postrádá zvukovou kvalitu, kterou by si bezpochyby zasloužila. Ale co naděláme... Můžeme jen doufat, že to v případném HiResu bude lepší, ale moc šancí tomu nedávám. Uvidíme, zda vůbec vyjde.
S tou Bittovou máš pravdu, i když já jí moc nedávám, na mě už moc alternativní...
Myslím, že HiRes to nevyřeší. To je prostě na začátku špatně: snímání nástrojů, mikrofony, technika + lidský faktor.
Nedávno jsem si koupil abych měl komplet sbírku Stromboli-Shutdown a až mě šokovalo, jak blbě je to nahrané, navzodry "přepisu z původních pásů"..bla bla. Ale chápu, že dělali co mohli.
Je to škoda, přitom třeba první Pražský výběr hraje fajn.
Ale tohle je vlákno o Nerezu.
Nejlepší zvukově se mi zdá Stará láska nerez a vy.
To jsem viděl v té době i naživo a byl to jeden z mých nejlepších folk zážitků.
Nedávno jsem si koupil abych měl komplet sbírku Stromboli-Shutdown a až mě šokovalo, jak blbě je to nahrané, navzodry "přepisu z původních pásů"..bla bla. Ale chápu, že dělali co mohli.
Je to škoda, přitom třeba první Pražský výběr hraje fajn.
Ale tohle je vlákno o Nerezu.
Nejlepší zvukově se mi zdá Stará láska nerez a vy.
To jsem viděl v té době i naživo a byl to jeden z mých nejlepších folk zážitků.
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno
Tedy pánové, nasadili jste mi brouka do hlavy ... dlouho jsem si tu desku nepustil... přijel jsem, nasadil jsem, slyšel jsem, žasl jsem...
Panton z roku 1988. Z bazaru.
A... pěkné, pěkné, pěkné...
A vezmu-li k tomu v úvahu naše technické rezervy:
a) vyprat desku (neboť šum i praskot... což je vada desky, ne nehrávky, ne?)- zatím není čím
b) přenoska ... nyní 2M RED (na ProJect Debut Carbon Esprit) ... což teprve nějaký micro line nebo shibata?
c) předzesilovač... nyní jen NAD PP1
d) repro Shan AZTEC 260, 20 let staré
e) mladší uši .... neřešitelné
nemluvě o nějaké akustice prostoru, extrakabelech, pračce ČEZu...
V zesilovači příliš rezerv necítím: BV Audio A300S (nemá tonální korekce, s hlasitostí se přes 70 % nedostanu... netřeba)... nedávno jsem v Buntovic poslechovce slyšel, co tento náš daný kus dostane z beden F3ROY a jiných.
Prostor, hlasy, perkusy, saxík, basa...nevím, co by mi mělo chybět (porovnání s CD jsem zatím nedělal, taky ho někde máme)
Nevím,jak to hraje vám.Nevím,jsou -li různá vydání tohoto LP, ale jestli je tohle špatně, chtěl bych někdy slyšet vaše "dobře".
(a na okraj - třeba takoví Poutníci a jejich Wayfaring Stranger ... úžasné)
Panton z roku 1988. Z bazaru.
A... pěkné, pěkné, pěkné...
A vezmu-li k tomu v úvahu naše technické rezervy:
a) vyprat desku (neboť šum i praskot... což je vada desky, ne nehrávky, ne?)- zatím není čím
b) přenoska ... nyní 2M RED (na ProJect Debut Carbon Esprit) ... což teprve nějaký micro line nebo shibata?
c) předzesilovač... nyní jen NAD PP1
d) repro Shan AZTEC 260, 20 let staré
e) mladší uši .... neřešitelné
nemluvě o nějaké akustice prostoru, extrakabelech, pračce ČEZu...
V zesilovači příliš rezerv necítím: BV Audio A300S (nemá tonální korekce, s hlasitostí se přes 70 % nedostanu... netřeba)... nedávno jsem v Buntovic poslechovce slyšel, co tento náš daný kus dostane z beden F3ROY a jiných.
Prostor, hlasy, perkusy, saxík, basa...nevím, co by mi mělo chybět (porovnání s CD jsem zatím nedělal, taky ho někde máme)
Nevím,jak to hraje vám.Nevím,jsou -li různá vydání tohoto LP, ale jestli je tohle špatně, chtěl bych někdy slyšet vaše "dobře".
(a na okraj - třeba takoví Poutníci a jejich Wayfaring Stranger ... úžasné)
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
no vida, nekdy je dana aparatura milosrdna
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pro informaci:
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/skupi ... ra/1710505
Jsem na to zvědav. Poslední počin Neřež mám na CD, zvukově paráda, ale obsah, no, jen pár písní se mi líbí. Tak uvidíme, zda napsali něco extra, když chtějí kluci Nerez oživit...
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/skupi ... ra/1710505
Jsem na to zvědav. Poslední počin Neřež mám na CD, zvukově paráda, ale obsah, no, jen pár písní se mi líbí. Tak uvidíme, zda napsali něco extra, když chtějí kluci Nerez oživit...
Nová deska Nerez se mi líbí, i zvukově nedopadla nejhůře, novinkou jsou židovsky laděné písně.
https://www.bontonland.cz/nerez-lucia-soralova-zlom/
Není to špatné ale hlas Zuzany Navarové to prostě není. Nahrané to je docela dobře.
Není to špatné ale hlas Zuzany Navarové to prostě není. Nahrané to je docela dobře.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zrovna dneska jdu na jejich koncert. Sice se mi ta nová deska ne a ne zalíbit, ale dám tomu ještě šanci...