Metallica

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Metallica

Příspěvek od PítrsPraha »

Třeba tady máš 5 stran tipů na dobře hrající rockovou hudbu.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Pro Pítrse "Třeba tady máš 5 stran tipů na dobře hrající rockovou hudbu."
Dík, ale si nerozumíme. Spoustu z těch tipů mám (na CD i LP), jde mi konkrétně o Hardwired. Chci si porovnat tohle konkrétní album a porozumnět otázce, proč se tady a ne jenom tady haní album, které se mi zdá "vzhledem k žánru" zvukově OK ale nemá potřebné DR.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Ta verze co máš v HD mám taky a je taky dobrá, myslím že to je z SACD, hraje to dobře. Zatím mám vynyl pouze eu i ta hraje ještě líp nežli ta verze hd ale není to takový rozdíl jako k cd, jsem právě zvědav na verzi us ale nevím kam na ni.

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od olympus720 »

Strejdin píše:Pro Pítrse "Třeba tady máš 5 stran tipů na dobře hrající rockovou hudbu."
Dík, ale si nerozumíme. Spoustu z těch tipů mám (na CD i LP), jde mi konkrétně o Hardwired. Chci si porovnat tohle konkrétní album a porozumnět otázce, proč se tady a ne jenom tady haní album, které se mi zdá "vzhledem k žánru" zvukově OK ale nemá potřebné DR.
Mě se to zdá jednoduché. Nahrávka "Hardwired" je vzhledem k žánru zvukově OK, na vynilu má však cca 2x větší dynamický rozsah oproti záznamu na CD. Nesmíš nezaměňovat dynamiku s pocitem nabasované nahrávky. Dynamičtější nahrávka je barevnější v celkovém projevu a jde jen o to, zda je to na tvé aparatuře slyšet. Pokud ne, tak se tím netrap, máš alespoň možnost v klidu poslouchat více nahrávek z oblasti metalu.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Jjooo, jednoduché je to např. u The Wall. Mám LP i CD a to je opravdu zásadní rozdíl v poslechu (proč vydavatelství takhle kur... CDečka nevím). Když pustím tohle LP a na magnetofonu zapnu monitor, ukazuje mi "dynamiku" cca 14-16db , dle skladby. Když pustím z CD Hardwired, je to cca polovina. Přesto se mi nezdá špatné, je to nářez a tak to beru. Proto bych k porovnání chtěl sehnat kopii z LP, stačí 1 skladba, nejlépe ve waw, kousek LP mi asi nikdo nepošle :D .

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Tak jsem se konečně odhodlal Lp Metallica - Hardwired...objednat na LP 00602557156416 z JPC i díky výborné ceně ve slevě. Díky zvuku cd mě to moc nelakalo. Technicky je lp super, čistý, žádný lupance, nic👍
Ale hlavně zvuk, že? Moc jsem si od toho nesliboval, fakt. Ale co slyším je pecka! Mám pocit, že to slyším poprvé! Úžasný bicí, separace, mňam kytary, plný pokoj živé, plné a dynamické hudby. Proti cd o 1000% lepší. Nevím, jestli je to přesně slovem mastering, ale je to opravdu plný, hutný zvuk. Hlavně při nižší hlasitosti. Jakmile se to dá víc nahlas, vše se otevře, dostaví. Jakoby to byl záměr masteringu, že se to má poslouchat nahlas 😀. Opravdu výborný zvuk, výborná muzika, všem doporučuji! Tak mě to naladilo, že mi zítra přijde i Load, které mám rád a doufám ve stejně kvalitní provedení i zvuk LP.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Jak to jen ti kluci z JPC dělají? 😉 Možná tomu rozumí víc než my všichni dohromady :)
Rothaudio

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Paolo
Asi nerozumím, ale JPC je obchod, ne vydavatelství...

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Hardwired... je v pohode, vychutnávam si to od vydania, výborný album. JPC super obchod.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Metallica...se mi zprotivila už dávno no a zítra vychází nové album
72 seasons inu poslechnu si ale nic velkého si neslibuji jo a jednou
zazpívá Trujillo podívejme na holomka.

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kofim »

tak už
Přílohy
attachment-metallica-tour.jpeg
cN6BRel.jpeg

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

72 Seasons
Ale jo, není to tak zlý.
Vyhodit skladby 4, 5, 6, 7 a 12, čímž se album z nesmyslných 77 minut dostane na klasických 43 minut, jak se na metalové album sluší a patří (aby vešlo na vinyl a jednu stranu 90 minutové kazety) a je to jedno z dobrých alb Metallicy. :D

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

METALLICA 2023 DR5, co dodat.
Špinit se s tím nehodlám. Naštěstí vychází mraky jiných nahrávek, co je předčí hudebně i zvukově.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

No, a co se týče ohavného obalu, tak už se hodí jen dodat, že místo hnus fialovej je to hnus žloutenkovej.
Naprosto diletantská kreace od amatéra za pět centů. Pokud mělo toto "dílo" vystihnout řvavě hrůzný obsah, podařilo se mu to však dokonale. Kouzlo nechtěného.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Existují takové specializované "objímací" agentury --- tam člověka obejmou, pohladí po vlasech, může se vyplakat na rameni...... často to pomůže.

Odpovědět