Marillion
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marillion
Myslím, že Marillion by se dal rozdělit na dvě období.
Na to první s Fishem a druhé po Fishovi. Každé to období má své příznivce i odpůrce. Pro mne je pravý Marillion ten z prvního období, tedy s Fishem. Po jeho odchodu už to jaksi nebylo ono...
Na to první s Fishem a druhé po Fishovi. Každé to období má své příznivce i odpůrce. Pro mne je pravý Marillion ten z prvního období, tedy s Fishem. Po jeho odchodu už to jaksi nebylo ono...
Pravdu díš i když Seasons End není vůbec špatný,ale má jednu chybu,není tam Fish. Hogarth je dost dobrej,ale nedá se nic dělat, je to jiná kapela a jiná muzika.Prostě projev zpčváka má výrazný podíl na projevu celý kapely, viz Collins - Gabriel atd.
Taky se hrdě hlásím k příznivcům Marillion, obzvlášt Fishovy éry.
Můj žebříček:
1) Script...
2) Misplaced...
3) Fugazi
4) B Sides...
5) Clutching...
Z Hogarthovy éry mám Seasons End, Holidays in Eden, Brave. Ty sice točím méně, ale taky je mám rád.
Můj žebříček:
1) Script...
2) Misplaced...
3) Fugazi
4) B Sides...
5) Clutching...
Z Hogarthovy éry mám Seasons End, Holidays in Eden, Brave. Ty sice točím méně, ale taky je mám rád.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, sylšel někdo z vás, či je náhodou šťastným vlastníkem raritní LP desky Brave, která má na 4. straně možnost výběru ze 2 konců příběhu? Na Ebay se sem tam objeví a vydraží se za docela dost - poslední za cca 2000KČ.
Pravda, jako fanda Marillion po ní toužím taky.
Z wikipedie : The 2-LP vinyl release of Brave features a double groove on the second side of disc 2. The first groove plays 'The Great Escape' as heard on the CD, followed by 'Made Again'; the second groove plays 'The Great Escape (Spiral Remake)' and 20 minutes of water noise. This provides 2 different endings to the album story, depending on where you drop the needle.
Pravda, jako fanda Marillion po ní toužím taky.
Z wikipedie : The 2-LP vinyl release of Brave features a double groove on the second side of disc 2. The first groove plays 'The Great Escape' as heard on the CD, followed by 'Made Again'; the second groove plays 'The Great Escape (Spiral Remake)' and 20 minutes of water noise. This provides 2 different endings to the album story, depending on where you drop the needle.
Tak jsem se dnes dověděl, že mluvčí slovenského ministerstva vnitra se jmenuje Gábor GRENDEL Doufám, že je také tak hrůzostrašný.
Po dlouhe dobe necinneho vlakna, jsem(take po dlouhe dobe)zasunul cd marillion "script for a jester's tear" a musim rict,ze i za ta leta,je to jejich/moje nejoblibenejsi album jeste s rybkou. Tenhle digiremaster 1997 od parlophone mam moc rad predevsim ve sluchatkach(ostrejsi,ale hezky detailni). Rad si pustim i usa verzi "singles collection 82-92",kde je ve zkratce vse podstatne z jejich tvorby i s prechodovym obdobim s hogarthem. Jen skoda zvukove ne/kvality oproti jejich prvnim ctyrem albům. Tady se vzdy pousmeji nad skladbou "kayleigh",ktera nas za mlada provazela na hudebnich zábavách se skupinou sortiment.
Naposledy upravil(a) Bazi 36 dne 02 lis 2018 20:05, celkem upraveno 2 x.
Díky za připomenutí, hned jsem si to musel pustit, asi si udělám víkend s Marillion jak cd, tak LP.Upřednostňuji desky s Fishem,to je pro mně absolutní vrchol, už od roku 84,když jsem přivezl desku"Fugazi"z pražské burzy ( mám jí dodnes). Posléze dokoupení "Script For..."a další desky už potom samozřejmostí.
Bazi 36
dovoluji si doporučit k poslechu titulu " Script For..", pokud nemáš původní LP, tak cd verzi z roku 83(EMI Records CDP 7 46237 2) vydání GB,
absolutně nejlepší.
Bazi 36
dovoluji si doporučit k poslechu titulu " Script For..", pokud nemáš původní LP, tak cd verzi z roku 83(EMI Records CDP 7 46237 2) vydání GB,
absolutně nejlepší.
Tahle ryba na roštu je pošušňáníčko. Pouštím často , ale z prvních 4, pak jen něco. Cd verzi z roku 83(EMI Records CDP 7 46237 2) chci koupit ale prodejci nafotí tuhle černou a ..... No a pokud na ni narazím než se rozhoupu tak hned to mizí.
Přesně tuto verzi vlastním a zrovna ve čtvrtek jsem si jí dávalDasta píše:Dovoluji si doporučit k poslechu titulu " Script For..", pokud nemáš původní LP, tak cd verzi z roku 83(EMI Records CDP 7 46237 2) vydání GB, absolutně nejlepší.
https://www.discogs.com/Marillion-Scrip ... se/5460012
Mám první čtyři alba EMI Records, Made in UK. Marillion s Fishem považuji za jednu z nejlepší muziky, co kdy spatřila světlo světa A jsem rád, že jsem si kdysi sehnal právě tato vydání
No,nevim,jak to tedy s temi verzemi je? Original pisou 83,ale released 1987.
Jesetera mám EMI 0777 7 46237 2 8 Italy
Píše se tam "℗ 1983 Original Sound recordings made by EMI Records Ltd.", to jmenované vydání, které mám doma, bude vydané 1987 . Nejdůležitější je, že hraje famózněBazi 36 píše: No,nevim,jak to tedy s temi verzemi je? Original pisou 83,ale released 1987.
V roce 83 vyšel titul pouze na lp, jak v Evropě, tak ve Státech. Evropské verze vyšly jako gatefold (rozevírací obal), v Americe obal jednoduchý
První vydání na cd v Evropě vroce85, CDP 7 46237 2, disk v černé barvě.
Druhé vydání v Anglii na cd v roce 87, katalog. číslo totožné, není provedení v černé barvě, nápisy přímo na disk.
První vydání na cd v Evropě vroce85, CDP 7 46237 2, disk v černé barvě.
Druhé vydání v Anglii na cd v roce 87, katalog. číslo totožné, není provedení v černé barvě, nápisy přímo na disk.
Naposledy upravil(a) Dasta dne 03 lis 2018 16:01, celkem upraveno 1 x.
Tak tak . . . toto mám doma.
Tech verzi je dost,jako u vseho. Jak jsem psal,digiremaster 97 a zvuk jak víno.