Leonard Cohen

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Leonard Cohen

Příspěvek od Aleska »

Stále nedokáži pochopit, kolik melodie, citu a krásy je v jeho písních. Jak jsem objevil, asi v srpnu bude mít koncert v Praze - to si nenechám ujít. Co skladba, to něco jiného a jeho koncert bude jistě špice. Já vím, není to ani rock, ani beat, ani jazz, ale ... JE TO NAPROSTO MUZIKÁLNÍ !!

boxer

Re: Leonard Cohen

Příspěvek od boxer »

Leonard Cohen dle mého,je jako jeden z mála (John Mayall,Procol Harum,Joe Cocker--apod),co jsou skutečně jako víno.
Čím mladší CD,tím lepší.Jejich hlas dostal tu správnou barvu,skladby mají obrovský vnitřní náboj,o melodice nemluvě.

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Jsem zasažen do srdce. Leonard je moje "jednička".
Cca už 16 let.
Už jsem se smířil s tím, že v onom kalifornském buddhistickém klášteře dožije, aniž bych ho kdy spatřil.
A náhle se letos objevila ona neuvěřitelná zpráva o evropském turné, aby později byly koncety druhé poloviny turné (včetně "našeho" na Pražském hradě, včetně záverečných dvou ve Wiener Oper) přesunuty na neurčito :cry: :cry: http://www.1015.cz/index.php?l=cz&od=0& ... =&n_id=228

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Až se dovíte, kdy bude Cohen někde na blízku k vidění a slyšení, určitě informujte. Hrozně nerad bych ho propásl. Díky :!:

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Boxer

Mám pocit, že i John Mayall bude letos u nás vystupovat, ale raději se podívám. O to Leonardovi Cohenovi jsem ale viděl dodatek, že kocert bude.... Musím se urychleně mrknout kde !

jaro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaro »

Mr. L. C. patrí k mojim obľúbencom ako spevák, hudobník, skladateľ už nie jedno desaťročie a čo ma vnútorne teší aj moja manželka ho rada počúva. *2thumbsup*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Zrovna poslouchám jeho The New Songs které nahrál spolu s Sharon Robinson. Četl jsem na toto album kritiku v jednom našem www portálu, kde na nich nenechali niť suchou. Fascinuje mne jak vždy zničující kritiky píšou Ti, kteří nikdy nic nenahráli... To album je až smutné, možná i deprimující, ale krásné. To je ta správná hudba po celodenním shonu, blázinci a stresu. *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Poprvé jsem slyšel od Leonarda Cohena I am Your Man. Je to dávno. Za doby vinylů...
Obrázek

Od té doby mohu od něho vše...

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Deset nových písní - Ten New Songs (2001).

Obrázek

Krásné melancholické album. Pro mě jedno z nejlepších alb pro pouštění po jedenácté hodině večerní.
Na obalu vedle Leonarda i Sharon Robinson ( http://www.sharonrobinson.net/home2.html ). Dobrá to duše, která Leonarda dokopala do studia, resp. která spolu s dluhy Leonarda vytáhla z budhistického kláštera v Kalifornii.

Z dnešního pohledu je album již klasikou. Písně žijí vlastním životem - Chris Botti po "A Thousand Kisses Deep" pojmenoval celé své album z roku 2003 a vydařenou coververzí je i "In My Secret Life" jiného smooth-jazzového trumpetisty Tilla Bronnera z alba "Oceana". Píseň mu tam zpívá Carla Bruni.

Hezká recenze vyšla svého času na Muzikusu: http://www-new.muzikus.cz/recenze/LEONA ... inec~2001/

aleska - najdeš-li někde tu negativní recenzi, dej sem link.

boxer

Příspěvek od boxer »

Fascinuje mne jak vždy zničující kritiky píšou Ti, kteří nikdy nic nenahráli

Kdyby měl člověk dát na kritiky,Oscary,Globy,Grammy,Medvědy,Eisy,revue všeho druhu,Stereo.de,Audio.de a jiné bodíky,žebříčky,hvězdičky a já nevím co,

..............TAK BY V DRTIVÉ VĚTŠINĚ NEVIDĚL,NESLYŠEL,NEJEDL,NEPIL TY NEJLEPŠÍ VĚCI.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

jo jo, Cohen super - mam asi 6-8 CD, bohuzel asi nikdy nevydaval SACD ...za nejlepsi povazuji pro sebe Field Commander Cohen 1979 .. a jinak ted se daji koupit dobre remastery myslim prvnich 3 alb ...az pojedu "ven" urcite je koupim ...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ano fotolaiku, nádherná deska.
Dnes si ji pouštím po náročném dni.
Obrázek

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Peer píše:Ano fotolaiku, nádherná deska.
Dnes si ji pouštím po náročném dni.
Obrázek
Přiznám se, že právě kvůli němu přemýšlím na gramofonkem..., nádherný hlas, nádherný odpočinek na sklonku dne, na to musí být LP, nemohu si pomoci...

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Obcas si tak prohazim forum a koukam kdo co posloucha a doporucuje k poslechu. Narazil jsem tady na Leonarda Cohena. Priznam se nikdy jsem o nem neslysel, stejne jak o mnoha dalsich skvelych hudebnich umelcich. O vikendu jsem vyrazil do CD pujcovny a pijcil jsem si snad jediny album od Cohena, ktery tam meli - The Future... Mooc se mi to zalibilo, opravdu. Manzelce to prislo depresivni, ja si u toho nadherne odpocinu. Vite, ze Cohen se chysta po 15 letech opet na turne. V Praze mel byt 10 srpna ale je to zatim odlozeny, tak jsem zvedavy jestli nakonec prijede. Sel bych na jeho vystoupeni.

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

vadik píše:Obcas si tak prohazim forum a koukam kdo co posloucha a doporucuje k poslechu.
To tady asi všichni :) Je to prima inspirace.

Ke Cohenovi - "Future" už je jedno z jeho pozdních alb. Pokud chceš "letem světem" poznat největší pecky ranného Cohena, pak doporučuju buď "best of" z (tuším) 1975:
Obrázek

nebo tenhle výběr za srandovních CZK 199,-
http://www.bontonland.cz/hudba/rockpop/ ... 39682.html

Jinak hezká literatura je třeba tato kniha:
http://www.navysokou.sk/detail.php?ref= ... k&id=14867
Vyšla ale už v roce 1995 a bude zřejmě beznadějně vyprodaná. Takže knihovna nebo antikvariát :(
Nebo Amazon v angličtině ;)

Odpovědět