Jethro Tull

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
zabiny007

Re: Jethro Tull

Příspěvek od zabiny007 »

Ahoj, díky za reakci, pro úvod:
- nejsem stahovač, neuznávám to :-). Navíc - připravit se o tak nádhernou knížku by byl hřích ;-)
- suby mám laděny na MCH, ve stereu jedu bez nich...
- automat na nastavení nepoužívám - dělám to kombinací REW + DSP mikrofon UMIK-1 a sluchu

V MCH mám relativně hodně desek (i když preferuji stereo a vinyl), ale zatím se mi nestalo to, co u této nahrávky a skutečně jen u jediné skladby a ještě jen v DTS,.. V Dolby to tak moc nabasovaný není. Chtěl jsem vědět, zda to někomu nehraje podobně, než začnu pátrat v nastavení AV a přenastavovat, protože "je mi to divný"... Ale máš pravdu - zkusím nejdřív odpojit na střídačku suby, co to s tím udělá... Díky!

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jo, tak jsme na tom podobně - hlavní je stereo a vinyl. Jsem doma sám a tak jsem to tam roztočil. Jsou to předělávky na 96/24. Stereo LPCM a to hraje o poznání slaběji a předpokládám, že je to tím, že hrajou jen dva kanály. Mch je také v 96/24, ale nikoliv v HD master, je to komprimované. Ta skladba č. 2 je více nabušená, skutečně ty basy jsou výrazné, ale nijak to nevybočuje. Já mohu přepínat tzv. za jízdy a z DTS do DD je sice rozdíl, ale jen takový jako mezi oběma formáty nijak zvlášt to nezeslabí a množství basů se nezmění.. Zeslabí to až na stereu. DTS bylo vždy o něco hlasitější a hlavně ostřejší a to známe z dob DVD. Musím se přiznat, že ostatní placky jsem ještě ani nevyzkoušel. Mám to původní CD a také LP. Vždy pouštím jen toto DVD v DTS 96/24, kdy to hraje nejlíp.

Jen si tipnu - asi bude to v tom nastavení. Nevím zda máš AV proceror, či AV zesilovač, či AV receiver, nebo dokonce nějakou nesourodou montáž různých přístrojů - to pak je těžké vyladit. Pro základní nastavení je dobré použít tu automatiku toho přístroje, udělá Ti to základní nastavení dozvuků, vzdálenosti, fáze, stojatých vln a pod. Pak to doladit ručně podle ucha a Tvojích preferencí kmitočtově, ale jinak to máš sladěné. Důležité je, že Ti ta automatika zohlední poslechový prostor a každá bedna ( i pokud jsou stejné ) bude jinak nastavena v závislosti, kde je umístněna a to samé se subem. Dva suby se špatně ladí, úplně stačí jeden výkonný. Navíc musíš tedy měnit nastavení pro mch a stereo. Nejen vypnout a zapnout suba. Musíš nastavit X.OVER a stanovit, zda při jízdě se subem mají bedny jít v plném rozsahu, či jen na X.OVER. Jen tipuji a nevím jak si zdatný. Faktem je, že někdy méně znamená více.
Tak držím palce při nastavování a ať Ti to hraje

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Železo mám vše v jedné tovární značce PRIMARE - tedy jak zdroj, preamp i koncáky - viz vybavení :-), suby od REL, tedy vše bez jakékoliv nastavovací automatiky. V AVprocesoru nastavuji ručně vzdálenost, hlasitost a dělících frekvence, další nastavení a doladění je přímo na subu. A jak jsem psal, vše podle REW a ucha. A jen pro upřesnění - tuto sestavu již nějaký pátek mám se stejným nastavením a zatím žádný problém, až u tohoto DVD-A. Ale pravda je, že jsem ji měl teď skoro dva měsíce zapnutou provizorně, protože jeden z koncáků byl v servise. Zítra se na to pořádně podívám. Nejspíš jsem někde něco přepnul nebo při vánočním úklidu manželka mohla přehodit fáze či pohnout s děličkou na subu, nic nemohu 100% vyloučit.

Nastavení pro stereo neměním - to jedu v režimu bypass a do AVprocesoru posílám již dekódovaný signál po XLR (z placek) nebo RCA (z vinylu).

Původní CD taky mám, stejně tak i 3 různá vydání na LP ;-). Jen tak nějak kupuji rychleji, než mi čas umožňuje poslouchat, takže mi tato knížečka ležela hodně dlouho netknutá v poličce. A takových "skluzů", které čekají až se na něj dostane, mám odhadem několik desítek, možná i stovku. Toho času na poslech je zatraceně málo. A to oproti některým, kteří zde píší že poslouchají tak hodinu za dva týdny, tedy poslouchám mnohem, mnohem více a častěji...

Díky za konzultace, dám vědět, jak jsem pochodil.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Železo máš zřejmě kvalitní, ale problém bude v tom nastavení. Z tohoto pohledu se jeví výhodnější "jeden" aparát, který umožňuje alespoň to základní komplexní nastavení. Ty Jethro na dvou subech to ukázaly.Tobě se to tam zřejmě tluče, minimálně ty suby. Z toho pohledu je důležité toto nastavení - viz. odkaz s animací: Na tomto foru se píše mimo jiné spousta pitomin, na které se nedá ani reagovat, natož se jimi řídit. Většinou je to skrytý marketing a podpora prodeje a pod. Jak to máš Ty asi neni úplně vhodné - mít jednu věž na stereo audio a na DK. Je to tak trochu kočkopes. Já to mám rozdělené. V obýváku DK - žádná bomba, ale ani žádné vořezávátko ( cca 400 litrů ), pro film super, pro mch hudbu akceptovatelné a pro stereo na moje požadavky ucházející. V poslechovce mám audio věž "jen" pro hudbu ve stereu, ale v úplně jiné kategorii.

Napiš mi případně SZ.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

JJ, mít samostatnou místnost na stereo je ideální v dokonalém světě, anebo až děti opustí své pokojíčky. V dokonalém světě nežiji a nynější puberťáci doma ještě pár let vydrží, takže do té doby nezbývá nic jiného, než kočkopes. Bohužel. :-(

Aktuální problém jsem vyřešil upravením hlasitosti na jednotlivých subech a v nastavení v AV procesoru - už je to OK. Více napíši do SZ.

Docela by mne zajímalo, jak správně a podle čeho nastavit dělící frekvence - zkusím na to otevřít samostatné téma, tady jsme již OT.
Díky!

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Pro JV: bud v klidu,ja mam Brick toho sameho vydani s interwiew,coz je obyč cd,digitalizovane v roce 1997 u Chrysalis records a vnimam to stejně.Pasaze s fletnou a kytarou ve sluchatkach fajn,ale jakmile se spoji vsechny nastroje v te psychedelicke fazi,je to bohuzel takova koule bez ladu a skladu. Pres repro je to vyrazně lepsi,ale ja to beru tak,ze v tehle atmosfere to bylo proste takto nahrane,koneckoncu psal se rok 72. Mam spousta techto sedmdesatkovych progrock cedecek a audiofílium jsem od nich nikdy necekal. Ale dost z nich mam v remasteru a tam naopak separaci nastroju detekuji. Zvlastni je,ze vlastnim tez cd Aqualung (1996 od Chrysalis),kde je zvuk velmi obstojny a to byla obe alba takto digitalizovana prakticky v jednom půlroce,tou samou mixážní skupinou.
Naposledy upravil(a) Bazi 36 dne 24 říj 2018 17:32, celkem upraveno 1 x.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

U některých kapel nevadí, že je jenom koule :)))), ale je fakt děs, když naposlouchaný cedlo koupím v dobré víře jako super remaster a je to buď samá výška, nebo basy nebo naopak koule s DR 5.
A bohužel, těch špatných nových (starých) CD je drtivý procento. Čest výjimkám.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Kvalita nahrávek Jethro Tull je rozporuplná, aspoň co se cd týče
Prvních pět desek na cd vydaných v Německu, nebyly k poslouchání (vydáno 85-86), zkrátka se přepis nepovedl.Dobrému zvuku bylo učiněno zadost až v roce 88, při první reedici těchto cédéček.
V roce 96-97 byly znovu preleštěny některé tituly s výsledkem víceméně ucházejícím, avšak teprve vydání celé edice JT, které trvalo od 2001-2006,
přineslo zvuk, který byl opravdu výborný a DR cédéček bylo dvouciferné, vyzdvihl bych hlavně " Benefit"a "Heavy Horses".
Remixy S. Wilsona jsou velmi dobrý počin, několika diskové vydání spolu s knížkou určitě bude sběrateli vyhledávané, když ještě navíc jsou tyto vydání zvukově bez chyby.
Toto se však nedá říci o všech titulech, které vyšly na lp.Některé (Aqualung,
Benefit)je velmi povedené,u některých titulů dávám přednost původním vydáním.Mám všechna lp v původním vydání, mám i remixy S.W.,tak mám možnost porovnání.
Bazi36,
Na lp "Thick As A Brick" z roku 72 není nic slité, ani ve sluchátkách, ani přes bedny, cd nevlastním, nemohl jsem porovnat.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Take nemohu porovnat,zrejme uz dozivotne budu kroutit cedecka. Gramofon a lp jsem naposledy provozoval leta pane 1984.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Já mám Aqualung a Thick as a Brick mimo jiné v MFSL verzi a zvlášť Aqualung je nádhera.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Jj,ten aqualung je proste lepe nahrany.

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

lidumil píše:
24 říj 2018 19:58
Já mám Aqualung a Thick as a Brick mimo jiné v MFSL verzi a zvlášť Aqualung je nádhera.
Aqualung myslím nevyšel u MFSL, ale u DCC. win

vitek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitek »

Aqualung u MFSL jako LP určitě vyšel.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Kromě běžných reedic Aqualung vyšel i na některých prestižních labelech.
Na MFSL v roce 1981 jako LP.
DCC v roce 1997 LP a CD
Classic Records LP 33 RPM v roce 2007
Classic Records 4LP box set 45 RPM v roce 2009
S.Wilson remix: cd2015,lp2016.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Pro zajímavost bych uvedl, že lp verse Classic Records 33rpm,zdaleka zvukově nedosahuje na lp verzi Stevena Wilsona.

Odpovědět