Jeff Beck
Jeff Beck
Jeff Beck
http://www.jeffbeck.com/index.html
Jeff Beck je Britský kytarista, skladatel a někdy i zpěvák.
Jeden z nejlepších kytaristů, někde vedle Hendrixe...
V Yardbirds nahradil Erica Claptona na doporučení Jimmiho Page.
Smůla, členství v Led Zeppelin mu uniklo tak nějak o vlásek...
První alba jsou Truth a Beck - Ola, kde zpívá Rod Steward.
Teď jsem si pouštěl skvělou - Rough And Ready
Další deska byla pod názvem Jeff Beck Group
Poté založil novou skupinu s členy bývalé skupiny Cactus: Beck, Bogert, Appice
V roce 1975 natočil jazz rockové Blow By Blow
Společně s Janem Hammerem vydal v roce 1976 Wired
V roce 1980 There And Back
V roce 1989 Guitar Shop
V poslední době se mě moc líbí Who Else
You Had It Coming
A poslední Jeff
Je to jen rychlý průstřel tvorbou. Vynechal jsem živáky a některé desky, které mě nebavily.
Třeba Flash
http://www.jeffbeck.com/index.html
Jeff Beck je Britský kytarista, skladatel a někdy i zpěvák.
Jeden z nejlepších kytaristů, někde vedle Hendrixe...
V Yardbirds nahradil Erica Claptona na doporučení Jimmiho Page.
Smůla, členství v Led Zeppelin mu uniklo tak nějak o vlásek...
První alba jsou Truth a Beck - Ola, kde zpívá Rod Steward.
Teď jsem si pouštěl skvělou - Rough And Ready
Další deska byla pod názvem Jeff Beck Group
Poté založil novou skupinu s členy bývalé skupiny Cactus: Beck, Bogert, Appice
V roce 1975 natočil jazz rockové Blow By Blow
Společně s Janem Hammerem vydal v roce 1976 Wired
V roce 1980 There And Back
V roce 1989 Guitar Shop
V poslední době se mě moc líbí Who Else
You Had It Coming
A poslední Jeff
Je to jen rychlý průstřel tvorbou. Vynechal jsem živáky a některé desky, které mě nebavily.
Třeba Flash
Re: Jeff Beck
Jeff BEck je pecka. Já mám proposlouchané 2cd a to Who else a Jeff.. obě mám moc rád ,ale Who else mám radši. Neskutečná skladba číslo 3 (nádherné blues)
Ano, to blues se jmenuje Brush With The Blues. Neuvěřitelné sólo a naživo.
Četl jsem jednoho kritika, který psal, že nechápe, jak se to dá zahrát na živým koncertě.
Ve studiu snad...
Četl jsem jednoho kritika, který psal, že nechápe, jak se to dá zahrát na živým koncertě.
Ve studiu snad...
hraje i v Radio K.A.O.S. Rogera Waterse. úplně jiný typ než Gilmour, ale paráda...
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Radio K.A.O.S.
taky mám tuto desku moc rád i když není tak dobře hodnocená jako Amused to death.
Teď si říkám, že jsem si ji také dlouho nepouštěl (vlastně obě).
taky mám tuto desku moc rád i když není tak dobře hodnocená jako Amused to death.
Teď si říkám, že jsem si ji také dlouho nepouštěl (vlastně obě).
Na Amused To Death Jeff Beck také hraje...
Jeff Beck taky hraje se Stanleym Clarkem... To je jiné kafé
koupil jsem album Jeff. je v mnohém jiné než jsem čekal - divočejší bych řekl. ale zajímavé a neotřelé. kytaru bych tipoval na nějaký vytuněný Stratocaster. budu si muset ještě pořídit Blow By Blow, kde hraje (aspoň podle obalu) na mnou oblíbenou Gibson Les Paul.
Pro znalce tohoto perfektního muzikanta doporučuji poslední album "Performing this week..." mám jej na DVD a nelituji "zkombinování" stereo a multikanálu. Zvuk v DTS je super, obraz též a o vlastní interpretaci ani nemluvím. Je to jedno z nejlepších alb za poslední dobu...
Víte, že Jeff Beck byl jedním z adeptů na nahrazení Ritchieho Blackmora v Deep Purple ? Jeff Beck údajně neměl zájem. Nakonec to byl Tom Bolin, ale i ten si zahrál pouze na Come taste the band
Malá hádanka. Koho to lze zahlédnout mezi posluchači koncertu Jeff Becka?
Taky ho prý testovali Stones jako náhradu za Micka Taylora. škoda, že na konkurs nezkusil přijít Clapton - mohla být hezká supergroup. Stejně se mi nejvíc líbili jako bluesová kapela.Renown píše:Víte, že Jeff Beck byl jedním z adeptů na nahrazení Ritchieho Blackmora v Deep Purple ? Jeff Beck údajně neměl zájem. Nakonec to byl Tom Bolin, ale i ten si zahrál pouze na Come taste the band
Samostatně mě Beck nikdy nebavil. V kapele by byl dobrý.
taky tak. poslouchal jsem tu jeho solovku, co mám, asi 4x, a od té doby nějak nemám potřebu se k ní vracet...humpf píše:Samostatně mě Beck nikdy nebavil. V kapele by byl dobrý.
Clapton a Stouni? prosím ne!!!humpf píše:škoda, že na konkurs nezkusil přijít Clapton - mohla být hezká supergroup
Chlapi neblbněte a poslechněte si to poslední album alespoň na CD i když pro atmosféru koncertu je DVD lepší (mám oboje). Taky mě Beck na některých solovkách nebral, tohle je fakt dobré.
Na moji otázku nikdo nereaguje, takže posluchačem na koncertu je - Robert Plant.
Na moji otázku nikdo nereaguje, takže posluchačem na koncertu je - Robert Plant.