Hawkwind

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
Borek
Kontaktovat uživatele:

Hawkwind

Příspěvek od Borek »

Po velmi dlouhé době jsem si znova poslechl pár kousků od téhle party psychonautů oscilující někde mezi prvními Pink Floyd, Gong a Motorhead (Lemmy zde začínal). Nejzajímavejší období mi přišlo tak do r.75. Máte někdo doma nějaká CD do r. 75. Měl jsem pár věcí, ale dal jsem je pryč, nemohl jsem je tehdy na své hodně analytické sestavě poslouchat, znělo to jak z telefonu, to kouzlo co jsem znal z vynilu se tím pádem ztratilo. *headbang* Jak to zní u Vás, pokud je někdo vlastníte na CD?

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Re: Hawkwind

Příspěvek od Zbynek »

Nemám žádné jejich CDčko, ale zato se na ně těším na Colours *thumbs up*

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

JJ Colours bude bašta, také se těším a to na mnohé z programu *2thumbsup*

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

...nahatý tanečnice už asi nebudou. Stacia je přece jen dnes už starší dáma ;)

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Mam 3 cd kompilaci a 4 cd kompilaci 25 years on(zaplatil jsem za ni $120).Mam je moc rad a tak mne mrzi ze ta Ostrava je tak daleko.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Hawkwind - Hawkwind (1970)
Obrázek

Hawkwind je kapela, která přede mnou část tajemství své hudby dokázala ukrýt.

Ať jsem je naháněl jak chtěl, zkoušel, poslouchal, sbíral, kompletoval, probádával ... vždycky mi tak nějak proklouzávali mezi prsty ... možná trest za to, že jsem nehulič, nepíč, nepíchač :-)

Takže, i když si Hawkwind čas od času pustím a docela užiju, do svého rauše mě celého nevtáhnou, vždycky zůstanu zčásti mimo dění.

I jako rocker - nepitenko nehulenko - se naštěstí mám čeho chytit, temný hawkwindovský hypnotizující rytmický puls žene kupředu každou druhou skladbu a kdo rád sabaty, nemá to k nim daleko. A psychoúlety nejsou zcela vykloubené, dlouhé, ani časté ...

Jednička má popsaným směrem nakročeno, nese všechny typické znaky stylu a soundu Hawkwind, přeci jenom ale šrouby nejsou dotaženy, kapela je ještě rozevlátá, doznívají sixties, dobrušují se detaily ...

Pěkná story Hawkwind od Lábuse je u mě na http://cdklub.net/modules.php?name=Ency ... nt&tid=166

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

mám velmi rád Hall of the mountain grill, ale chce to volume hodně doprava. Na hlasitosti si dávali Kawkwind hodně záležet...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

CD Hawkwind do r.1975 ? Space ritual-1973, double-live, zní lépe než identické studiové projekty, tituly...ještě s Lemmym na bass,
na audio kazetách : In search of space-1971, Warior on the edge of time-1975...kdysi na LP Choose your masques - zmizela navždy v propadlišti dějin...

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

pořídil jsem si remaster Hall of the mountain grill, nemůžu si pomoct, je to pořád jak z telefonu. Na vynilu a z velkejch papírovejch basáků od Tesly to znělo kdysi daleko lépe *headbang* kouzlo se ztratilo, možná u někoho na lampách :?:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Synci (a děvuchi, sou tu ňaký prej) koupím DVD Hawkwind z dob Space ritual (kolem r. 1973)
ještě s Lemmym na basu, nejlépe live snímek, studio, dokument nebo co tam máte. Spokojím se s kopii, možno barterem ostatní na SZ.

Odpovědět