GENESIS a ostatní členové skupiny

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
jirie
Kontaktovat uživatele:

Re: GENESIS A OSTATNÍ ČLENOVÉ SKUPINY

Příspěvek od jirie »

S těmi labely to snad nebude tak složité,ale jen mě trošku zaráží ta cenová politika našich prodejců.Pokud vezmeme jako etalon cenu na Amazon.co.uk,která jen něco málo přesahuje 100 Liber a připočteme-li poštovné cca 7 Liber jsme někde kolem 3333Kč.Jistý nejmenovaný prodejce uvádí běžnou ceni 4600,.Kč a prodává se slevou za 4100.-Kč.
Nezbývá než mu popřát hodně hlupáků a hodně zdaru v podnikání :mrgreen:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

A co tohle?
Genesis - 1970-1975 (6 LP)
Vydavatel: Monitor EMI
Cena: 2160 Kč

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Jářku ,tak to je jiné kafe :shock:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pokud to můj dodavatel ještě má, mohu to za těch (2160+pošta90) objednat. JM

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Nedokazal jsem se ubranit ke koupi japonskych replik Genesis novych remixu ktere 28.1.2009 vysly.Jedna se o hybrid cd/sacd 24bit.Cena pomerne vysoka cca 1100kc za kus.Nevite jestli ty plastove cd remixy byly take v 24bit?Nebo je to pouze japonska zalezitost?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Zvukově to je všechno identické, to sis měl k té své americké CD verzi koupit LP box a měls navíc repliky 1:1 ... a vše dohromady za polovic.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Jo mas pravdu.Jenom jsem si nevsiml na te americke verzi tech 24 bitu.Navic to muzu prodat,nic se nedeje.Tu americkou verzi uz prave nemam prodal jsem ji Machalikovi.Zacalo se mi to nelibit oproti japonskemu remasteru hlavne ve vyssich hlasitostech kde se digitalizace projevila ve zvuku alespon jak to vnimam ja.Proste moje nadseni opadlo ale tim nerikam ze je ten remix je spatny.Navic jsem si objednal pouze me nejvetsi srdcovky Nursery,Foxtrot a Selling.Selling ma na bonusovem dvd-audio tez 2 uzasne koncerty ve vyborne kvalite.Nemam tu zelenou krabici coz je fajn ale zato 2 ruzne verze repliky stejnych titulu.Jsem zvedavy jak budou propracovane ty nove obaly oproti prvnimu Virgin vydani.
Obrázek

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Box mám odložený za 2400.- .Nechci už to odříkávat ,abych nevyvolal dojem nesolidnosti.
Přestože Yen je momentálně na svém historickém maximu, těch prvních 5 japonských replik si asi taky nenechám ujít.Budu to mít sice dvojmo (trojmo s LP),ale když miluješ ,neřešíš.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Koukal jsem, čím bych si mohl udělat případnou radost a objevil jsem, že Peterovo desky 1,2,3,4, Birdy, Plays Live (2LP), SO, Passion (mimo jiné včera večer jsem si ji pustil), US, Shaking The Tree, UP + Big Blue Ball, jsou vydána v audioPHILských vydání a na váze opravdu nešetřil(i), rovných 200g! *thumbs up* Možná dobrý tip pro někoho.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

V červnu zřejmě pozveme do Zlína Jiřího Černého s jeho pořadem o Genesis a Gabrielovi. Láká mě vyzkoušet 5.1 SACD ozvučení divadelního sálu Malé scény s profitechnikou (Bose), plus pustit pro porovnání i pár skladeb z Lp - prostě doplnit skvělý obsah o špičkovou formu. Kdo z audiofilů byl na pátečním Cohenovi Jirky Černého, zvučeném Bose 802, plus obyč playerem Phillips a mixem a zesem Yamaha, ví o čem mluvím, když řeknu, že je to doma nedosažitelný typ poslechu.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

merhaut píše:V červnu zřejmě pozveme do Zlína Jiřího Černého s jeho pořadem o Genesis a Gabrielovi. Láká mě vyzkoušet 5.1 SACD ozvučení divadelního sálu Malé scény s profitechnikou (Bose), plus pustit pro porovnání i pár skladeb z Lp - prostě doplnit skvělý obsah o špičkovou formu. Kdo z audiofilů byl na pátečním Cohenovi Jirky Černého, zvučeném Bose 802, plus obyč playerem Phillips a mixem a zesem Yamaha, ví o čem mluvím, když řeknu, že je to doma nedosažitelný typ poslechu.
Skvely typ pro vylet do Brna.Samotneho by mne zajimalo jak Bose/profi bude hrat s porovnanim s domacim poslechem.Ono domaci poslech u dvoupasmovek nemuze asi nahradit takto ozvuceny salek.Mnozi audiophilove ale doma smazi muziku na vykonych sestavach a v podminkach obyvaku to muze byt skoro srovnatelne.Ty Genesis si nenecham ujit.Pamatuji si Curikovu akci v sedmdesatych letech a bylo to super,informacni i na tu dobu dobry zvuk.Ale Cerneho akce pred par lety byla tedy dost sucha,i ozvuceni bylo priserne tak nevim co to tehdy mel za aparaturu ale fakt to bylo az kriticke.Jenze to uz jsem byl dost rozmlsany z domova. ;)

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Tak už jsem to nevydržel a dnes si vyzvednul Genesis 6 LP box.Mohu zde tedy odpovědně prohlásit,že se jedná skutečně o "Audiophile heavy weight vinyls" vydaný EMI - Virgin.Tedy žádný jiný box neexistuje.
Až usne manželka tak to vykuchám a pokochám se :oops:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

díky za potvrzení, objednávám taky, za 1900 VOC se to nedá odmítnout, to je zadara

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Tak jsem se kochal,ale jen chvíli.Box vypadal velmi slibně,ale to čeho jsem se obával a čemu jsem nevěřil se naplnilo.Kvalita obalů bohužel zdaleka nedosáhla originálů.Trespass by ještě ušel.Obálka Nursery Cryme je malinko na štíru s barevným odstínem trávníku a je také cca 2-3 mm ořezaná.Na titulní straně je to znát podle kopretiny,sedmikrásky ,heřmánku ,či co je to za bylinu,které chybí zelená část.Na zadní straně tím pádem schází podpis Paula Whiteheada a letopočet.Foxtrot je také ořezany a navíc lehce vyšisovaný.Tyhle dvě posledně jmenované LP mi velice připomínají obálky Classic Records- byly také slabší.Jakoby to chtěli napravit se Selling England,a tak to tam trošku přehulili s tonalitou.Je to zkrátka přičmoudlé.Beránek je naštěstí až na logo Genesis černobílý tak tam zase až tak velký problém neměli,přestože si myslim,že šedá škála byla na originálu daleko bohatší.
Viz zde: http://www.hypergallery.com/data/produc ... -Image.jpg .
Tady je vidět,že existuje kvalitnější podoba,ale domnívám se ,že nebyla použita.Když to tedy shrnu kvalita japonských mini's je stále nedostižena a zůstávají stále tím nejlepším co existuje.Co se týče tloušťky použitého kartonu, porovnával jsem to s torzem své bývalé sbírky a s již zmiňovanými Japonci i tam mě ošidili.
Nezbývá mi než konstatovat,že ti z Vás kteří se těšili na špičkově hrající vinyly, jistě nebudou zklamáni,ale pokud někdo čekal to co já,tedy kvalitní grafické zpracování svých kultovních obálek ,zřejmě nebudou tolik jásat.
Mé tajné přání, pořídit si HQ printy Paula Whiteheada, zase vstává z hrobu.
http://store.cypherarts.com/servlet/Detail?no=23
http://store.cypherarts.com/servlet/Detail?no=25
http://store.cypherarts.com/servlet/Detail?no=27
Musíte uznat,že tohle je úplně jiné kafe *bravo* . Cena je ovšem také přiměřená *thumbs down*

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Je mi trochu podezřelé, že u těch printů jde znát linie hřbetu Lp

Odpovědět