GENESIS a ostatní členové skupiny

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: GENESIS a ostatní členové skupiny

Příspěvek od PetrD »

lidumil píše:
26 zář 2018 10:12
Pro mě skončili Genesis LP Duke.
Když budu hodně přísný, tak u mě albem "The Lamb Lies Down On Broadway". Když budu méně přísný, tak obě alba bez Gabriela, ale s Hackettem jsou výborná. Když budu jakž takž tolerantní, tak beru i "...And Then There Were Three..." a "Duke". Jak už jsem zmínil, pak to jde do kopru :( Ale stejně mám komplet diskografii (alba s Gabrielem Japan, ostatní původní vydání)
Naposledy upravil(a) PetrD dne 26 zář 2018 10:40, celkem upraveno 1 x.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

No stejně to mám já, ale po Duke jsem si ze zvědavosti koupil už jen "Calling ..." na CD ve výprodeji. Je to pěknej popík, ale nic víc. Mám to vše Japan včetně "From ..." a SHM-CD, krom prvního, to mám v limitované edici na zlatě. Ale stejně nejraději mám Lamb ...a Selling... a Foxtrot (zvlášť Supper´s Ready a hlavně Apokalypsa je masakr) a Nursery Cryme a Trespass ... :D *2thumbsup*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Takže máš nejraději . . . alba s Gabrielem ;) To jsme na tom stejně. A máš pravdu, "Supper´s Ready" je totální masakr, absolutní hudební orgasmus. Je těžké určit např. TOP 5 skladeb, je to podle nálady, ale miluji "Dancing With The Moonlit Knight" či "The Musical Box" *2thumbsup* A takovým malým paradoxem je skutečnost, že asi nejčastěji poslouchám "Trespass", kde ještě nehraje Hackett ale Anthony Phillips (ne nadarmo mám 14 jeho sólovek).

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Pro mě k top ještě Carpet Crawlers. Trespass mi přijde takové komornější ... Musical Box je taky famózní a má krásně ulítlý text, ostatně jako většina věcí z Gabrielovy éry. Ale i Wind a Trick se moc hezky poslouchají. Třeba Ripples (mám MFSL a zvuk je famózní) nebo Your own special way ...
Naposledy upravil(a) lidumil dne 26 zář 2018 14:32, celkem upraveno 1 x.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já si nejraději pouštím Cinema Show, Supper´s Ready. *2thumbsup*

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

Moc pěkné články.
A v hodnocení alb v podstatě shoda. Já bych za sebe jen přidal bodík SEBTP (mám to album rád) a taky jeden ...And there....
win

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Počínaje "Trespass" až po "The Lamb Lies Down On Broadway" 10/10. Pro mé uši a mozek bez diskuzí ;)

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

Ale jo, nic proti tomu. Mně se třeba na Trespass nelíbí bicí a nemyslím si, že je to vydáním. Takže v rámci objektivity (mojí) to trochu rozlišuju i podle provedení. win

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Jo. Trespass má zvuk bicích jakoby bubnoval na kartonové krabice. Hrůza!

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ja zboznuju bici na selling england,celkove ten remaster 2008-2009 je k jednotlivym nastrojum velice privetivy.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Som sa za posledné dva-tri týždne postupne prelúskal štúdiovými albumami Genesis od "From Genesis to Revelation" po "We can dance". 14 albumov. Neviem či je to úplná kompletka, nechce sa mi po tom pátrať.
Ako to zhrnúť - kopa dobrej muziky. Najviac ma bavili zo začiatku a ku koncu. Mám pocit že po odchode Gabriela sa na niekolkých albumoch trochu hladali. Ale počúvatelné je všetko. Vďaka za túto kapelu.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Po Gabrielovi a Collinsovi pokojne vyskúšaj aj tretieho speváka v poradí. Objavil sa na albume "Calling All Stations" z roku 1997. Ray Wilson.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Mám aj tento album, ale z nejakých príčin som ho nezaradil do tej série čo som počúval.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Calling All Stations je "odpad" v porovnání se starými alby, nicméně čas od času si jej rád poslechnu.

Odpovědět