Frank Zappa

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: Frank Zappa

Příspěvek od Paul »

Zdeny - jsme na tom stejně -od Franka mám rád pár desek,od KC to samé-i když vím,že jsou to mistrovská díla.Já miluji kompletní YES,GENESIS,P:FLOYD.apod. věci a samotného mě mrzí,že jsem k tak "složité" hudbě ještě nedospěl. ;) Holt každý to máme jiné a každému se líbí něco jiného-což je nakonec jen dobře. :roll:

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pininfarino »

Je niekoľko kapiel, ktorým som prišiel na chuť postupom času. Možno preto, lebo mi sprvu chýbala nejaká predvýchova. Alebo možno som bol len pri prvej skladbe nevyspatý. Alebo som ako prvé počul od tej kapely niečo, čo nebolo pre ňu typické... Ako napríklad predošlá ponuka od Zappadady :P Ja by som skúsil napríklad niečo takéto; F.ZAPPA - Joe´s Garage I, II, III.
http://www.youtube.com/watch?v=mfY3BhYN ... re=related
Určite nemá nik záujem tlačiť niečo nasilu. V každom prípade ale Zappa neni stresujúci. To je HLBOKÉ neorozumenie *taktone* Pre jeho hudbu je charakteristický práve humor. Všadeprítomný humor. A neni to asi len o textoch. Mne pri počúvaní Zappu vždy dvíha kútiky úst - a to viem po anglicky možno 3 slová ... :lol:
Šanca pochopiť Zappu tu je vždy. Ja ako malý frkan som neznášal pálivé jedlá. Ale aká by to bola škoda, keby mi to zostalo do dnes?! :ugeek:

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pininfarino »

... zas aby sa to s tou "predvýchovou" zle nepochopilo. Nemyslím to nijak osobne. Mne napríklad predvýchova tiež asi chýba, pretože vždy keď sa snažím pochopiť dychovku utrpím silnú psichyckú traumu, a dlho sa z nej liečim...
Zas ale na druhú stranu, neviem aká to musela byť predvýchova, keď doska od F. Zappu - GRAND WAZOO ma očarila na prvé počutie a páči sa mi hóóódne dodnes..
http://www.youtube.com/watch?v=Jsw9V2WjITI
*jupi*

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Zappa je Zappa.To není muzika pro každého a taky to není komerčka na denní použití.Zappa je jako výběr z hroznů,to se musí vychutnat a prožít. *2thumbsup*

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

Universal se nám prý chystá za vysvědčení nadělit nové vydání skoro všech Zappových alb z šedesátých let. Jsem zvědavý.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

No to jsem taky zvědavý.Posledních pár měsíců jsem se ponořil do studia Franka Zappa a je to mazec.Je to studijní materiál do konce života.
http://www.youtube.com/watch?v=Rbm0Pia3IUw

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

Jsem zvědavý, jestli bude něco kromě cd. A taky, jestli nepůjde o nic jiného než o reedici vydání z devadesátých let. Taky bych byl rád, kdyby konečně vyšly pořádně filmy (Uncle Meat a 200 Motels).

rzlatnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rzlatnik »

Když jsem prvně slyšel skladbu Bobby Brown Goes Down, pokoušela se o mně erekce....
Skvělá hudba tenhle pan Zappa.. *sunglases*

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Chtěl bych upozornit,že kompletní Zappa je teď ke stažení v MP3 a kvalitním Flacu na Supraphonline
https://www.supraphonline.cz/umelec/40096-frank-zappa
Zvláště novější The Roxy Performances [Live],je to 7 hodin kvalitní živé muziky ve Flacu za 7 stovek,vydáno Zappa Records vr.2018
Obrázek

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

I to je Zappa (1963-68, 67min)
Tracklist
1 Big Leg Mama 2:29
2 Some Ballet Music 6:32
3 Status Back Baby 3:34
4 Valerie 4:03
5 My Guitar 9:17

Medley (24:00)

6a The Uncle Meat
6b King Kong
7 Opus 5 3:06
8 We Are The Mothers, This Is What We Sound Like 4:28
9 Run Home Slow 3:30
10 The Jelly 2:06
11 Igor's Boogie 3:49
Přílohy
Zappa.jpg

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

IMG_20211107_095212.jpg
Tohle album je na rychlé procitnutí velice účinné...😉

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Potvrzuje to i na zadní straně uvedený návod, jak správně poslouchat tuto hudbu...😁
IMG_20211107_095304.jpg

Odpovědět