Electric Light Orchestra
Electric Light Orchestra
Včera som si púšťal 2LP "Out of the blue" a napadlo ma že táto kapela by si určite zaslúžila samostatné vlákno.
Albumy:
The Electric Light Orchestra (1971) - album vyšiel aj pod názvom "No answer"
ELO 2 (1973)
On the Third Day (1973)
Eldorado (1974)
Face the Music (1975)
A New World Record (1976)
Out of the Blue (1977)
Discovery (1979)
Xanadu (1980)
Time (1981)
Secret Messages (1983)
Balance of Power (1986)
Zoom (2001)
Z toho mám na CD: No answer, Discovery, Xanadu, Time, Zoom + akýsi (vlastný ) výber z albumov Eldorado, A new world record, Secret messages, Balance of power + na začiatku spomenuté LP. Potom mám ešte live DVD Zoom.
Fascinuje ma akýsi retro zvuk tejto kapely. ide s toho na mňa silná emócia (podobne ako pri niektorých skladbách Queenu).
Viac-menej sa všade uvádza ELO ako rocková kapela, čo je síce pravda, ale miestami je to celkom slušný popík.
Čo sa mojej oblúbenosti jednotlivých albumov týka - tak u mňa je jednoznačnou jedničkou Time. Ten ma baví od začiatku do konca. Z neviem akej príčiny mám rád aj Xanadu. Potom by som asi zaradil posledný Zoom. Napriek tomu že tam nie je žiadna vyslovená hitovka, tak ten album dokážem bezproblémovo stráviť celý. K prvotine No answer mám tiež celkom pozitívny vzťah, ale je to už trochu náročnejšie počúvanie a musím mať na to náladu. No a ostatné albumy ma ako celky až tak nezaujaly, preto som si z nich spáchal ten výber, lebo je tam predsa len kopa skladieb čo stoja za to. No a potom je tu to 2LP Out of the blue - to spadá tiež do kategórie neurazí, ale ani nenatchne, ale tak isto je tam zopár zaujímavých skladieb.
Ako vidíte túto kapelu vy?
Albumy:
The Electric Light Orchestra (1971) - album vyšiel aj pod názvom "No answer"
ELO 2 (1973)
On the Third Day (1973)
Eldorado (1974)
Face the Music (1975)
A New World Record (1976)
Out of the Blue (1977)
Discovery (1979)
Xanadu (1980)
Time (1981)
Secret Messages (1983)
Balance of Power (1986)
Zoom (2001)
Z toho mám na CD: No answer, Discovery, Xanadu, Time, Zoom + akýsi (vlastný ) výber z albumov Eldorado, A new world record, Secret messages, Balance of power + na začiatku spomenuté LP. Potom mám ešte live DVD Zoom.
Fascinuje ma akýsi retro zvuk tejto kapely. ide s toho na mňa silná emócia (podobne ako pri niektorých skladbách Queenu).
Viac-menej sa všade uvádza ELO ako rocková kapela, čo je síce pravda, ale miestami je to celkom slušný popík.
Čo sa mojej oblúbenosti jednotlivých albumov týka - tak u mňa je jednoznačnou jedničkou Time. Ten ma baví od začiatku do konca. Z neviem akej príčiny mám rád aj Xanadu. Potom by som asi zaradil posledný Zoom. Napriek tomu že tam nie je žiadna vyslovená hitovka, tak ten album dokážem bezproblémovo stráviť celý. K prvotine No answer mám tiež celkom pozitívny vzťah, ale je to už trochu náročnejšie počúvanie a musím mať na to náladu. No a ostatné albumy ma ako celky až tak nezaujaly, preto som si z nich spáchal ten výber, lebo je tam predsa len kopa skladieb čo stoja za to. No a potom je tu to 2LP Out of the blue - to spadá tiež do kategórie neurazí, ale ani nenatchne, ale tak isto je tam zopár zaujímavých skladieb.
Ako vidíte túto kapelu vy?
Re: Electric Light Orchestra
Mám od nich úplně všecko, včetně alb, na kterých Jeff Lynne neparticipoval, Part Two a Moment of truth. Doporučuji též Jeffovu sólovku Armchair theathre, velmi špatně sehnatelná, ale výtečná deska na úrovni citovaného Zoom.
Moje první nahrávka na prvním kazeťáku bylo ELO-Balance of Power. Dodnes nejoblíbenější, vedle Time a Secret Messages. Zoom bylo taky hodně milé překvapení po letech...
Moje první nahrávka na prvním kazeťáku bylo ELO-Balance of Power. Dodnes nejoblíbenější, vedle Time a Secret Messages. Zoom bylo taky hodně milé překvapení po letech...
Povedené je taky Discovery. Letos má ELO koncert v Buchlovicích. Jediný, kdo tam nebude je Jeff Lynne. Bez Jeffa není ELO. Jeho bývalí spoluhráči si to ale asi nemyslí, tak vyjeli zase jednou bez něj...
Tuž přispěji svou troškou elektrikářů do mlejna...
audio MC: A New World Record (1976)
audio MC: Discovery (1979)
audio MC: Time (1981)
CD: Out of the Blue (1977)
dvd: Zoom tour live 2001
audio MC: A New World Record (1976)
audio MC: Discovery (1979)
audio MC: Time (1981)
CD: Out of the Blue (1977)
dvd: Zoom tour live 2001
Čo by ste mali vedieť o ELO:
0. The Move - Message from the Country (1971)
posledná 4. LP skupiny je medzi fanúšikmi považovaná za "0", nahrávali ju súčasne s prvou LP,
ale vydali ako The Move - viazala ich zmluva s nahrávacou spoločnosťou na štyri LP
diskografia The Electric Light Orchestra
1.The Electric Light Orchestra (1971)
v USA pod názvom: No Answer (1972)
2. ELO 2 (1973)
3. On the Third Day (1973)
4. Eldorado (1974)
5. The Night The Light Went On Long Beach /live/
6. Face the Music (1975)
7. A New World Record (1976)
8. Out of the Blue (1977) (2LP)
9. Discovery (1979)
10. Xanadu (1980) (Soundtrack 1 strana LP)
11. Time (1981)
12. Secret Messages (1983)
13. Balance of Power (1986)
14. Zoom (2001)
15.Mr. Blue Sky: The Very Best of Electric Light Orchestra (2012) re-record ELO songs
16. Electric Light Orchestra Live (2012)
diskografia ELO Part II.
16. Electric Light Orchestra Part Two (1991 UK)
17. ELO Part II. Performing ELO's Greatest Hits Live Featuring The Moscow Symphony Orchestra (1992)
18. Moment of Truth (1994 UK)
19. One Night. Live in Australia. (UK 1996)
doporučované rarity:
Afterglow - kompilácia 3 CD (1990)
Flashback - kompilácia 3 CD (2000)
Ďalšie info na stranke pred koncertom ex ELO part II. Phila Batesa v Baa na Rockove mrazenie 2014
http://hudba.zoznam.sk/spravy/16-11-201 ... ze-aj-hex/
0. The Move - Message from the Country (1971)
posledná 4. LP skupiny je medzi fanúšikmi považovaná za "0", nahrávali ju súčasne s prvou LP,
ale vydali ako The Move - viazala ich zmluva s nahrávacou spoločnosťou na štyri LP
diskografia The Electric Light Orchestra
1.The Electric Light Orchestra (1971)
v USA pod názvom: No Answer (1972)
2. ELO 2 (1973)
3. On the Third Day (1973)
4. Eldorado (1974)
5. The Night The Light Went On Long Beach /live/
6. Face the Music (1975)
7. A New World Record (1976)
8. Out of the Blue (1977) (2LP)
9. Discovery (1979)
10. Xanadu (1980) (Soundtrack 1 strana LP)
11. Time (1981)
12. Secret Messages (1983)
13. Balance of Power (1986)
14. Zoom (2001)
15.Mr. Blue Sky: The Very Best of Electric Light Orchestra (2012) re-record ELO songs
16. Electric Light Orchestra Live (2012)
diskografia ELO Part II.
16. Electric Light Orchestra Part Two (1991 UK)
17. ELO Part II. Performing ELO's Greatest Hits Live Featuring The Moscow Symphony Orchestra (1992)
18. Moment of Truth (1994 UK)
19. One Night. Live in Australia. (UK 1996)
doporučované rarity:
Afterglow - kompilácia 3 CD (1990)
Flashback - kompilácia 3 CD (2000)
Ďalšie info na stranke pred koncertom ex ELO part II. Phila Batesa v Baa na Rockove mrazenie 2014
http://hudba.zoznam.sk/spravy/16-11-201 ... ze-aj-hex/
Včera jsem objevil existenci alba Afterglow- které zahrnuje raritky, B strany a nevydané skladby. 3 CD. Není to špatné...
https://en.wikipedia.org/wiki/Afterglow ... a_album%29
https://en.wikipedia.org/wiki/Afterglow ... a_album%29
Tiše a nenápadně Jeff Lynne vydal se svou kapelou ELO další desku. Sám v ní hraje a je tam vedoucí.
Prodej bude ale slušný, koukal jsem, že se to prodávalo dobře po celém světě. Jen já nic do minulého týdne netušil.
Zase se mu ta deska povedla. Jeff má teď silné období. Zoom byla podle mě bomba a tohle je na druhý poslech už pod mou kůží taky.
https://jefflynneselo.com/album/alone-in-the-universe/
Prodej bude ale slušný, koukal jsem, že se to prodávalo dobře po celém světě. Jen já nic do minulého týdne netušil.
Zase se mu ta deska povedla. Jeff má teď silné období. Zoom byla podle mě bomba a tohle je na druhý poslech už pod mou kůží taky.
https://jefflynneselo.com/album/alone-in-the-universe/
ELO patřili dříve mezi mé oblíbence. Měl jsem dokonce několik jejich zásadních LP. Jeff Lynne ovlivnil i veleúspěšnou superskupinu Travelling Wilburys z konce 80.let. V její hudbě je "cítit" jeho rukopis. Dokázal hvězdy jako Tom Petty, Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison a další dát dohromady a vydat veleúspěšné album i světové turné. V podobném duchu produkoval i platinové album Toma Pettyho (Full Moon Fever) a znát je to i na posledním albu Roye Orbisona či George Harrisona. Jeff byl velmi činorodý. Kapela ELO se rozpadla kvůli jeho bočním projektům.
Travelling Wilburys
https://www.youtube.com/watch?v=L8s9dmuAKvU
Bev Bevan, zakládající člen ELO pak zkusil se zbytkem členů kapely ELO vzkřísit projektem ELO Part 2. Album i bez Jeffa je docela poslouchatelné a stylově jsou to vlastně ELO. Později ale prodal polovinu práv zpět J. Lynnovi.
ELO Part II
Na youtube je dokonce celé album ELO Part II
https://www.youtube.com/watch?v=QAdiIbs ... tml5=False
Poslední ELO jsem samozřejmě slyšel, ale nezaujalo mě. Poslouchám raději ta stará osvědčená a léty prověřená ELO s kompletní slavnou sestavou.
Travelling Wilburys
https://www.youtube.com/watch?v=L8s9dmuAKvU
Bev Bevan, zakládající člen ELO pak zkusil se zbytkem členů kapely ELO vzkřísit projektem ELO Part 2. Album i bez Jeffa je docela poslouchatelné a stylově jsou to vlastně ELO. Později ale prodal polovinu práv zpět J. Lynnovi.
ELO Part II
Na youtube je dokonce celé album ELO Part II
https://www.youtube.com/watch?v=QAdiIbs ... tml5=False
Poslední ELO jsem samozřejmě slyšel, ale nezaujalo mě. Poslouchám raději ta stará osvědčená a léty prověřená ELO s kompletní slavnou sestavou.
Je to asi o tom, jaká alba člověka oslovila jako první. Mne kdysi potkalo ELO elpíčkem Balance of Power, to už myslím vydal jen sám Lynne, líbí se mi Time a Secret Messages. Tomu se právě podobají i ty poslední věci, takže mě to dost baví.