Diana Krall
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Diana Krall
This Dream of You ... uprimne jak mam vsechny pociny D. Krall, tak tento poustet casto nebudu, je od predchozich dost neodlisitelny a u pisni mam pocit, ze uz jsem je x-krat slysel.
Turn Up the Quiet má opravdu trochu ostřejší sykavky, když jsem to poslouchal kdysi na svých IEM sluchátkách, až mne to zařízlo do mozku.
Jinak Turn Up the Quiet a nové This Dream of You - nechápu, že to zvukař takhle pustil ven. V RTA je krásně vidět, jak když před každou zpívanou pasáží vyjíždí šavlí na mixu zpěvový mikrofon, tak zároveň vyjíždí asi okolo 19kHz velká špička, na tom kmitočtu oscilovalo něco v mikrofonu či jeho preampu, možná oscilátor napájení mikrofonu. Spektrální analyzer ale musí mít dobré rozlišení aby ta sice vysoká, ale uzoučká špička byla vidět. Na těch běžných sloupcových to vidět není.
Dobrý způsob, jak přivodit tinitus...
Také je na jednom z těch dvou alb stabilní hukot kolem 50Hz. Slyšet asi moc není, ale na spektrogramu vidět je.
Je to v DSD i 24/192 verzi stejné.
Myslím, že by DK měla změnit zvukaře či celé studio. Nic takového jsem zatím na žádné nahrávce neviděl.
Jinak Turn Up the Quiet a nové This Dream of You - nechápu, že to zvukař takhle pustil ven. V RTA je krásně vidět, jak když před každou zpívanou pasáží vyjíždí šavlí na mixu zpěvový mikrofon, tak zároveň vyjíždí asi okolo 19kHz velká špička, na tom kmitočtu oscilovalo něco v mikrofonu či jeho preampu, možná oscilátor napájení mikrofonu. Spektrální analyzer ale musí mít dobré rozlišení aby ta sice vysoká, ale uzoučká špička byla vidět. Na těch běžných sloupcových to vidět není.
Dobrý způsob, jak přivodit tinitus...
Také je na jednom z těch dvou alb stabilní hukot kolem 50Hz. Slyšet asi moc není, ale na spektrogramu vidět je.
Je to v DSD i 24/192 verzi stejné.
Myslím, že by DK měla změnit zvukaře či celé studio. Nic takového jsem zatím na žádné nahrávce neviděl.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Poslední album, co jsem koupil bylo "Glad Rag Doll". Ty novější věci už mě tolik nezaujaly (lépe řečeno jsou dost podobné těm přecházejícím), takže ani jejich zvuk nemůžu hodnotit.
Ovšem "Glad Rag Doll" mě teď baví hodně, zvukově je to dost odlišné od zbytku produkce, takové "drsně špinavé, nepřearanžované" nebo jak to popsat. Celé je to posazené dolu, žádné cinkání a tedy ani sykavky.
Ovšem "Glad Rag Doll" mě teď baví hodně, zvukově je to dost odlišné od zbytku produkce, takové "drsně špinavé, nepřearanžované" nebo jak to popsat. Celé je to posazené dolu, žádné cinkání a tedy ani sykavky.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Paul McCartney: Kisses On The Bottom - evidentní inspirace velkým úspěchem DK. Zajímavé je na něm to, že McCartneyho nedoprovází jeho dvorní spoluhráči, ale jazzová skupina Diany Krall, která songy také aranžovala. Tato kanadská pianistka a zpěvačka osmkrát nominovaná na cenu Grammy (dvakrát ji dokonce získala!) si zde nezazpívala (protože by se ukázalo, že P.McC je v popularitě o kategorii výše a ve zpěvu o kategorii níže - rozsah, leggato, frázování, živost...) Mezi hosty najdeme také Erica Claptona a Stevie Wondera. Ani to moc nepomohlo, je mi líto, a to jsem přivíral wobě woči.
Mc Cartney je v popularitě výše z důvodů přínosu v hudbě po dobu celé kariéry,jak s Beatles,Wings,tak pod svým jménem,po dobu bezmála padesáti let.
Je to hudebník, skladatel, aranžér,producent světového formátu.
Diana Krall je krásná blondýna která hraje na klavír a zpívá písně,nebo jazzové standardy, které pro ní připravuje vesměs ve stejných aranžích hlavně její producent Tommy Li Puma.
Skladatelsky se nepodílí,je to interpretka Mc Cartney navíc vše co interpretuje také tvoří a produkuje.
Tim je odůvodněna ta popularita.
Zpěv je takový, jaký je, každý projekt ať tributní,nebo jenom prokazující úctu puvodní
mu umělci takto působí.
Porovnávat Mc Cartneye a Dianu Krall je jak říká jeden kolega,jako porovnávat hovno s pitralonem.
Je to hudebník, skladatel, aranžér,producent světového formátu.
Diana Krall je krásná blondýna která hraje na klavír a zpívá písně,nebo jazzové standardy, které pro ní připravuje vesměs ve stejných aranžích hlavně její producent Tommy Li Puma.
Skladatelsky se nepodílí,je to interpretka Mc Cartney navíc vše co interpretuje také tvoří a produkuje.
Tim je odůvodněna ta popularita.
Zpěv je takový, jaký je, každý projekt ať tributní,nebo jenom prokazující úctu puvodní
mu umělci takto působí.
Porovnávat Mc Cartneye a Dianu Krall je jak říká jeden kolega,jako porovnávat hovno s pitralonem.
Diana Krall je (na rozdíl od Sira Paula) docela nuda
PS: Jen můj názor, není to námět k debatě.
Jak vás vůbec může napadnout srovnávat chlapa a ženskou?...a navíc, Cartney je ještě k tomu všemu levák!