Deep Black and Purple Sabbath

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
boxer

Deep Black and Purple Sabbath

Příspěvek od boxer »

Všiml jsem si,že obě kapely,které jistě patří mezi to "rodinné stříbro",zde zatím nemají zastoupení.

V podstatě je zbytečné o nich cokoliv psát,protože každý rocker o nich ví hodně a kdo něco neví,stačí kouknout na třeba Merhautovic stránky.

No a proč trochu zmatečný název? No napadlo mě to dnes ,když jsem si poslechl koncertní ( a zvukově děsné) CD z koncertu ve Worchester Centrum z roku 1983 , Sabbath - Purple Sabbath

A myslím,že se zde dá najít paralela s hifi komponenty. To,že dáme špičkové komponenty k sobě,neznamená to,že bude výsledek taky špičkový.

Ian Gillan z D.P. s Butlerem a Iommim z B.S. bicmenem Bev Bevanem (sice taky,krom jiných kapel, z B.S. ,ale těžce nestíhající Wardův post) není dohromady opravdu žádná dobrota.

Obrázek

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Deep Black and Purple Sabbath

Příspěvek od Renown »

mimochodem Bill Ward taky nebyl žádný extra bubeník ve srovnání třeba s Johnem Bonhamem. Byli to kamarádi :-)
Bev Bevan je především známý z ELO.

boxer

Příspěvek od boxer »

Renown

Já taky nepsal,že by Bill býval byl :D extratřída bubeník.Ale co naplat,ve skladbách Black Sabbath,je tak rytmicky spojen s Geezerem,že jakýkoliv bubeník,Appice,Bevan,Powell ...to prostě nebylo ono...On Bill jakoby první vždy trošku zaspal, a synkopu taky.A to je myslím jeho poznávací znamení.

Jinak pro mne B.S. jsou pouze prvních 8 alb.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Predsudky, Boxer, predsudky, zrovna dnes som pocuval na LP album s Glennom Huglesom Seventh Star...skvely, skvely album, ale pristup ludi k tymto "novsim" albumom je presne ako ten tvoj a to ma nici, schvalne skus bez predsudkov song No Stranger To Love, zapocuvaj sa do gitarky pana iommiho, to je ten pan, co robil hudbu Sabbatov Sabbatmi. A nie uskriekanec Ozzy ktory netusi ako sa spieva na rozdiel od Dia, Gillana, Huglesa a ani Martina. Pravda je ze aj ja mam Sabatovky s Ozzym rad, v ziadnom pripade vsak neodsudzujem to co bolo po nom...Zi a nechaj zit...

http://www.youtube.com/watch?v=qjPrsEWgNK4

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

Fialový hnus a Pracovní sobota? *2thumbsup* (Nemyslím to zle, jen legrace.)

V Deep Purple se určitě pilněji cvičilo a Gillanův hlas má něco víc než jen zajímavou barvu, ale já bych si z těch dvou vždycky vybral Sabbathy. S hifi by to ale nemělo nic společného. :D

boxer

Příspěvek od boxer »

MB
Ale jdi ty předsudku.

Já jsem nepsal,že by se mi pak kapela Iommiho nelíbila.Tu více a tu méně.Nemusíš mě znát další jejich zpěváky a skladby.Ale Black Sabbath jsou pro mne (jsem starší kmet,který s těmi kapelami vyrůstal LP po LP) jen a pouze s Ozzym.
Tak jak Marillion pouze s Fishem(ti se mi bez něj ale nelíbí).
Našlo by se více kapel,které mám s hlavním zpěvákem tak úzce spjato (Genesis,Doors,Queen...),že pak bez něj,už nejsou to ono jméno.Jsou to už kapely jiné a měly by se jmenovat jinak.

Jediní,kteří se mi vymykají,jsou Pink Floydi.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Samozřejmě Boxere, Black Sabbath pouze s Ozzym. Ale Deep Purple můžu i po Gillanovi a dokonce i bez Ritchieho Blackmorea na albu Come test the band.
Nejlepší Deep Purple jsou In Rock, Fireball, Made in Japan, Machine Head, Who do we think we are, Burn, Stormbringer, Come test the band, a možná ještě Made in Europe.

boxer

Příspěvek od boxer »

Jo Renowne,máš pravdu.
Jenže zde je to trochu jinak.

Přestože Ian Gillan je sqělý zpěvák,nebyl v kapele od počátku.Jak známo,byl to Rod Evans.Deep Purple je tak nějak "komsomolská" kapela.
Tzn.má svýho ducha v celku a v podstatě celý její hudební vývoj je tak nějak kontinuální a přes nejvýznačnější (tebou jmenované) LP mě oslovují všechna alba.Prostě jejich zvuk není u mne spojen s tak výraznou personou jako třeba Ozzy.Ať se to MB a jiným líbí či ne,v tomto případě (B.S.)nejde o BůhVí jakého zpěváka,ale o personu grata.Prostě je to zjev,který dělá kapelu kapelou.Totéž je Fish,Axl u Gun´s,Morisson u Doors,atd.Nejsou prostě zaměnitelní.

Navíc pro mne důležitou věcí je druhý Ian, a to Paice,který tluče od počátku a tak se mě to v hlavě "nedrhne".
No a taky si myslím,že kapela měla po Gillanovi na zpěváky (Coverdale,Turner) hodně šťastnou ruku,a ti opravdu zapadli.

Mimochodem pro mne best od DP je Fireball.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Je to jen o subjektivních pocitech každého, jak tyhle personálie vazby vnímá.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Boxer :

ačkoliv s Tebou zcela souhlasím, přece jenom bych si dovolil :
Myslím, že stejně typickým jako je pro Black Sabbath zpěv Ozzyho, tak je pro ně úplně stejně typický i zvuk a styl Iommiho podladěné kytary.
Jak známo, Iommi kvůli své indispozici (chyběly mu dva články prstů po úrazu) hrál na kytaru, která měla "měkčí" struny. Naladěné níže o jeden a půl tónu, proto je údajně jejich zvuk tak neobyčejně temný, jak jsem si přečetl v knížce o BS :-)

boxer

Příspěvek od boxer »

Merhaut

No jistě

Renown

Na chybějící články nasazuje gumové "prodloužení".

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

A zase z vás zkusí vytáhnout nějaké drobné: http://www.amazon.co.uk/Stormbringer-Re ... 734&sr=1-1

boxer

Příspěvek od boxer »

*offtopic* *offtopic* *offtopic* *offtopic* *offtopic* *offtopic* *offtopic* *offtopic*

Dám to sem,do svýho vlákna.Nedělejte k tomu offtopickou smršť. Dnes jsem náhodně zabrousil na Napoleonfórum a hned poslední příspěvek Napoleona mě dostal.

on dobrej metall je jen a jen tvrdý jazz na kterém poznáš za 5min více než za 60min jazzu.

Tož tak.

boxer

Příspěvek od boxer »

Jen pro zajímavost jsem našel hodnocení alb B.S. dle AllMusic,skvělého Rare.Y.M. a snad nejlepšího Progres.Rock U.D.

ROK Název---------------------------------------------------------- A.M. R.Y.M. P.R.U.D.
1970 Black Sabbath------------------------------------------------ ****- 4,21 4,07
1971 Paranoid------------------------------------------------------ ***** 4,26 4,25
1971 Master of Reality-------------------------------------------- ***** 4,21 3,78
1972 Black Sabbath, Vol. 4--------------------------------------- ****- 4,03 3,80
1973 Sabbath Bloody Sabbath------------------------------------ ****- 4,07 4,06
1975 Sabotage----------------------------------------------------- ****- 3,93 4,08
1976 Technical Ecstasy-------------------------------------------- ** 3,13 2,56
1978 Never Say Die!----------------------------------------------- *- 3,05 2,68
1980 Heaven and Hell--------------------------------------------- ****- 4,00 3,86
1980 Live at Last-------------------------------------------------- ** 3,24 2,94
1981 Mob Rules---------------------------------------------------- **** 3,80 3,21
1982 Live Evil------------------------------------------------------ ** 3,24 3,68
1983 Born Again---------------------------------------------------- *- 2,21 2,22
1986 Seventh Star------------------------------------------------- *** 2,96 2,71
1987 The Eternal Idol---------------------------------------------- *** 3,18 3,19
1989 Headless Cross----------------------------------------------- **** 3,33 2,48
1990 TYR------------------------------------------------------------ * 3,20 3,04
1992 Dehumanizer-------------------------------------------------- **- 3,41 2,22
1994 Cross Purposes----------------------------------------------- *** 3,09 3,36
1995 Forbidden----------------------------------------------------- *- 2,41 1,48

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Zrovna teď vedu na Musicserveru debatu o nesmyslnosti bodování hudby...

Odpovědět