David Bowie
David Bowie
Dnes ráno mne přímo do srdce zasáhla zpráva, že Bílý vévoda, rockový chameleon odešel do rockového nebe. Stihl ještě vydat pár dní staré album Blackstar.
Re: David Bowie
Hm, to nám ten rok 2016 nezačíná moc dobře. R.I.P. Poznamenal několik generací hudebníků, a teď si už jistě za tou velkou zdí užívá nekonečnu party .....
Je mi líto toho extravagantního umělce. Jeho hlas byl jako pohlazení. Raději jsem měl je pozdější tvorbu.
O to víc je mi líto, že poslední album Blackstar, je zvukově tak zmršený. To se mu snad někdo pomstil.
Přitom hudba je velmi dobrá.
O to víc je mi líto, že poslední album Blackstar, je zvukově tak zmršený. To se mu snad někdo pomstil.
Ach jo byl to pan hudebník!!!
musím říct, že na mě Bowieho tvorba vždy působila strašně vyumělkovaně nebo jak bych to řekl, slyšel jsem pár jeho alb, ale nebavily mě a nikdy jsem nepocítil potřebu se k nim vrátit....
nicméně jde o můj osobní pocit, objektivně byl legenda a nechť je mu zem lehká.
(odchod B.B.Kinga mě zasáhl mnohem víc)
nicméně jde o můj osobní pocit, objektivně byl legenda a nechť je mu zem lehká.
(odchod B.B.Kinga mě zasáhl mnohem víc)
To je svatá pravda. To že někdo "zamrdá" mastering žaludům jako je One direction, Bieber, Miley Cyrus atd je skoro povinnost. S obrovskou dávkou nadsázky se mi chce napsat že ho nezabil rak ale ten master (omlouvám se za to jak jsem to mapsal, velmi si práce Bowieho vážím).boxer píše:O to víc je mi líto, že poslední album Blackstar, je zvukově tak zmršený. To se mu snad někdo pomstil.
Napsal jsi to výstižně Jsem na horách a dal jsem si to album "jen" jako sluchátkový poslech.....přesto TO slyším Hudba fajn, zvuk napičuTJK píše:boxer píše: . . . omlouvám se za to jak jsem to napsal, velmi si práce Bowieho vážím.
Zkoušel někdo Unmastered verzi s DR 10?
http://dr.loudness-war.info/album/list? ... =blackstar
http://dr.loudness-war.info/album/list? ... =blackstar
Řekl bych že tzv. Unmastered edit. bude vinyl rip v 24/96.
Neskutečně mne vytáčí, že Bowie musel bojovat jako lev, aby album dokončil a udělal k němu i ty klipy a odešel z tohoto světa jako rockový hrdina. CD s DR kolem 5 je nevěřitelná prasárna. To je tak pro mobilní telefony. Na normální hifi sestavě je to nepoužitelné. Lituji, že si tohle poslední CD nikdy nepořídím
Už druhý den poslouchám 24/96 official hires z HD tracks a i když to má stejné DR, (což tedy mne udivuje s ohledem na výsledek), je zvuk opravdu lepší. Hlavně basy a ticho mezi notami, jak se říká.
dnes jsem slysel par pisnicek na CRO 3 - musel jsem hodne ubrat basy - a potom byl zvuk uchazejici ... ovsem jak moc si s tim lamali hlavu v radiu nez to pustili do eteru to nevim...
Kazdopadne od bowieho s tim zvukem clovek nikdy nevi/ nevedel.
Mam 2 cedecka kolem roku 2000 - 2004 rekl bych - tam samotny zvuk neni spatny - az na DR ..ovsem pri tomto stylu se to da prekousnout.
Pak na druhou stranu mam remastry delane nekdy kolem roku 1990 - tam je naopak DR velmi dobre, ovsem s korekcemi se musi carovat - konkretne basy hodne pridat.
No holt jak jinak - nejlip z toho co od nej mam mi zni stare LP Pinups r. 1972 - to tam dam a je to perfektni ...
Kazdopadne od bowieho s tim zvukem clovek nikdy nevi/ nevedel.
Mam 2 cedecka kolem roku 2000 - 2004 rekl bych - tam samotny zvuk neni spatny - az na DR ..ovsem pri tomto stylu se to da prekousnout.
Pak na druhou stranu mam remastry delane nekdy kolem roku 1990 - tam je naopak DR velmi dobre, ovsem s korekcemi se musi carovat - konkretne basy hodne pridat.
No holt jak jinak - nejlip z toho co od nej mam mi zni stare LP Pinups r. 1972 - to tam dam a je to perfektni ...
pesi: V rádiu si s tím můžou lámat hlavu jak chtějí. Pak to pošlou po lince radiokomunikacím, ty to proženou optimodem a je vymalováno, totiž zglajchšaltováno.
...no jo no.. Nevím přesně jak to s rádii chodí, nevím přesně kdo nebo co kde optimalizuje, nicméně každá stanice má svůj specifický zvuk - to je zcela jasně slyšet, takže ne všechno zřejmě ladí radiokomunikace...
tak, David Bowie Blackstar 2016 je doma