Bozzio, Levin, Stevens

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Bozzio, Levin, Stevens

Příspěvek od Zdeny »

Po delší době jsem vytáhnul obě CD, která tato trojice vydala. otázka zní: je to opravdu jen dvojice? Není jich více? Strejda google nicnenašel, ale třeba se mýlí. A pokud se opravdu nemýlí, máte tip na podobný styl muziky - instrumentální a v nějakém slušeném technickém provedení? Nyní jsem dojel Situation dangerous a zvukově jde o velmi vydařenou věc. Za tipy děkuji.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Bozzio, Levin, Stevens

Příspěvek od NIN »

Taky mám pouze Black Light Syndrome a Situation Dangerous. Kdyby bylo něco dalšího hned bych pořídil. Ale zřejmě bohužel.
Zkus třeba ostřejší Liquid Tension Experiment (Levin, Portnoy, Rudes, Petrucci) nebo Steve Stevens - Memory Crash, Tony Levin - Pieces of the Sun, Steve Morse - Major Impact2, Paul Gilbert - Fuzz Universe nebo nějakýho novějšího Jeff Becka.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Zdravím,
Dovolil bych si doporučit podobné desky:
Steve Stevens " Memory Crash" Magna Carta MA-9095-2
Terry Bozzio+ Billy Sheenan " Nině Short Films" Magna Carta MAX 9062-2
Steve Stevens " Flamenco A GO GO" ARK21Records 186 810 025-2
Terry Bozzio+ Metropole - "Chamber Works" nps output FN 2530-2
Steve Stevens " Atomic Playboys" Warner brothers 925 920 2
Přeji příjemný poslech.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Dasta
opět klobouk dolů před tvými znalostmi *klanimse*

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

a jeste tu mame z roku 2015 soubor 4CD Terry Bozzio - Composer Series Ward Records ‎– GQCS-90069~3

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Kluci,velky dik.odpoledne zkusim pkhledat.jinak LTE mam a je to vynikajici.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Tohle je krásný příklad mé dokonalé hifistické nemoci. :mrgreen:
Pořídil jsem si k poslechu BLACK LIGHT SYNDROME i Situation dangerous. Mé hifistické srdce jásá nad zvuky linoucími se z reproduktorů. Každá stopa je opravdu našlápnutá daty. Zároveň mne ta muzika neskutečně nebaví. Nuda, ale hraje to náramně. Sedím u toho a užasle poslouchám zvuky. Co se to se mnou stalo? *headbang*

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Jen pro info:
Terry Bozzio - známý především jako bubeník skupiny Franka Zappy (dle časopisu Rolling Stone 5. nejlepší bubeník světa)
Tony Levin - baskytarista např. King Crimson a turné s Peterem Gabrielem (používá neobvyklý basový nástroj Chapman Stick)
Steve Stevens - dvorní kytarista Billiho Idola a předvádí se např. v klipu Michaela Jacksona "Dirty Diana"

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

drfish píše:
16 lis 2017 15:02
Tohle je krásný příklad mé dokonalé hifistické nemoci. :mrgreen:
Pořídil jsem si k poslechu BLACK LIGHT SYNDROME i Situation dangerous. Mé hifistické srdce jásá nad zvuky linoucími se z reproduktorů. Každá stopa je opravdu našlápnutá daty. Zároveň mne ta muzika neskutečně nebaví. Nuda, ale hraje to náramně. Sedím u toho a užasle poslouchám zvuky. Co se to se mnou stalo? *headbang*
Tohle a nuda????? Nemyslíš vážně:-) To je přehlídka mistrovství jednotlivých hráčů z top kategorie. A jako celek - těžko předstižitelné. To je mazlení se s nástroji, virtuozita. Neděje se s tebou nic, jen tě to dostalo *thumbs up*

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Vůbec jsem tím nemyslel, že by to byla nuda po stránce muzikantské. Jako hráč na kytaru celý život se pohybující v oblasti hudby si uvědomuju virtuozitu těch borců. Naživo bych byl stoprocentně totálně v tranzu, tím jsem si jistý. Ale tento žánr mě zkrátka oslovuje jen muzikantsky a hifisticky, srdce fanouška zůstává netečné. Určitě to znáte taky, když vám někdo řekne o nějaké super muzice, vy jí posloucháte a uvědomujete si, že je to fakt dobře zahrané i nahrané, ale mráz po zádech neběží. Takže je má reakce jen výrazem zklamání ze sebe samého, že mne to nedostalo tak, jak jsem čekal. Hudbu nijak nehaním, koneckonců jsem napsal, že ty zvuky mne baví. :oops:

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...plně souhlasím a podepisuji. Jako hráče uznávám, ale emoce nezpůsobí .... a hudba u mně je o emocích a LTE, DT ani PF mi je nepřinášejí :(

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Poslech jakéhokoliv hudebního díla by se měl posuzovat pouze jediným měřítkem: líbí- nelíbí.
Klukovi, který vyrostl na Running Wild nebo Grave Digger těžko vysvětlovat, že existují také takové kapely jako Bad Company nebo Blackfoot.
Obojí přitom ve svojem ranku odvádí špičkovou hudební kvalitu.
BLS odvádí špičkovou kvalitu a virtuozitu na svých deskách, pro mně osobně to představuje vrchol, ale dovedu si představit a pochopit, že to nemusí každému líbit, zrovna jako mně se nelíbí Diana Krall, ale neupirám,že je na svých deskách virtuózní.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Já vyrostl na Abbě a ulítám např. na Slayer. Líbí se mi Atomic Rooster a taky Nine Inch Nails. Steve Vai mě dostane a taneční elektroničtí Faithless taky. Když si dám otázku, který z těch žánrů je pro mne nej, tak nevím. Mám rád opakovaný rify, kytarové sólové onanie, vznešené a gradující refrény (např. "Eagle" od Abby je neskutečná nádhera) a nebo i šlapající taneční rytmy. V tom jsem strašně rozpolcenej a užívám si to všechno.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Tak to Ti mohu doporučit "novinku" od ABBY , THE ALBUM na LP, 45 rpn. Obsahuje skladbu Eagle v (Long Version). Zvukově bomba.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Další doporučený instrumentální kousek.
Derek Sherinian - Mythology.
Bývalý klávesák Dream Theater, Alice Cooper, Kiss nebo Billy Idol má na své studiovce hosty jako jsou Zakk Wylde, Steve Stevens, Steve Lukather a jiní. V jedné skladbě je slyšet Jeff Beck (přesto, že tam není) a v poslední skladbě si Zakk zazpívá.
220px-Dsmythologyalbum.jpg

Odpovědět