Bob Dylan

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Bob Dylan

Příspěvek od Rowing »

Zrovna procházím Dylanovským obdobím. Už druhý den mi hrají různá alba od tohoto skvělého muzikanta a zjistil jsem, že tu nemá své téma a taková osobnost si ho rozhodně zaslouží. Až nyní, kdy ho trochu více poslouchám, zjišťuji kolik písní různých interpretů je jen předělávkou Dylanovy písničky. Dočetl jsem se, že jeho písničky dosud přepracovalo přes 2000 různých interpretů.

Vlastním jménem se jmenuje Robert Allen Zimmerman (že by potomek našeho Járy :?: :D ). Narodil se 24.5.1941 v USA (Duluth, Minnesota).
Byl inspirací mnohých slavných muzikantů - Jimiho Hendrixe, Micka Jaggera, Beatles ale i např. Madonny, Michaela Jacksona. Ze soudobějších např. The Frames (Glen Hansard) atd. atd.

Dost lituji, že jsem nemohl navštívit jeho nedávný (9.6.) koncert v Ostravě.

Highway 61 Revisited (1965)
Obrázek

Hard Rain (1976)
Obrázek

Empire Burlesque (1985)
Obrázek

Time Out Of Mind (1997)
Obrázek

Love And Theft (2001)
Obrázek

Modern Times (2006)
Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Bob Dylan

Příspěvek od Peer »

Zvláště těmito třemi posledními deskami se opět vrátil na výsluní...
Jsou to vynikající desky *thumbs up*

berka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berka »

deska "love and theft" je skvěla,pokud se nepletu Dylan za ni dostal cenu grammy Mam ji doma na Sacd-
Ale vice se mi libí jeho poslední deska "Modern Times"-tady prostě Dylan dava jasně najevo že opravdu s hraním neskončil !!!!
Koupil jsem si ji na vinylu,prostě tato deska se musi vychutnat u lahvinky dobreho červeneho v klidu při poslechu gramofonu

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Modern Times mám také na vynilu 180 gr.
Fantastické *thumbs up*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Bob Dylan dostal nobelovku za literaturu. Je to dobře nebo špatně? Já nevím...
https://www.nobelprize.org/nobel_prizes ... ates/2016/
Obrázek

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Snad je to deformovanou medializací Nobelovy ceny, ale mám osobně pocit, že s ohledem na několik jejích laureátů její prestiž klesla. Dylan sice není spisovatel ani básník, ale texty písní lze s klidem považovat za "literaturu".
Já mu to přeji. Za tu celoživotní kariéru si ji svým způsobem zaslouží.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Já jej beru také jako mé top, básník to pro mne jednoznačně je, ale prý i on sám dva týdny zvažoval, jestli ji přijme. Přece jen bývalý bojovník proti establishmentu... No ale v dospělostí se většina zklidní. Nebo je zklidněna. Původních rebelů už moc není. Snad jen Neil Young ještě neztratil energii a ideály. Jinak fotříci...

Odpovědět