Signálové XLR do 10tis.

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Signálové XLR do 10tis.

Příspěvek od Pavel_LXmini »

NA
Pro pořádek, nejsem odborník ani geniální, jak jsem Vám již psal. Pokud vím, ignorujete můj jediný příspěvek, kde jsem Vás vyzval k opravě mylné informace týkající se konstrukce, které jste se dětinsky vysmíval (konstrukci skutečného odborníka mimo jiné). Musíte začít ignorovat, pokud se nechce omluvit a opravit.

tmwatch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmwatch »

Jarda69 píše:
21 říj 2024 15:22
Já myslím, že se asi shodneme na tom, že na kabelu nezáleží, pokud je kabel kvalitně udělaný :)
Neshodneme.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jarda69
Ok, nezáleží. Teď jen specifikuj jak se zjistí, či měří, zda je ten kabel kvalitně udělaný. Je to pohledem?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Jarda69 píše:
21 říj 2024 15:22
Já myslím, že se asi shodneme na tom, že na kabelu nezáleží, pokud je kabel kvalitně udělaný :)
A tento čo predávam je podla Teba ako kvalitne urobený, vieš to posudiť ?
Firma má z výrobou a predajom káblov viac ako 35-ročné skúsenosti.

( striebro-med-zlato )

Technické špecifikácie Interconnect:

Dirigenti Zliatina
Kovy Ag/Cu/Au
Tienenie Vrkoč 100%
Dielektrický materiál teflón
meradlo (účinné) 22 AWG
Tlmiaci materiál Ferox
Kapacita 40 pF/FT (od kolíka k štítu)
Odpor 0,053 Ω/m (vodič)
Odhadovaný čas nábehu 250 hodín
Priemer kábla vonkajší priemer 5/8"
Typ konektora / Zlaté 3-pólové XLR
Spracovanie materiálu Trojitý (3x) Cryomag©

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

NA. Divím se, že tady tratíš svůj čas. Zde je většina ovlivněna BVa, který si z tohoto fóra udělal neplacenou reklamu pro své výborně měřené výrobky, které ale, dle zkušenosti některých jejích bývalých majitelů, nehrají zas tak dobře, jak výborně měří

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak jinak. Nezáleží na tom, co máte v řetězci, když to bude vše perfektně udělané.
Je to tak lepší?

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

@fox
nepotřebuji, aby mě někdo ovlivňoval, názor na věc si s dovolením udělám sám. Že se s některými zde (BVa, PMA,...) v ledasčem shodneme má svůj racionální důvod - Fyzika a (Elektro)akustika.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Jarda69 neodpovedal si na moju otázku. "podla Teba ako kvalitne urobený, vieš to posudiť ?"

Máš tam parametre čo firma udáva a podla mna su dostačné aj pre technika to podla nich zhodnotiť.
"Netreba ho asi ani skušať ani počuvať podla Teba , tak aký ma vplyv na na prenos signálu a " Je dostatočne " kvalitně udělaný ?" :roll:
Tak je či nie je. 8-)

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ahoj! Odpovím ti místo Jardy69. Pro symetrický přenos audio signálu na 50cm je urobený nadmíru dobře. Jrd

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jarda69
No a jak se tedy pozná to perfektně udělané? Definuj "perfektně".

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Proč já? To můžou vysvětlit ti, co tvrdí, že vliv kabelů nemůže být na žádné sestavě slyšet.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 fox
Už viac ako 2 roky nič nevyrábam a neponúkam, takže žiadnu reklamu nepotrebujem... Jediné čo som tu vždy "propagoval" a obhajoval je zdravý rozum a platnosť elementárnych princípov fyziky a elektrotechniky. Ak sa má zmeniť (zlepšiť, zhoršiť..) vnímaný zvuk, musí sa zmenit signál,ktorý je " nositelom" toho zvuku. A to vieme ( každú zmenu!) merať o niekoľko rádov lepšie ako sú schopnosti sluchu. Bez zmeny signálu je zmena zvuku čistá halucinácia, autosugescia, želanie.... lebo kvetnaté reči, značka, cena... Jediný dôkaz počuteľnosti je korektný slepý test s úspešnosťou tak 8/10. Asi tak

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Trochu jsem si prošel internet ohledně toho KLOTZ MC5000 - dá se koupit hotový za pár stovek, to je skoro škoda o tom tady diskutovat a vyjde nakonec líp ho prostě koupit a vyzkoušet.

Ale co mne docela pobavilo je skutečnost, na kolika fórech muzikanti řeší, jestli Klotz, nebo Mogami, a který model a jaký vliv na zvuk to má atd... a je zajímavé, že skutečnost, že to nemá na zvuk viv se omílá pořád dokola až v okamžiku, kdy dojde na úvahy o drahých kabelech. Tak nevím, co si o tom mám myslet :?:
Logicky bych musel usoudit, že vysoká cena kabelu vede nutně k nemožnosti slyšet rozdíly, protože u levných s tím spousta lidí problém nemá.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Muzikanti riešia káble často v dĺžkach 5 a viac metrov, napr. k mikrofónom, kde sú "zdroje signálu " (mikrofóny) s často s vyšším výstupným odporom(aj o viac rádov proti napr. aktívnym preampom alebo DAC )... A tam hrá úlohu kapacita kábla (priamo úmerná dĺžke), pretože tvorí s výstupným odporom R-C filter, ktorý môže ovplyvniť prenos najvyšších kmitočtov, ich útlm, podľa vlastností mikrofónu. Ale rozdiely nie sú nijako dramatické a ani muzikanti sa často jednoznačne nezhodnú..

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

To zní rozumně.
Jak velký rozdíl v kapacitě XLR kabelu (myslím celkem, nikoli na 1 metr) by podle Tebe musel být, aby způsobil slyšitelný rozdíl?

Odpovědět