Signálové XLR do 10tis.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Signálové XLR do 10tis.
NA
Pro pořádek, nejsem odborník ani geniální, jak jsem Vám již psal. Pokud vím, ignorujete můj jediný příspěvek, kde jsem Vás vyzval k opravě mylné informace týkající se konstrukce, které jste se dětinsky vysmíval (konstrukci skutečného odborníka mimo jiné). Musíte začít ignorovat, pokud se nechce omluvit a opravit.
Pro pořádek, nejsem odborník ani geniální, jak jsem Vám již psal. Pokud vím, ignorujete můj jediný příspěvek, kde jsem Vás vyzval k opravě mylné informace týkající se konstrukce, které jste se dětinsky vysmíval (konstrukci skutečného odborníka mimo jiné). Musíte začít ignorovat, pokud se nechce omluvit a opravit.
Jarda69
Ok, nezáleží. Teď jen specifikuj jak se zjistí, či měří, zda je ten kabel kvalitně udělaný. Je to pohledem?
Ok, nezáleží. Teď jen specifikuj jak se zjistí, či měří, zda je ten kabel kvalitně udělaný. Je to pohledem?
A tento čo predávam je podla Teba ako kvalitne urobený, vieš to posudiť ?
Firma má z výrobou a predajom káblov viac ako 35-ročné skúsenosti.
( striebro-med-zlato )
Technické špecifikácie Interconnect:
Dirigenti Zliatina
Kovy Ag/Cu/Au
Tienenie Vrkoč 100%
Dielektrický materiál teflón
meradlo (účinné) 22 AWG
Tlmiaci materiál Ferox
Kapacita 40 pF/FT (od kolíka k štítu)
Odpor 0,053 Ω/m (vodič)
Odhadovaný čas nábehu 250 hodín
Priemer kábla vonkajší priemer 5/8"
Typ konektora / Zlaté 3-pólové XLR
Spracovanie materiálu Trojitý (3x) Cryomag©
NA. Divím se, že tady tratíš svůj čas. Zde je většina ovlivněna BVa, který si z tohoto fóra udělal neplacenou reklamu pro své výborně měřené výrobky, které ale, dle zkušenosti některých jejích bývalých majitelů, nehrají zas tak dobře, jak výborně měří
Tak jinak. Nezáleží na tom, co máte v řetězci, když to bude vše perfektně udělané.
Je to tak lepší?
Je to tak lepší?
@fox
nepotřebuji, aby mě někdo ovlivňoval, názor na věc si s dovolením udělám sám. Že se s některými zde (BVa, PMA,...) v ledasčem shodneme má svůj racionální důvod - Fyzika a (Elektro)akustika.
nepotřebuji, aby mě někdo ovlivňoval, názor na věc si s dovolením udělám sám. Že se s některými zde (BVa, PMA,...) v ledasčem shodneme má svůj racionální důvod - Fyzika a (Elektro)akustika.
Jarda69 neodpovedal si na moju otázku. "podla Teba ako kvalitne urobený, vieš to posudiť ?"
Máš tam parametre čo firma udáva a podla mna su dostačné aj pre technika to podla nich zhodnotiť.
"Netreba ho asi ani skušať ani počuvať podla Teba , tak aký ma vplyv na na prenos signálu a " Je dostatočne " kvalitně udělaný ?"
Tak je či nie je.
Máš tam parametre čo firma udáva a podla mna su dostačné aj pre technika to podla nich zhodnotiť.
"Netreba ho asi ani skušať ani počuvať podla Teba , tak aký ma vplyv na na prenos signálu a " Je dostatočne " kvalitně udělaný ?"
Tak je či nie je.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Odpovím ti místo Jardy69. Pro symetrický přenos audio signálu na 50cm je urobený nadmíru dobře. Jrd
Jarda69
No a jak se tedy pozná to perfektně udělané? Definuj "perfektně".
No a jak se tedy pozná to perfektně udělané? Definuj "perfektně".
Proč já? To můžou vysvětlit ti, co tvrdí, že vliv kabelů nemůže být na žádné sestavě slyšet.
2 fox
Už viac ako 2 roky nič nevyrábam a neponúkam, takže žiadnu reklamu nepotrebujem... Jediné čo som tu vždy "propagoval" a obhajoval je zdravý rozum a platnosť elementárnych princípov fyziky a elektrotechniky. Ak sa má zmeniť (zlepšiť, zhoršiť..) vnímaný zvuk, musí sa zmenit signál,ktorý je " nositelom" toho zvuku. A to vieme ( každú zmenu!) merať o niekoľko rádov lepšie ako sú schopnosti sluchu. Bez zmeny signálu je zmena zvuku čistá halucinácia, autosugescia, želanie.... lebo kvetnaté reči, značka, cena... Jediný dôkaz počuteľnosti je korektný slepý test s úspešnosťou tak 8/10. Asi tak
Už viac ako 2 roky nič nevyrábam a neponúkam, takže žiadnu reklamu nepotrebujem... Jediné čo som tu vždy "propagoval" a obhajoval je zdravý rozum a platnosť elementárnych princípov fyziky a elektrotechniky. Ak sa má zmeniť (zlepšiť, zhoršiť..) vnímaný zvuk, musí sa zmenit signál,ktorý je " nositelom" toho zvuku. A to vieme ( každú zmenu!) merať o niekoľko rádov lepšie ako sú schopnosti sluchu. Bez zmeny signálu je zmena zvuku čistá halucinácia, autosugescia, želanie.... lebo kvetnaté reči, značka, cena... Jediný dôkaz počuteľnosti je korektný slepý test s úspešnosťou tak 8/10. Asi tak
Trochu jsem si prošel internet ohledně toho KLOTZ MC5000 - dá se koupit hotový za pár stovek, to je skoro škoda o tom tady diskutovat a vyjde nakonec líp ho prostě koupit a vyzkoušet.
Ale co mne docela pobavilo je skutečnost, na kolika fórech muzikanti řeší, jestli Klotz, nebo Mogami, a který model a jaký vliv na zvuk to má atd... a je zajímavé, že skutečnost, že to nemá na zvuk viv se omílá pořád dokola až v okamžiku, kdy dojde na úvahy o drahých kabelech. Tak nevím, co si o tom mám myslet
Logicky bych musel usoudit, že vysoká cena kabelu vede nutně k nemožnosti slyšet rozdíly, protože u levných s tím spousta lidí problém nemá.
Ale co mne docela pobavilo je skutečnost, na kolika fórech muzikanti řeší, jestli Klotz, nebo Mogami, a který model a jaký vliv na zvuk to má atd... a je zajímavé, že skutečnost, že to nemá na zvuk viv se omílá pořád dokola až v okamžiku, kdy dojde na úvahy o drahých kabelech. Tak nevím, co si o tom mám myslet
Logicky bych musel usoudit, že vysoká cena kabelu vede nutně k nemožnosti slyšet rozdíly, protože u levných s tím spousta lidí problém nemá.
Muzikanti riešia káble často v dĺžkach 5 a viac metrov, napr. k mikrofónom, kde sú "zdroje signálu " (mikrofóny) s často s vyšším výstupným odporom(aj o viac rádov proti napr. aktívnym preampom alebo DAC )... A tam hrá úlohu kapacita kábla (priamo úmerná dĺžke), pretože tvorí s výstupným odporom R-C filter, ktorý môže ovplyvniť prenos najvyšších kmitočtov, ich útlm, podľa vlastností mikrofónu. Ale rozdiely nie sú nijako dramatické a ani muzikanti sa často jednoznačne nezhodnú..
To zní rozumně.
Jak velký rozdíl v kapacitě XLR kabelu (myslím celkem, nikoli na 1 metr) by podle Tebe musel být, aby způsobil slyšitelný rozdíl?
Jak velký rozdíl v kapacitě XLR kabelu (myslím celkem, nikoli na 1 metr) by podle Tebe musel být, aby způsobil slyšitelný rozdíl?